S.C.M. O.H.M.A. „MozzartBet” Timișoara a înregistrat primul scor nefavorabil în această ediție de campionat, la Voluntari, pe parchetul din Sala „Gabriela Szabo”, într-un joc disputat împotriva gazdelor de la C.S.O. Voluntari, echipă care este vicecampioana României la sportul cu mingea la coș. Jocul a contat pentru cea de-a patra etapă din această ediție de Liga Națională, Conferința B.
Evoluția celor două combatante în cele patru sferturi a fost una echilibrată, rezultatele din finalul celor patru perioade de câte zece minute arătând foarte bine această situație.
Primele patru minute ale jocului au fost minute bune pentru echipa vizitatoare, „leii” din Banat deschizând seria punctelor prin aruncarea lui Ilija Đoković, după un minut de la primele două puncte ale jocului, Darko Planinić aducând primele două puncte pentru C.S.O. Voluntari, iar din minutul 2, Šarūnas Vasiliauskas aducea echipa ilfoveană în avantaj, 4-2.
Cu o triplă înscrisă de Igor Kaesar, apoi cu două „libere” reușite lui Edward Petrescu, echipa bănățeană prelua conducerea scorului din minutul 3, 4-7.
Din minutul 4, gazdele au revenit la un punct în urma „leilor” din Banat, prin două puncte marcate de Rolland Török, iar din minutul 5, prin tripla lui Šarūnas Vasiliauskas prelua conducerea scorului, 9-7, iar din acest moment, până la finalul sfertului 1, echipa timișoreană nu a mai avut avantajul scorului. Gazdele s-au distanțat, în minutul 8, la o diferență de 9 puncte, 18-9, iar la finalul primei perioade de 10 minute, bifau primul succes din acest joc, 21-13.
Sfertul doi a fost unul în care echipa bănățeană s-a aflat, în cea mai mare parte a lui, la conducerea scorului. „Leii” din Banat au fost conduși, la început, 2-0, prin punctele marcate de Darko Planinić, apoi au restabilit egalitatea în scorul „sfert”-ului, 2-2, prin Nikola Gajić, pentru ca apoi gazdele să fie din nou în avantaj, 4-2, prin punctele înscrise de Darko Planinić.
Nikola Gajić a marcat pentru 4-4, iar Edward Petrescu, din două „libere”, a readus echipa timișoreană în avantaj la scorul „sfert”-ului, 4-6. Pe finalul acestui „sfert”, timișorenii conduceau cu 9-15, însă gazdele au revenit, au redus diferența din scorul celei de-a doua perioade, au restabilit egalitatea, 15-15, însă în final, sfertul doi a fost al oaspeților, team-ul bănățean impunându-se la limită, 18-19.
Astfel, s-a intrat la vestiare cu avantajul echipei C.S.O. Voluntari, la scorul general, 40:33, Nikola Gajić încheind prim aparte cu o triplă.
Partea a doua a acestui meci a fost una în care, la capătul celor două perioade de 10 minute, au fost înregistrate rezultate de egalitate, 20-20, la finalul sfertului 3 și 12-12, la finalul sfertului patru. Diferența de șapte puncte, cu care s-a intrat la vestiare, avea să fie pe tabela de scor și la finalul celor 40 de minute ale confruntării, C.S.O. Voluntari impunându-se cu scorul general de 72:65.
Astfel, echipa ilfoveană, deținătoare a Cupei României și a titlului de vicecampioană a României, aducea team-ului din Banat prima înfrângere din acest an competițional.
Pentru S.C.M. O.H.M.A. „MozzartBet” Timișoara au marcat în acest meci, Nikola Gajić, coșgheterul meciului, cu 15 puncte, Eric Mc Clellan (14 puncte), Ilija Đoković (13 puncte), Igor Kesar (12 puncte), Edward Petrescu (6 puncte), László Emil Lázár (3 puncte), Adam Mirković (două puncte). Pentru echipa C.S.O. Voluntari, cele mai multe puncte în acest joc au fost înscrise de Šarūnas Vasiliauskas (13 puncte), Rasheed Lee Moore (11 puncte), Lucas Tohătan (11 puncte), Toddrick Gotcher (10 puncte), Darko Planinić (10 puncte).
Privind procentajele acestui meci, S.C.M. O.H.M.A. „MozzartBet” Timișoara a câștigat aruncările de două puncte, bifând procentaj mai bun față de adversara sa, 39%, față de 31%. Aruncările de trei puncte, în schimb, au fost net favorabile gazdelor, C.S.O. Voluntari bifând un procentaj de 47%, față de doar 26% al oaspeților la triple. Și la aruncările libere, gazdele au avut un procentaj favorabil, 88%, față de 82% al oaspeților, vicecampioana României, antrenată de Saša Ocokoljić bifând avantaje și la recuperări, 44 (11 ofensive, 33 defensive), față de 36 (10 ofensive, 26 defensive) ale oaspeților, dar și la pasele decisive, 18 pase decisive, față de doar 15 ale echipei bănățene.
În urma rezultatului înregistrat în acest joc, S.C.M. O.H.M.A. „MozzartBet” Timișoara rămâne în fruntea clasamentului Conferința B din Liga Națională de Baschet Masculin, cu 7 puncte, după patru jocuri, următorul joc în campioant al team-ului timișorean urmând să aibă loc pe propriul parchet, în 19 noiembrie, împotriva echipei C.S. Dinamo București. Meciul va conta pentru etapa a șasea.
În etapa a V-a, „leii” din Banat nu vor evolua, în Conferința B fiind 9 echipe, prin urmare, în această etapă a venit rândul team-ului timișorean să nu joace.

Cornel Seracin
Foto: captură video