Echipa de fotbal C.S.C. Dumbrăvița a debutat cu dreptul în Liga 2, impunându-se cu scorul de 1-0 împotriva echipei A.C.S. Viitorul Pandurii Târgu Jiu.
Prima repriză a jocului s-a caracterizat prin echilibru, dar, la finalul ei, oaspeții au intrat la vestiare în avantaj. În urma unei lovituri de la 11 metri, mijlocașul team-ului timișean, Răzvan Ghinescu, avea să înscrie unicul gol al acestui meci, în minutul 26.
Repriza secundă s-a desfășurat în nota de dominare a gorjenilor, care s-au instalat cu aproape întreg efectivul în jumătatea de teren a nou-promovatei în Liga 2, C.S.C. Dumbrăvița, dar n-au găsit drumul spre gol.
Fluierul final a consemnat victoria echipei timișene, 0-1, care se întoarce la Dumbrăvița cu trei puncte prețioase, rezultatul înregistrat în această primă etapă a ligii secunde fiind o continuare a „trendului” din sezonul trecut, din Liga 3, când team-ul bănățean s-a dovedit a fi unul specialist în jocurile din deplasare. Ultima înfrângere în deplasare a echipei C.S.C. Dumbrăvița, într-un meci oficial, s-a consemnat la 16 octombrie 2021, 0-2 la Dudeștii Vechi.


La startul jocului, pe teren au fost următorii fotbaliști:
A.C.S. Viitorul Pandurii Târgu Jiu: Raul Opric - Adrian Stoian, Laurențiu Caba, Alexandru Core, Alex Băican (Paulian Banu, minutul 83) - Alin Țegle, Denis Brînzan (Florin Răsdan, minutul 46), Paul Mitrică (Răazvan Vespe, minutul 64), Alexandru Gîrbiță (Alexandru Dulca, minutul 46) - Gabriel Dodoi (cpt.) (Radu Rogac, minutul 83), Claudiu Dragu. Antrenor, Florin Stângă.
C.S.C. Dumbrăvița: Cătălin Trifon - Sebastian Bura-Koț, Costel Zurbagiu (cpt.), Călin Toma - Toma Bodri, Andrei Olaru, Ionuț Tănase, Cristian Grancea (Denis Curea, minutul 68), Răzvan Ghinescu (Sergiu Sabău, minutul 76) - Petre Șimon (Adrian Ungureanu, minutul 83), Luca Bodri. Antrenor, Cosmin Stan.
Jocul a fost arbitrat de, Valentin Porumbel, la centru, Doru Zamfir și Gabriel Neagu, asistenți.


„Cred că am făcut una sau două greșeli pe fază defensivă, am încasat un gol foarte simplu după care nu am avut puterea să înscriem. Suferim pe faza de atac, am știut de la început acest lucru, dar trebuie să muncim și să reglăm și aceste aspecte. E greu să alergi 90 de minute pe o asemenea căldură, sunt convins însă că dacă am fi fost în avantaj altfel s-ar fi desfășurat jocul. Din păcate, astăzi rezultatul a fost nedrept dar așa e în fotbal. Îmi pare foarte rău că am început atât de prost, aveam nevoie de victorie pentru a ne da moral în acest campionat foarte greu. Așa e în sport, trebuie să ținem capul sus, să muncim mai mult și să scoatem ceva din următorul meci. Ce n-a mers? N-am dat gol… În repriza a doua, nu știu dacă adversarul a ajuns la poartă. Dar când nu dai gol, iar timpul trece, pierzi din încredere, apare și frustrarea. Știam că Dumbrăvița se va apăra pe două linii, chiar am pregătit meciul ținând seama de acest aspect. Din păcate noi, antrenorii, doar le spunem de pe margine ce să facă. În teren, totul ține de jucători. Sunt convins că pe viitor lucrurile se vor schimba”, a declarat antrenorul echipei din Tg. Jiu, Florin Stângă, la finalul acestui joc.


„E normal să fie bucurie în vestiar. Am debutat cu dreptul în Liga a II-a, am obținut o victorie și chiar aveam mare nevoie de acest succes pentru moral. Suntem o echipă tânără, cu foarte mulți jucători debutanți în acest eșalon. O să creștem foarte mult în joc în viitorul apropiat și, dacă vom avea și moral, cred că vom fi o echipă greu de bătut. Astăzi și-a pus și căldura amprenta pe jocul celor două echipe. Poate mai mult i-a afectat pe jucătorii gazdelor, pentru că noi am stat mult în jumătatea noastră de teren, în încercarea de a-i surprinde pe contraatac, iar ei au trebuit să construiască, să alerge mult și nu au avut vitalitate. Cred că aici a fost cheia, lipsa de vitalitate a adversarilor noștri. Dacă aveau această vitalitate, probabil ne puneau mult mai multe probleme. Așa, a fost un joc lent, previzibil din partea lor, iar pentru noi a fost destul de ușor să închidem culoarele către poarta noastră”, a declarat, la finalul acestui joc, antrenorul echipei din Dumbrăvița, Cosmin Stan.


Etapa viitoare, C.S.C. Dumbrăvița va evolua acasă, împotriva echipei F.C. Unirea Dej, team care, în prima etapă a acestei ediții de ligă secundă a bifat un succes pe propriul teren, 2-1, în fața echipei A.F.K. Csikszereda Miercurea Ciuc.

Cornel Seracin