Echipa de handbal S.C.M. Politehnica Timișoara s-a reunit în 18 iulie, la Arena „Știința”, iar de la momentul reunirii, team-ul antrenat de Attila Horvath („principal”) și Sorin Sărăndan („secund”) a susținut trei jocuri de pregătire.
Mai întâi, „studenții” au jucat pe parchetul din Sala Sporturilor „Constantin Jude”, în compania vicecampioanei României, C.S. Minaur Baia Mare, apoi, alte două jocuri amicale le-au susținut în deplasare, în compania echipei A.C.S. H.C. Buzău.
În jocul susținut cu vicecampionii, handbaliștii timișoreni au înregistrat un scor nefavorabil, la limită, 30-31 (oaspeții conducând la pauză, 13-16), însă evoluția lor de-a lungul celor 60 de minute a fost una bună, team-ul bănățean aflându-se în mai multe rânduri la conducerea scorului, 11-7, 30-27, însă echipa din Baia Mare, reîntoarsă dintr-un cantonament din Serbia, a reușit să încline scorul în favoarea ei.
Au lipsit de la „Poli” în acest joc, Mosquera Mayo, a cărui viză de România era încă în așteptare, și câțiva din tinerii handbaliști care au evoluat la Men’s 20 EHF Championship (de la Varna), Robert Cîtu, Ianus Dumitrescu, Antonio Bordeanu și Darius Bran.
La acest joc amical a fost prezent în Sala Sporturilor „Constantin Jude” fostul handbalist care a apărat poarta lui „Poli” între 1977-1981 și 1982-1988, Alexandru Buligan și care a jucat 280 de meciuri internaționale pentru România și a câștigat medaliile de bronz, la Jocurile Olimpice de vară din 1984 (Los Angeles), apoi la Campionatul Mondial de Handbal din 1990 (Cehoslovacia).
Cu prilejul acestui meci amical, „Poli” Timișoara, care anul acesta aniversează 75 ani de la înființare, și-a prezentat noul tricou „de deplasare”, iar primul astfel de tricou, „Tricoul Campion", i-a fost oferit unui adevărat Campion, Alexandru Buligan, în semn de respect și recunoștință. Căpitanul Cristian Fenici, care a ajutat la elaborarea acestui model de tricou, a avut onoarea de a-i înmâna cadoul marelui Campion.
Pregătirea echipei timișorene a mers mai departe, iar la sfârșitul săptămânii trecute „studenții” au jucat două meciuri de pregătire la Buzău, în compania echipei locale A.C.S. H.C., team care a încheiat anul trecut competițional pe locul 7 în clasamentul din Liga „Zimbrilor”.
În primul joc de la Buzău, „Poli” a înregistrat un nou scor nefavorabil, 25-34, iar în cel de-al doilea joc, „Poli” s-a impus la limită, 30-29.
Acum, S.C.M. Politehnica Timișoara urmează să evolueze într-un „amical” la București, în compania echipei campioane, Dinamo, marți, 2 august, după care se va deplasa în Ungaria, aici urmând să susțină, în zilele de 5 și 6 august, alte două meciuri de pregătire în care va întâlni prim-divizionara K.K.F.T. Veszprémi (locul 10 în cel mai recent sezon al primei ligi maghiare).

Cornel Seracin
Foto: www.facebook.com/scmpolitehnica