Echipa de fotbal Politehnica Timișoara a obținut un punct prețios la finalul meciului ce l-a susținut în cea de-a șaptea etapă a ligii secunde de fotbal, în deplasare, la Dej, împotriva echipei locale F.C. Unirea. Uniriștii începeau acest meci de pe locul 3 în clasamentul competiției, cu 13 puncte, după șase etape, iar „Poli”, cu 4 puncte, pășea în acest meci de pe locul 18 al clasamentului.
Ambele combatante au susținut, la mijlocul săptămânii, meciuri în Cupa României, turul trei, ambele fiind eliminate, gazdele, după 11 metri, la Bistrița, iar oaspeții, la Reșița, după 90 de minute.
Marin Mudrazija avea să amenințe pentru prima dată în jocul de la Dej, poarta gazdelor, expediind un balon de la distanță pe lângă poarta gazdelor.
Gazdele au deschis scorul în minutul 9, când Alexandru Militaru a șutat la poarta oaspeților, iar balonul a fost deviat din afara careului undeva lângă bara din dreapta portarului lui „Poli”, Matteo Kucich, pentru 1-0.
În minutul 23, Cosmin Bîrnoi a expediat un șut puternic la poarta gazdelor, de la aproximativ 20 metri de buturile apărate de Dorian Răilean, dar portarul gazdelor a acordat corner, respingând de sub bara transversală. A urmat lovitura de colț executată de Silviu Pană, în careul gazdelor, iar de acolo, aflat la aproximativ 4 metri de poartă, cu o lovitură de cap, Marin Mudrazija a restabilit egalitatea scorului, 1-1.
În minutul 56, F.C. Unirea Dej a obținut o lovitură de la 11 metri, a executat Alexandru Pop, iar gazdele se aflau din nou în avantaj, 2-1. „Poli” nu s-a descurajat după golul primit, ci a găsit răspuns pentru echipa adversă, împingând jocul în jumătatea de teren a acesteia. Cosmin Bîrnoi, în minutul 70, a şutat, dar fără probleme pentru Dorian Răilean, iar în minutul 79, tot el a şutat din marginea careului și mingea a fost respinsă în faţă de portar, iar de acolo, pe fază, Silviu Pană a reluat din plonjon, cu o lovitură de cap, în plasă şi a stabilit scorul final, 2-2.
În urma acestui rezultat, „Poli” Timișoara a obținut un punct, iar cu un total de 5 puncte, după șapte jocuri, se menține pe loc retrogradabil. Acum urmează o perioadă de pauză competițională, pentru jocurile echipelor naționale, Liga 2 urmând să se reia la începutul lunii octombrie, când „Poli” va evolua pe propriul teren, împotriva echipei C.S. Concordia Chiajna.


„Chiar am făcut un meci bun, un meci pe care trebuia să-l câştigăm. Dejul nu ne-a surprins cu nimic, în afară de două situaţii, în care a şi marcat, nu a avut alte ocazii. Din păcate nu am reuşit să câştigăm cele trei puncte. A fost un meci bun făcut de echipa noastră. Nu ştiu dacă s-a schimbat moralul, noi trebuie să ne adunăm cât mai repede şi să facem mai multe puncte, pentru că stăm rău în clasament. Trec etapele şi ne scufundăm din ce în ce mai rău şi după aceea nu mai putem să ieşim de acolo, pentru că nici norocul nu ţine cu noi. Jucătorii trebuie să înţeleagă că au venit aici la Timişoara şi nu e un club oarecare. Trebuie să dea totul pe teren, pentru că suporterii nu acceptă jumătăţi de măsură. O să fie ceva discuţii, probabil săptămâna viitoare, cu jucătorii, pentru că trebuie să facem ceva, avem puţine puncte. S-a investit foarte mult în echipă… şi vom discuta cu fiecare jucător în parte”, a declarat, printre altele, potrivit site-ului oficial al team-ului timișorean, www.sspolitehnica.ro, Ioan Mera, manager-ul sportiv al echipei bănățene.


În perioada de pauză competițională, „Poli” este posibil să facă pregătire centralizată (se caută unde), în care va avea, în prima săptămână, antrenamente mai intense, câte două pe zi, iar la finalul săptămânii va găsi un partener de pregătire cu care va susține un joc amical, iar în a doua săptămână va reintra în ciclul normal de antrenament.

Cornel Seracin
Foto: captură video, https://www.facebook.com/fcunireadejoficial