„Poli” Timișoara și C.S. Minaur Baia Mare au încheiat la egalitate, 1-1, jocul lor ce a contat pentru cea de-a XII-a etapă a ligii secunde de fotbal. Partida a avut loc pe gazonul stadionului „Știința”, s-a disputat pe un teren moale și timp noros, iar în tribune au fost aproximativ 800 de spectatori.
Disputa a avut două reprize diametral opuse, în prima, oaspeții au controlat mai mult jocul, însă, ocaziile majore la cele două porți au lipsit, ritmul jocului fiind lent, în cea de-a doua repriză, „Poli” a fost mai mult în ofensivă, însă n-a avut destulă limpezime încât să înscrie pentru trei puncte. Atacul echipei bănățene a părut unul greoi, lipsit de putere. Prin rezultatul înregistrat, „Poli” a bifat cel de-al treilea ei egal consecutiv, de trei etape fiind neînvinsă.
Oaspeții au avut primul șut pe poartă în minutul 13, Mircea Donca, aflat în jumătatea aversă de teren, pe stânga, trage de la circa 25 metri, la firul ierbii, dar mingea trece pe lângă stâlpul din dreapta portarului Rareș Murariu. După circa un minut de la această ocazie, „Poli” a replicat la poarta oaspeților, șutul-centrare de pe stânga a lui Cătălin Oanea fiind reținut de portarul Alexandru Costache.
În minutul 17, oaspeții au o nouă ocazie de gol. După ce mingea este recuperată în jumătatea proprie de teren, în urma unei succesiuni de pase balonul ajunge la Andrei Stănescu care șutează de la aproximativ 20 metri de poarta gazdelor, mingea trece milimetric pe lângă stâlpul din dreapta portarului timișorean și iese în out de poartă.
În minutul 44, oaspeții deschid scorul la o fază ivită, practic, din neant. A fost o repunere a balonului în joc de echipa gazdă, mingea a ajuns la fundașul Aleksandar Tsvetkov, pe dreapta, care trimite o pasă greșită, în picioarele unui adversar, acesta preia și trimite coechipierului său, Mircea Donca, acesta, mai departe, lui Ciprian Stanciu, iar atacantul echipei maramureșene înaintează cu balonul la picior, ajunge la aproximativ 20 metri de poarta adversă și trimite cu dreptul balonul pe spațiul porții gazdelor, în colțul scurt al portarului Rareș Murariu, deschizând scorul, 0-1. La pauză, C.S. Minaur avea avantaj, așadar, la Timișoara.
Repriza a doua a început bine pentru gazde, „Poli” manifestându-și încă din primele minute intențiile ofensive pentru a restabili egalitatea scorului. Un șut de la aproximativ 35 metri de poarta oaspeților, trimis de Aleksandar Tsvetkov, îl întinde serios pe portarul Alexandru Costache, care scoate balonul de sub bara transversală, în corner.
În minutul 62, gazdele restabilesc egalitatea scorului, 1-1. După un fault comis de Mihai Lazăr, asupra lui Daniel Benzar, pe stânga, la aproximativ 20 metri de poarta oaspeților, arbitrul dictează lovitură liberă pentru „Poli”. Lovitura liberă este executată de Daniel Benzar, fotbalistul gazdelor reușind să înscrie la colțul lung al portarului Alexandru Costache, mingea fiind deviată din „zid”.
„Poli” a continuat jocul ofensiv, iar în minutul 65, Patrick Popescu, de pe stânga, din 18 metri de buturile oaspeților, nu reușește să-l învingă pe portarul Alexandru Costache, care respinge balonul în out de margine. În minutul următor, la o acțiune a lui „Poli” pe dreapta, Aleksandar Tsvetkov este împins în careul de 16 metri al oaspeților de fundașul Jhon Mondragón, însă arbitrul asistent George Suciu consideră că nu se impune să semnalizeze penalty. Spiritele s-au încins, iar pentru stingerea conflictelor, arbitrul de centru, Constantin Olaru, acordă patru cartonașe galbene (Jhon Mondragón și Alexandru Costache, de la oaspeți, Cristian Bocșan și Cosmin Bîrnoi, de la gazde).
În minutul 75, Adrian Zaluschi, din marginea careului de 16 metri advers, centru, trimite un șut bun, însă balonul trece puțin peste „transversală”, ia în minutul 78, tot el, execută o lovitură liberă de la aproximativ 25 metri de buturile oaspeților, ușor lateral dreapta, periculos, însă portarul reține mingea cu destule emoții.
Oaspeții au o bună ocazie de gol, în minutul 81, în urma unei lovituri libere executată în careul timișorean, de unde Kevin Ouato a reluat, cu spatele la poartă fiind, cu o lovitură de cap, însă portarul Rareș Murariu a reținut cu siguranță balonul.
În minutul 85, Adrian Zaluschi a fost faultat la marginea careului de 16 metri advers, pe stânga, iar arbitrul a acordat lovitură liberă pentru gazde (un fel de corner mai scurt). Adrian Zaluschi trimite în careul de 16 metri al oaspeților, mingea este deviată de Aleksandar Tsvetkov la poarta lui Minaur, goalkeeper nu reușește să rețină balonul care-i alunecă din mâini și cade pe „transversală”, apoi iese în out de poartă. A fost ultima mare ocazie de gol a partidei, apoi, în minutele suplimentare, acordate ca urmare a întreruperilor jocului, tabela de marcaj a rămas neschimbată, cele două echipe mulțumindu-se cu rezultatul înscris, 1-1. Totuși, pentru minutele suplimentare (minutul 4), ar mai fi de amintit intrarea în careul de 16 metri advers a lui Adrian Zaluschi, pe stânga, iar la al doilea dribling,
mingea a fost atinsă cu mâna de căpitanul echipei maramureșene, Jhon Mondragón, însă arbitrul, neatent la această fază, nu a dictat penalty pentru gazde, lăsând jocul să continue, faza încheindu-se cu șutul din marginea careului de 16 metri al oaspeților, mingea expediată de George Tudoran, trecând pe lângă stâlpul din dreapta portarului echipei maramureșene.

