Cea de-a IV-a etapă a campionatului de handbal masculin al României a găsit echipa „Poli” Timișoara la Suceava, acolo unde a disputat un joc împotriva echipei locale C.S. Universitatea. La capătul unui joc animat, handbaliștii bănățeni au suferit o nouă înfrângere, cea de-a doua, consecutivă, în deplasare, la o diferență mare de scor.
Gazdele, grăbite să obțină cele trei puncte, au marcat în minutul 2, primul lor gol, apoi, în minutul 3, prin Daniel Stanciuc, și-au mărit diferența, 2-0. „Poli” avea să înscrie din aruncare de la 7 metri, prin Filip Marjanović, minutul 4, 2-1. Gazdele au marcat, 3-1 și 4-1, apoi Filip Marjanović a refăcut diferența de două goluri, înscriind de pe stânga.
În minutul 10, C.S. Universitatea din Suceava și „Poli” Timișoara aveau 11 goluri marcate în acest meci, oaspeții, prin reușita lui Marius Sadoveac, se apropiau la o lungime în urma echipei din Suceava, 6-5. În continuare, echipa vizitatoare s-a menținut la o diferență de maxim trei goluri în urma gazdelor, iar la finalul primei reprize această diferență avea să înghețe pe tabela de marcaj a sălii moldave, gazdele având avantajul scorului, 18-15.
În repriza a doua, din minutul 35, C.S. Universitatea din Suceava avea să se desprindă pentru prima dată în acest joc la o diferență de patru goluri, iar un minut mai târziu, la cinci goluri, 22-17 și, apoi, la șase, 23-17. Claudiu Lazurca, din aruncare de la 7 metri, mărește diferența echipei moldave la șapte goluri, în minutul 42, 26-19.
Darius Bran avea să înscrie ultimul gol din acest meci al echipei bănățene, din aruncare de la 7 metri, reducând diferența scorului la șase goluri, în minutul 55, 31-25, apoi gazdele aveau să mai puncteze de trei ori, prin Irakli Kbilashvili, Cătălin Zarițchi și Ștefan Tîrzioru. Astfel, la capătul celor 60 de minute, „Poli” avea să bifeze cea de-a trei ei înfrângere în această ediție din Liga „Zimbrilor”, 25-34. Cu numeroase ratări la poarta gazdelor, team-ul bănățean, după ce a pierdut în deplasarea etapei trecute, în fief-ul lui Dinamo, la 10 goluri diferență, în această etapă se vede învinsă la o diferență de nouă goluri în deplasare. Portarul gazdelor, Darius Makaria, și-a adus o importantă contribuție la primul succes al echipei moldave pe propriul parchet din această ediție a campionatului, apărând o serie de aruncări la poarta sa.


„Prea multe nu sunt de spus din partea echipei noastre. Vreau să felicit echipa gazdă, a făcut un meci foarte bun. Începutul de campionat i-a găsit în formă. Eu cred că au făcut meciuri solide cu toți adversarii pe care i-au avut. Din păcate, noi, astăzi nu am reușit să jucăm handbalul pe care-l desfășurăm în condițiile cele mai bune, și cu 22 de ratări nu ai cum să câștigi în deplasare”, avea să spună la finalul acestui meci antrenorul echipei bănățene, profesorul Atilla Horvath.


„Este un rezultat pe care ni-l doream, adică, victoria. Sunt bucuros pentru acest lucru, dar mai bucuros sunt pentru jocul prestat de noi, pofta de joc arătată de băieți, atât în atac, cât și în apărare, cât pe faza a doua ne-au ieșit lucruri bune, plus Darius Makaria, care în multe momente a fost decisiv. Le mulțumesc băieților pentru această seară! Ne odihnim două zile, iar de luni o luăm din nou la treabă pentru că ne așteaptă un meci infernal și la Vaslui”, avea să spună, la finalul acestui meci, antrenorul echipei C.S. Universitatea din Suceava, Bogdan Șoldănescu.


Pentru S.C.M. Politehnica, marcatorii din acest joc sunt, Filip Marjanović (8 goluri), Marius Sadoveac (7 goluri), Robert Furak (două goluri), Robert Cîtu (două goluri), Răzvan Trif (două goluri), Alexandru Moldovan (un gol), Darius Bran (un gol), Cristian Fenici (un gol), Florin Baican (un gol). Pentru C.S. Universitatea din Suceava, cel mai multe goluri au fost înscrise de Claudiu Lazurcă (8 goluri), Daniel Stanciuc (6 goluri), Gavriloaia (5 goluri).
Cu un total de 3 puncte, după patru jocuri, golaveraj negativ, 110-130, S.C.M. Politehnica Timișoara se află pe locul 12 al clasamentului, iar etapa viitoare va evolua pe propriul parchet, sâmbătă, 24 septembrie, împotriva echipei C.S.M. Odorheiul Secuiesc (locul 14, ultimul, cu niciun punct, golaveraj negativ, 102-140).

Cornel Seracin
Foto: captură Youtube