Divizia „A” de handbal masculin a continuat cu cea de-a doua etapă, la Timișoara, pe parchetul din Sala Sporturilor „Constantin Jude”, fiind programat jocul dintre S.C.M. Politehnica Timișoara și A.C.S. Unirea Sânnicolau Mare, două echipe care s-au impus în prima etapă a acestei ediții a întrecerii, S.C.M., 32-30, în confruntarea împotriva colegei C.S.U., iar Unirea, pe propriul parchet, împotriva echipei C.S.M. Oradea, 31-23.
Jocul disputat pe parchetul din sala de sport timișoreană a fost unul agreabil, în care componenții celor două echipe au făcut multă risipă de energie pentru a obține cele trei puncte puse în joc. Echilibrul a fost prezent, putem spune, în evoluția scorului, până în minutul 7. „Poli” și Unirea au trecut pe rând la conducerea scorului, însă nu mai mult de un gol, timp de șapte minute, însă, din minutul 7, prin golul înscris de Răzvan Trif, S.C.M. Politehnica s-a distanțat la două lungimi, 6-4, iar în minutul 10, la trei lungimi, prin golul înscris de Vlad Chira.
Oaspeții au restabilit egalitatea scorului, în minutul 14, prin golul înscris de Bogdan Mermeze, 9-9, timp de două minute reinstaurându-se echilibrul scorului. Din minutul 19, Darius Bran readucea „Poli” la două lungimi în fața echipei de pe Aranca, 14-12, iar în minutele 23 și 24, Mircea Ulariu (două goluri) și Darius Bran, ridicau avantajul gazdelor la cinci lungimi, 17-12.
Mateo Roșca punea diferența de șapte puncte în favoarea gazdelor, din minutul 27 al primei reprize, 20-13, iar la pauză, S.C.M. intra la vestiare cu un avantaj de opt puncte, 22-14.
Formația din Sânnicolau Mare a desfășurat un curajos joc ofensiv, de-a lungul primelor 30 de minute ale acestui meci, însă nu a reușit să-și asigure prea bine faza defensivă. S.C.M. „Poli” a jucat bine în apărare și a reușit să intercepteze câteva mingi ale oaspeților aflați în atac, apoi a declanșat contraatacuri care au adus goluri în dreptul ei pe tabela de marcaj.
În repriza secundă, echipa timișoreană și-a mărit avantajul scorului, ajungând, în minutul 44, prin golul marcat de Răzvan Trif, la zece puncte în fața oaspeților, iar din minutul 47, prin golul lui Alexandru Moldovan, la 12 puncte în fața echipei vizitatoare, 33-21.
Portarii celor două echipe, Alin Cozmaciuc, de la S.C.M. „Poli” și Valeriu Târziu, de la Unirea, s-au remarcat prin câteva intervenții care nu au permis ca mingea să le scuture plasa.
Scorul final al acestui meci a fost clar favorabil echipei timișorene, 38-29, echipa antrenată de Andrei Păiuș obținând cel de-al doilea ei succes în această ediție de ligă a doua, iar cu un total de 6 puncte, golaveraj pozitiv, 70-59, se află pe primul loc în clasamentul seriei C.
Pentru S.C.M. Politehnica, de-a lungul acestui joc, au marcat: Răzvan Trif (7 goluri), Antonio Bordeanu (6 goluri), Darius Bran (5 goluri), Vlad Chira (4 goluri), Ianus Dumitrescu (3 goluri), Alexandru Moldovan (3 goluri), Mircea Ulariu (3 goluri), Mateo Roșca (3 goluri), Alexandru Grad (3 goluri), Ștefan Bojete (un gol). Pentru formația de pe Aranca, Unirea, golurile au fost înscrise de Bogdan Vișan (10 goluri), Gabriel Ciorogaru (4 goluri), Ioan Morar (3 goluri), Petre Mutu (3 goluri), Bogdan Mermeze (3 goluri), Darius Voicu (3 goluri), Daniel Patrașca (două goluri), Cosmin Gabor (un gol).
Arbitraj bun, Remus Ardelean și Mihai Botez.
Etapa viitoare, S.C.M. Politehnica Timișoara va evolua în deplasare, împotriva echipei C.S. Universitatea Craiova, duminică, 2 octombrie, în aceeași zi, A.C.S. Unirea Sânnicolau Mare va juca acasă, pe parchetul din Sala „Ioan Morar”, împotriva echipei C.S.M. Reșița.

Cornel Seracin