„Ziua Steagului”, un eveniment special prin care clubul de fotbal Politehnica Timișoara a marcat începutul noului sezon competițional, eveniment în cadrul căruia au fost prezenți, miercuri, 27 iulie, în Piața Sfântul Gheorghe, suporterii echipei „Poli” și lotul acesteia pentru startul anului competițional 2022/2023 al ligii secunde de fotbal. Potrivit suporterilor echipei în alb-violet, „Ziua Steagului” se dorește „să devină o tradiție în anii ce vor urma”, această sărbătoare urmând să fie prelungită și la prima partidă oficial pe care „Poli” o va susține în prima etapă a acestei ediții de ligă secundă, în week-end-ul 5-7 august pe bătrâna arenă „Știința”, acolo unde „Poli” va evolua împotriva oaspeților din Constanța, A.F.C. Unirea.
Evenimentul intitulat „Ziua Steagului” este finanţat de Municipiul Timişoara prin Centrul de Proiecte, în cadrul programului #OrașulÎnMișcare.
În cadrul acestui eveniment, la prima lui ediție, clubul Politehnica Timișoara a fost „disecat” prin 5 componente esențiale care o caracterizează, fiecare cu momentul ei special și cu invitați speciali:
Echipa Timișoarei - când, alături de echipă au fost prietenii ei de la „Timișoara City Tours”, care au povestit câte ceva despre locul în care s-a desfășurat prima ediție a evenimentului, Piața Sf. Gheorghe, cea mai veche piață a municipiului, un loc plin de istorie în care astăzi urmele acestei istorii sunt bine conservate, în Piață fiind amplasată o modernă statuie din bronz ce-l reprezintă pe Sf. Gheorghe ucigând balaurul, simbol al Timișoarei ce amintește lupta acestui oraș împotriva regimului totalitar, din 16-22 Decembrie 1989;
Echipă de tradiție - rememorarea unor episoade legendare din istoria clubului timișorean, alături de doi foști fotbaliști care au jucat pentru „Poli”, domnii Emeric Dembroski și Ionel Bungău;
Echipa Institutului Politehnic - secția de fotbal e parte indisolubilă a Universității Politehnica Timișoara;
Echipa comunității - în care au fost prezentați prietenii clubului care ajută pe cei aflați în nevoi;
Echipă pentru suporteri - în care a fost prezentat noul concept de „Voluntar viola de cartier” și prin care se vizează o apropiere mai mare a clubului de suporterii din toate zonele Timişoarei.
Evenimentul a mai cuprins momente alături de artiști locali, iar punctul culminant pentru suporteri a fost atins la momentul în care au avut prilejul să-i cunoască mai bine pe fotbaliștii lui „Poli”, cu ocazia prezentării oficiale a lotului timișorean pentru noul sezon competițional.


Astfel, au fost prezentați,
portari: Dan Isvoranu (născut în anul 1999, de la Tunari, venit în această vară la Poli), Rareș Murariu (născut în anul 1999, de la C.F.R. Cluj, vechi în clubul bănățean), Mario Balica (născut în anul 2004, de la Academia Politehnica);
fundași: Denis Radu (născut în anul 2003, Academia Politehnica), Călin Jurj (născut în anul 2000, revenit de la C.A.O. Oradea), Cristian Bocșan (născut în anul 1995), Tudor Moțiu (născut în anul 2004, venit de la C.S.C. Dumbrăvița sub formă de împrumut), Cosmin Huminic (născut în anul 2004, Academia Politehnica), Aleksandar Tsvetkov (născut în anul 1990, în Bulgaria, vine de la Academica Clinceni), Gabriele Germinio (născut în anul 1998, sosit în această vară, de la Carpi), Carol Taub (născut în anul 1993, revenit în această vară, de la Concordia Chiajna), Cătălin Oanea (născut în anul 1999, venit anul trecut de la Concordia Chiajna);
mijlocași: Alin Ignea (născut în anul 1989, din 2017 la „Poli”), Adrian Zaluski (născut în anul 1989, al doilea an consecutiv la „Poli”), Luchian Gologan (născut în anul 2004, revine după un împrumut la C.S.C. Dumbrăvița), Marco Andone (născut în anul 2002, venit de la Tunari), Karlo Plantak (născut în anul 1997, în Croația, venit la „Poli” în această vară, de la echipa slovenă de ligă secundă N.K. Aluminij Kidričevo), Silviu Pană (născut în anul 1991, venit în această vară, de la Petrolul Ploiești), Răzvan Milea (venit în această vară, de la Tunari), Ervin Bakoș (Academia Politehnica, născut în anul 2004), Dan Pureca (născut în anul 2004, de la Academia Politehnica);
atacanți: Marin Mudražija (născut în anul 1995, în Croația, ajuns la „Poli” în această vară, de la echipa albaneză K.S. Kastrioti) Daniel Benzar (născut în anul 1997, revenire la „Poli”), Cosmin Bîrnoi (născut în anul 1997), Ionuț Bătănași (născut în anul 2003, venit la „Poli” de la echipa U23 a lui Boavista Porto), Daniel Olariu (Academia Politehnica, născut în anul 2004), Raul Țurcaș (Academia Politehnica, născut în anul 2004).
Staff-ul tehnic al echipei bănățene îi include, Bogdan Comănișteanu (magaziner), Marius Inciulescu (kinetoterapeut), Adrian Rus (fiziokinetoterapeut), Simone Fornari (preparator fizic), Ciprian Freanț (delegat), Ioan Mera (manager sportiv), Alessandro Ramella (antrenor al portarilor), Antonio Foale (antrenor secund), Bogdan Andone (antrenor principal).


După prezentarea lotului, antrenorul principal al echipei bănățene, Bogdan Andone, a transmis suporterilor un mesaj prin care i-a îndemnat să-i susțină pe noii veniți în lotul echipei, pentru că „au nevoie de susţinere, au nevoie de încredere, să crească şi să formăm o echipă pentru viitor, acesta este începutul şi vă rog din tot sufletul să fiţi alături de noi. Vă aşteptăm cu mare drag la teren şi vă promit că vom muri cu adversarii de gât pe teren!”.
La finalul evenimentului suporterii echipei bănățene au cântat câteva din cântecele binecunoscute, „În toată lumea și-n toată țara, nu e niciunde ca la Timișoara” și „Suntem aici, vom fi mereu, cu Timișoara și la bine și la greu”.

Cornel Seracin


Foto și video: ziarul TIMISOARA