La stratul acestui meci, cele două echipe au fost compuse din următorii fotbaliști:
„Poli” Timișoara: Rareș Murariu - Armin Mada, Cristian Bocșan, Gabriele Germinio, Carol Taub - Cosmin Bârnoi, Dan Pureca, Aleksandar Tsvetkov, Cătălin Oanea - Alin Ignea, Patrick Popescu. Antrenor, Octavian Benga.
Au mai jucat, pentru „Poli”, din minutul 46, Daniel Benzar, în locul lui Carol Taub, din minutul 62, Adrian Zaluschi, în locul lui Alin Ignea și Daniel Olariu, în locul lui Dan Pureca, din minutul 80, Ervin Bakoș, în locul lui Armin Mada, din minutul 90+1, George Tudoran, în locul lui Patrick Popescu. În echipa de start a lui „Poli”, fundașul Armin Mada a evoluat pentru prima dată titular în echipa timișoreană, de la „Poli”, lipsind în acest meci, Denis Radu, Silviu Pană, Ionuț Bătănași, Marin Mudražija, Matteo Kucich.
C.S. Minaur Baia Mare: Alexandru Costache - Cătălin Alexe, Mihai Lazăr, Jhon Mondragon (cpt.), Iustin Neacșu - Ricky Gneba, Mircea Donca - Sergiu Ciocan, Andrei Stănescu, Viorel Chinde - Ciprian Stanciu. Antrenor principal, Mihai Iosif.
Au mai jucat, din minutul 68, Gabriel Oiță, în locul lui Andrei Stănescu, Bogdan Rotar, în locul lui Sergiu Ciocan, din minutul 79, Kevin Ouato, în locul lui Mircea Donca, Muacir Pacheco, în locul lui Ciprian Stanciu, din minutul 84, Florin Chitaș, în locul lui Viorel Chinde.
Meciul a fost arbitrat, cu erori, de Constantin Olaru (la centru), George Suciu (asistent), Ramona Udrea (asistent).

„Poli” Timișoara și C.S. Minaur Baia Mare încheie cu rezultat de egalitate meciul lor din această a douăsprezecea etapă a ligii secunde de fotbal, un „egal” care, e greu de spus cui folosește, ambele echipe fiind în zona retrogradării, cu mare nevoie de puncte. Totuși, în condițiile în care, la Clinceni, echipa de pe ultimul loc, F.C. Metaloglobus a învins A.F.C. Unirea Constanța (1-3) și a adunat 7 puncte, prin rezultatul de egalitate de la Timișoara, „Poli” a evitat căderea pe ultimul loc, a obținut un punct, iar cu un total de 8 puncte, golaveraj negativ, 7-18, rămâne pe locul 19 în clasament, după această etapă. Echipa maramureșeană, care a început acest meci, de pe locul 16, după acest rezultat de egalitate a urcat în clasamentul întrecerii, momentan, pe locul 14, cu un total de 13 puncte, golaveraj negativ, 13-18.
În această etapă, până acum s-au mai disputat jocurile, S.C. Dinamo-C.S.M. Slatina 0-0, A.C.S.M. Politehnica Iaşi-A.F.K. Csikszereda Miercurea Ciuc 0-0, A.F.C. Unirea Constanţa-F.C. Metaloglobus Bucureşti 1-3, C.S.C. Şelimbăr-Fotbal Club Ripensia Timișoara 0-0, A.F.C. Progresul Spartac-A.F.C. Unirea Slobozia 1-4, A.C.S. Viitorul Pandurii Târgu Jiu-Clubul Sportiv al Armatei Steaua 4-3, F.C. Unirea Dej-C.S. Concordia Chiajna 1-1. Duminică, 30 octombrie, de la ora 11 se joacă Fotbal Club Braşov-C.S.C. Dumbrăviţa, în direct la canalele sportive, iar marți, 1 noiembrie, etapa se va încheia la Galați, cu jocul dintre A.C.S. Suporter Club Oţelul Galaţi-Gloria Buzău.
Etapa viitoare, sâmbătă, 5 noiembrie, la Timișoara se va juca derby-ul concitadinelor, Fotbal Club Ripensia-„Poli”, pe gazonul arenei „Electrica”, de la ora 11.

Cornel Seracin