Fotbal Club Ripensia Timișoara și A.F.K. Csíkszereda Miercurea Ciuc și-au disputat, pe gazonul stadionului „Electrica”, trei puncte în cea de-a șaptea etapă a ligii a doua de fotbal a României. Acest joc s-a desfășurat pe un timp însorit, cu vânt rece și puternic. Chiar și în aceste condiții meteo, cele două combatante au onorat „Sportul Rege” și spectatorii prezenți în tribune (aproximativ 250), oferindu-le o dispută antrenantă, disputată într-un ritm destul de alert, doar că, din nefericire, au lipsit golurile.
Ambele echipe care și-au disputat cele trei puncte în această a șaptea etapă, la Timișoara, au jucat în turul trei al Cupei României, în săptămâna care s-a încheiat și, amândouă au obținut calificarea în play-off-ul acestei întreceri, Ripensia, după 2-0, la Ghiroda, împotriva gazdelor de la C.S. Ghiroda și Giarmata Vii, iar A.F.K. Csíkszereda, după un joc disputat împotriva echipei C.S. Aerostar Bacău, în municipiul moldav, 4-0.

Pe terenul de la Gara Mică, seria ocaziilor a început de prin minutul 9, oaspeții fiind cei care au periclitat, pentru prima dată mai periculos, poarta echipei în galben-roșu. Paul Pîrvulescu a executat o lovitură liberă de la aproximativ 25, 30 metri de poarta gazdelor, ușor lateral stânga, a aruncat balonul în careul lui „Ripi”, iar de acolo, cu o lovitură de cap, atacantul Richárd Jelena a trimis pe lângă poartă. În minutul 11, după o lovitură de colț executată de Petre Ivanovici, în careul Ripensiei, Klemen Nemanič a reluat balonul de la aproximativ 7, 8 metri de buturile gazdelor, pe lângă stâlpul din stânga portarului Ripensiei.
În minutul 18, după o lovitură liberă executată de oaspeți, mingea a ajuns în careul gazdelor, iar de acolo, cu o lovitură de cap, fostul fotbalist al lui „Ripi”, Claudiu Apro, a trimis balonul în bara porții gazdelor, mingea a revenit la oaspeți și aceștia au marcat, însă arbitrul a semnalizat poziție de off-side și a anulat golul neregulamentar marcat de Richárd Jelena.
În prima repriză, Ripensia a ținut mai mult balonul în jumătatea adversă de teren însă nu a periclitat de prea multe ori poarta oaspeților. Prima mare ocazie de gol a Ripensiei în acest meci a aparținut lui Mihai Ene, în minutul 22, care, după ce a intrat în careul de 16 metri al oaspeților, pe stânga, l-a driblat pe Dávid Kelemen, și-a potrivit balonul, după care a trimis mingea pe spațiul porții „ciucanilor”, însă portarul Márk Karácsony a respins. O acțiune de contraatac a Ripensiei, pornită din preajma careului ei de 16 metri, de la Nenad Lalić, care i-a pasat bine lui Cristian Gavra, venit între linii, undeva în zona centrului terenului, iar de aici a fost lansat Mihai Ene care a finalizat această fază.
În minutul 24, Paul Pîrvulescu, din careul de 16 metri al lui „Ripi”, de pe stânga, a trimis un șut, dar mingea a trecut pe lângă poarta apărată de Ștefan Dobre.
După o jumătate de oră de joc, căpitanul echipei timișorene, Gabriel Stoi, accidentat, a fost înlocuit de Tudor Călin, finalul primei reprize aducând echipei din Miercurea Ciuc alte câteva faze fixe, însă portarul Ștefan Dobre a fost de fiecare dată la post și a avut intervenții salvatoare. Gabriel Stoi a suferit o accidentare la genunchi, însă nu este ceva grav, prin urmare, „veteranul” lui „Ripi” nu va sta mult timp departe de gazon.
În repriza a doua, prin Samuel Zimța, în minutul 50 și Claudiu Zamfirescu, minutul 60, Ripensia a avut bune ocazii de a deschide scorul, oaspeții replicând în minutul 65 printr-un balon trimis de Lóránt Kovács sub bara transversală a porții lui Ștefan Dobre, de la aproximativ 7, 8 metri de buturile Ripensiei.
Din minutul 75, Fotbal Club Ripensia a rămas în inferioritate numerică, Alexandru Mogoș primind cel de-al doilea cartonaș galben, implicit „roșu”, a fost trimis în afara terenului de joc. Această eliminare a venit într-o perioadă bună de joc a Ripensiei, echipa în galben-roșu desfășurând consistente acțiuni ofensive la poarta „ciucanilor”. Chiar și în inferioritate numerică Ripensia a avut o evoluție bună în ofensivă, seria de cornere executate la poarta oaspeților periclitând serios buturile echipei din „Ținut”.
Sigur că oaspeții, văzându-se cu un om în plus pe terenul de joc, au încercat să mărească presiunea la poarta apărată de Ștefan Dobre, Szilárd Veres și Claudiu Apro expediind șuturi periculoase la poarta team-ului bănățean, însă goalkeeper-ul gazdelor a fost în formă maximă, așa cum a fost de cele mai multe ori în jocurile disputate de „Ripi” pe propriul teren și nu a lăsat balonul să intre în plasa porții Ripensiei.
Finalul acestei confruntări a fost al echipei ardelene, care a reușit să maseze team-ul timișoreană în propria jumătate de teren, însă fără a înscrie golul care să-i aducă cele trei puncte. Astfel, la finalul confruntării de pe „Electrica”, cele două echipe au luat, fiecare, câte un punct.

