În zilele de 29 și 30 octombrie, la Timișoara, în Sala Sporturilor „Constantin Jude”, se va desfășura competiția internațională de judo, Cupa „Constantin Ali Bogdan” pentru Copii și Veterani. Întrecerea sportivă de judo este organizată de A.C.S. Academia de Judo Timișoara, Asociația Județeană de Judo Timiș, Federația Română de Judo, Direcția Județeană de Sport Timiș și este finanțată de municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte.
Competiția internațională de judo de la Timișoara aduce în concurs peste 500 de sportivi din România, Basarabia, Serbia și Ungaria, printre participanții de marcă, cu renume în lumea judo-ului mondial, numărându-se Sensei Dan Pandur (60 kg), care a obținut Medalia de Bronz la Campionatul Mondial de Judo pentru Veterani de la Cracovia, Polonia, desfășurat în perioada 8-11 septembrie 2022.
Față de anunțul inițial, în programul întrecerii au intervenit mici modificări, asta pentru că, sâmbătă, în 29 octombrie, în Sala Sporturilor „Constantin Jude”, echipa da handbal S.C.M. Politehnica Timișoara joacă de la ora 18 un meci de campionat cu C.S. Minaur Baia Mare. În aceste condiții, programul întrecerii de judo se modifică astfel: proba cântarului pentru copii va fi vineri, 28 octombrie, între orele 18-20 și duminică, între orele 7:30-9 copiii urmând să susțină concursul, pe echipe, sâmbătă, 29 octombrie, între orele 10-15. Duminică, 30 octombrie, cu începere de la ora 9, întrecerea va continua cu concursul copiilor, la individual, până seara, când se încheie toate categoriile.
Competiția veteranilor va începe sâmbătă, 29 octombrie, de la ora 10 și se va desfășura până la ora 15. Proba cântarului pentru Veterani este vineri, 28 octombrie, între orele 18-20 și sâmbătă, 29 octombrie, între orele 8-10.
La start, întrecerea va alinia copii ce se încadrează la categorile de vârstă sub 5 ani, sub 7 ani, sub 9 ani, sub 11 ani, sub 13 ani, sub 15 ani, iar Veteranii (masculin și feminin) au vârste cuprinse între 30 și 79 de ani. Competiția se va desfășura în concordanță și cu respectarea reglementărilor E.J.U. și ale Federației Române de Judo.

Cornel Seracin