În prima etapă a celei de-a doua ligi de handbal masculin a României, în seria C, C.S.U. Politehnica Timișoara și S.C.M. Politehnica Timișoara DivA s-au confruntat pe parchetul din Sala Sporturilor „Constantin Jude” și au reușit un joc spectaculos. Handbaliștii celor două echipe au depus multă risipă de energie și au dat totul pentru a aduce în visteria clubului lor cele trei puncte puse în joc.
Disputa a fost una în care echipa oaspete a condus în cea mai mare parte a timpului, dar cu diferențe mici de scor, jocul având multe momente de echilibru, și, la final, rezultatul a fost în favoarea echipei antrenate de Andrei Păiuș, fostul inter stâng al echipei „Poli” Timișoara, S.C.M. Politehnica Timișoara DivA, care s-a impus, 32-30, în fața team-ului antrenat de Emil Stolojan, C.S.U. Politehnica Timișoara.
S.C.M.-ul avea avantaj în minutul 5, 1-4, dar din minutul 9, scorul a redevenit egal, 4-4, din acel minut și până la finalul primei reprize, s-a marcat echilibru în evoluția scorului, oaspeții, la scurt timp după ce s-au desprins la un gol diferență, au fost egalați, iar la capătul primelor 30 de minute ale jocului, scorul a fost favorabil echipei S.C.M. Politehnica Timișoara DivA, 16-15, S.C.M.-iștii având, cu cinci minute înainte de finalul primei reprize, un avantaj de două goluri.
Portarul echipei antrenate de Andrei Păiuș, Alin Cozmaciuc, și-a trecut numele pe lista marcatorilor primei reprize, înscriind gol din propria poartă și aducându-și echipa în avantaj, în minutul 10, 6-5.
În repriza a doua, S.C.M.-ul a continuat să conducă, din minutul 32 desprinzându-se la două lungimi, 17-15, prin golul marcat de Andrei Melintescu, iar din minutul 34, prin golul înscris de Mircea Ulariu, avea trei lungimi în fața gazdelor, 19-16.
Emanuel Hotca a marcat pentru C.S.U., dar Andrei Melintescu a refăcut diferența de trei, apoi, între minutele 35 și 37, C.S.U. a revenit, a înscris de două ori, prin Alex Fudulache-Caimacan și Emanuel Mitraşcă și a pus o lungime în urma S.C.M.-ului, 19-20.
Până în minutul 42, oaspeții au revenit la trei puncte, 22-25, dar, în minutul 44, C.S.U. Politehnica Timișoara a restabilit egalitatea scorului, în intervalul de timp cuprins între minutele 43-45, Gigel Badea, Alex Fudulache-Caimacan și Victor Niță, înscriau pentru gazde și aduceau scorul 25-25, alte două ocazii de gol fiind ratate în acest interval de timp de echipa antrenată de Emil Stolojan.
Mateo Roșca a readus S.C.M.-ul în avantaj, apoi, în trei ocazii de gol, Antonio Bordeanu a ratat desprinderea pentru oaspeți, iar Victor Niță a restabilit egalitatea scorului, 26-26, din minutul 46.
Din minutul 53, S.C.M.-ul s-a desprins din nou la două puncte, prin golurile marcate de Antonio Bordeanu, 27-29, apoi, Emanuel Hotca a redus la un punct, 28-29, după care, în două rânduri, consecutiv, Ștefan Bojete a primit eliminări de câte două minute, iar în situația de inferioritate numerică, gazdele au revenit și au făcut 30-30 în minutul 57, Victor Niță marcând golul egalizator.
În ultimele două minute ale jocului, Mircea Ulariu și Alexandru Grad au marcat decisiv pentru victoria echipei S.C.M. Politehnica Timișoara DivA, team-ul antrenat de Andrei Păiuș încheind jocul primei etape cu obținerea celor trei puncte în clasamentul seriei C, Divizia „A”. Pentru imagini video de la acest meci (ultimele minute ale reprizei întâi și ultimele minute ale reprizei a doua), vezi https://www.facebook.com/ZiarTimisoara/


Pentru C.S.U. Politehnica Timișoara marcatorii golurilor au fost, Alex Fudulache-Caimacan (7 goluri), Victor Niță (6 goluri), Emanuel Hotca (4 goluri), Emanuel Mitraşcă (3 goluri), Gigel Badea (3 goluri), Miodrag Cornit (două goluri), Cristian Spatariuc (două goluri), Andrei Stolojan (un gol), Sorin Miclăuș (un gol), Andrei Ghilencea (un gol).
Pentru S.C.M. Politehnica Timișoara DivA au marcat, Antonio Bordeanu (8 goluri), Mircea Ulariu (8 goluri), Andrei Melintescu (4 goluri), Samuel Horvath (4 goluri), Matei Roșca (3 goluri), Alexandru Grad (două goluri), Vlad Chira (două goluri), Alin Cozmaciuc (un gol).


În aceeași etapă întâi, în Seria C, la Sânnicolau Mare, pe parchetul din Sala „Ioan Morar”, A.C.S. Unirea Sânnicolau Mare a învins, 31-23, C.S.M. Oradea DivA.
În etapa a doua, C.S.U. Politehnica Timișoara va evolua în deplasare, la Reșița, împotriva gazdelor de la C.S.M., vineri, 23 septembrie, iar S.C.M. Politehnica Timișoara DivA va juca acasă, împotriva echipei A.C.S. Unirea Sânnicolau Mare, duminică, 25 septembrie.

Cornel Seracin