La startul jocului, pe teren au răspuns prezent următorii fotbaliști:
Fotbal Club Ripensia Timișoara: Ștefan Dobre - Claudiu Zamfirescu, Nenad Lalić, Darius Țieranu, Cosmin Gladun, Samuel Zimța, Gabriel Stoi (cpt.), Alexandru Mogoș, Mihai Ene, Ioan Vermeșan, Cristian Gavra. Antrenor principal, Roberto Ivan.
Au mai evoluat, din minutul 29, Tudor Călin, în locului căpitanului Gabriel Stoi, din minutul 58, Ianis Mihart, în locul lui Ioan Vermeșan, din minutul 80, Alexandru Piftor, în locul lui Mihai Ene și Răzvan Morariu, în locul lui Samuel Zimța.
A.F.K. Csíkszereda Miercurea Ciuc: Márk Karácsony - Peter Gál-Andrezly, Dávid Kelemen (cpt.), Klemen Nemanič, Claudiu Apro, Paul Pîrvulescu, Lóránt Kovács, Mickaël Panos, Petre Ivanovici, Omar El Sawy, Richárd Jelena. Antrenor principal, Francisc Dican.
Au mai jucat, din minutul 61, Márk Kovács, în locul lui Omar El Sawy, din minutul 74, Szilárd Vereș, în locul lui Mickaël Panos și Marvin Schieb, în locul lui Petre Ivanovici, din minutul 87, Attila Csürös, în locul căpitanului Dávid Kelemen și Toni Suciu, în locul lui Richárd Jelena.
Jocul a fost arbitrat, cu erori în unele decizii, de Andrei Ţiţii (la centru), Ioan Corb (asistent), Răzvan Nistoran (asistent).

„N-a fost să fie o victorie azi, dar știam, înainte de meci, că ne așteaptă un joc dificil, în compania unei echipe agresive, care joacă bine acasă. Știam ce joacă Ripensia, o echipă cu jucători tineri care o să pună multe probleme altor echipe. Poate că noi, eu știu, în prima repriză, nu am reușit să facem jocul pe care ni l-am fi dorit, să jucăm mai în viteză, să ajungem în spatele apărării lor, să aducem mingi în fața porții. Poate asta a fost o cauză. A doua repriza, deja, eu știu, un pic ne-am panicat și am început să jucăm doar cu mingi lungi, să evităm construcția, dar, până la urmă, e un punct câștigat. Am avut ceva emoții în faza defensivă după ce am rămas în superioritate, la acea serie de patru cornere, dar am ieșit cu bine”, a spus antrenorul principal al echipei ardelene, Francisc Dican, la finalul jocului.

„Era foarte important să nu pierdem astăzi, pentru moralul băieților. S-a văzut clar o altă atitudine și o altă determinare în meciul de astăzi. Probabil, dacă aveam aceeași determinate la Slatina, era altul rezultatul. Am pregătit foarte bine toată săptămâna, și pe calea asta vreau să-i felicit pe băieți, că, chiar dacă am sacrificat puțin jocul cu care suntem obișnuiți sau pe care-l pregătim la fiecare antrenament, l-am sacrificat pentru că nu voiam în niciun caz să pierdem astăzi. De aceea, e foarte important punctul ăsta pentru moral și viitorul nostru în continuare.
Am avut, cred că, patru sau cinci cornere legate și situația lui Zimța, situația lui Ene. Știam cum joacă cei de la Csíkszereda, le-am prezentat băieților, au văzut și ne-am adaptat un pic jocului lor și am fi putut să-i prindem pe spații. Asta am și încercat, de fapt, am vrut să închidem foarte bine jocul și de data asta să schimbăm un pic, să jucăm pe atac rapid. Dacă reușeam să și înscriem, era extraordinar!”, a declarat, printre altele, „secundul” echipei timișorene, Iulian Muntean, la finalul acestui joc.

În urma acestui rezultat, Ripensia Timișoara și-a mai adăugat un punct zestrei de patru, iar cu un total de cinci puncte, golaveraj negativ, 4-9, după șapte etape, se află pe locul 17 în clasamentul întrecerii. Etapa viitoare, „Ripi” joacă în deplasare, la Dumbrăvița, împotriva echipei C.S.C. Dumbrăvița, pe gazonul stadionului „Ștefan Dobay”.
Până la jocul cu echipa din Dumbrăvița, „Ripi” va evolua în play-off-ul Cupei României, potrivit site-ului F.R.F., frfotbal.ro, miercuri, 28 septembrie, de la ora 16:30, împotriva echipei din SupeLiga, Universitatea Craiova. Jocul va avea loc la Timișoara, pe gazonul stadionului „Electrica”.

Cornel Seracin