După ce a avut parte de prezentarea lotului, de Ziua Timișoarei, miercuri, 3 august, pe scena din Parcul Rozelor, echipa de handbal masculin S.C.M. Politehnica Timișoara s-a aflat, la finalul săptămâni trecute în Ungaria, la Veszprém, unde a întâlnit, în două jocuri amicale, echipa locală, finalistă în trecuta ediție a Cupei Ungariei, K.K.F.T. Veszprém.
Ambele meciuri de pregătire „Poli” le-a bifat cu scoruri nefavorabile, însă disputele au fost echilibrate. În primul joc, la pauză scorul a fost consemnat la egalitate, 21-21, iar la final, echipa gazdă s-a impus cu 40-37.
În cel de-al doilea meci, gazdele au câștigat cu 31-29. K.K.F.T. Veszprém s-a desprins la capătul primelor zece minute, după patru goluri consecutive (9-4), dar handbaliștii timișoreni au redus la minimum diferența, înaintea pauzei (17-16). Cursa de urmărire a dat roade în minutul 50, când Vlad Chira și Albert Cristescu, cu câte două goluri, au adus egalitatea la 24, după care s-a mers cap la cap, însă la 27-27 (min. 53), team-ul maghiar a înscris de trei ori consecutiv și s-a desprins în câștigător.
Nu au fost prezenți în echipa timișoreană, pentru cele două meciuri amicale disputate la Veszprém, Sabin Ignat și Flavius Cîmpan, ușor accidentați.
Acum, pentru handbaliștii timișoreni, urmează ultimele patru teste înainte de începerea sezonului oficial, toate urmând să le susțină la Timișoara, mai întâi, în zilele de 12 și 13 august, în compania echipelor nou-promovatele, H.C. Odorhei și C.S.M. Oradea, apoi, în zilele de 19 și 20 august, la Cupa „Poli75”, competiție la care vor mai participa, alături de echipa organizatoare, S.C.M. Politehnica Timișoara, team-urile A.H.C. Potaissa Turda, R.K. Metaloplastika Šabac (prim-divizionară din Serbia, locul 5) și R.K. Skopje 2020 (prim-divizionară din Macedonia de Nord, locul 11).

Cornel Seracin
Foto: www.facebook.com/vkkftveszprem