Echipa de fotbal Politehnica Timișoara continuă pregătirile în cantonamentul din Slovenia, în lotul echipei fiind incluși la plecarea în localitatea slovenă Slovenj Gradec, fundașul stânga Carol Taub (a semnat contract pentru doi ani de zile cu „Poli”), goalkeeper Daniel Isvoranu (a semnat contract pentru doi ani de zile cu „Poli”), preparatorul fizic Simone Fornari, mijlocașul ofensiv Daniel Benzar (a semnat contract pentru doi ani de zile cu „Poli”), mijlocașul central Marco Andone (a semnat contract pentru un an de zile cu „Poli”, cu posibilitate de prelungire).
Pentru acest cantonament, în lotul lui „Poli” se regăsesc nu mai puţin de opt tineri din Academia Politehnica. De asemenea, au fost deplasați în Slovenia, făcând parte din echipa timișoreană, Ionuţ Bătănaşi (născut 2003), ex-F.C.S.B., S.P.A.L. (Italia) şi Rapid, mijlocaş de profil ofensiv liber de contract.
Nu a făcut deplasarea în Slovacia tânărul fundaşul Cosmin Huminic (n. 2004) care a suferit o accidentare gravă (ruptură de ligament încrucişat).


Din cantonament, clubul bănățean a anunțat că Alessandro Ramella este noul antrenor cu portarii, iar mijlocașii Aleksandar Tsvetkov şi Karlo Plantak au semnat pentru „Poli”, în cantonament, un angajament pentru un an de zile, cu posibilitatea de prelungire pentru încă un an.
Aleksandar Tsvetkov este mijlocaș defenisv (poate evolua şi pe postul de fundaş central), s-a născut în august 1990, la Plevna (Bulgaria) și a efectuat junioratul la Spartak Plevna şi Litex Lovech, pentru această ultimă echipă evoluând de opt ori în eurocupe (inclusiv în preliminariile Champions League).
Karlo Plantak joacă mijlocaş la închidere (poate evolua şi mai avansat în linia mediană), s-a născut pe noiembrie 1997, la Zagreb și a efectuat junioratul la Dinamo Zagreb (campion naţional U19 al Croaţiei) şi şi-a început cariera seniorală în eşalonul secund croat la echipa a doua a clubului din capitală, apoi a mai evoluat pentru N.K. Slaven Belupo (Koprivnica) şi N.K. Kustošija Zagreb, iar în Slovenia, la N.K. Cejle (campion în ediţia 2019-20) şi N.K. Aluminij Kidričevo.


În primul joc disputat în cantonament, „Poli” a înregistrat un scor nefavorabil, la limită, 1-2, în fața echipei slovene de ligă întâi, N.K. Tabor Sežana. Meciul a avut loc la Ljubljana, iar golul team-ului bănățean a fost înscris de Cosmin Bîrnoi, care a restabilite egalitatea după ce gazdele au marcat prin Savić. În repriza secundă, slovenii au marcat prin Demiriči.
Între două jocuri amicale în cantonament, „Poli” Timișoara și-a asigurat un nou atacant. Este vorba despre Marin Mudražija, care a semnat un contract cu team-ul în alb-violet pe un an competițional, cu opțiunea de prelungire pentru încă unul.


Noul sosit, Marin Mudražija, s-a născut în iunie 1995, la Zagreb și a crescut la N.K. Trnje, N.K. Zagreb şi Dinamo Zagreb, în Croația fiind jucătorul celor de la N.K. Maksimir, NK Vrapče, N.K. Nur Zagreb, H.A.Š.K. Zagreb, N.K. Dubrava şi N.K. Jarun, iar în prima parte a trecutului an competițional a evoluat în Albania la K.S. Kastrioti, pentru care a marcat două goluri în 14 apariţii la nivelul primei ligi, respectiv un gol în patru meciuri din Cupa Albaniei.
Pe lângă atacant, Marin Mudražija mai poate evolua și în extremele compartimentului ofensiv.


Cel de-al doilea ei joc amical în cantonamentul din Slovenia, Politehnica l-a susținut la Slovenj Gradec, având parteneră de pregătire formația de ligă a doua slovenă, N.K. Brinje Grosuplje. Gazdele au deschis scorul prin Mahić, dar până la pauză echipa timișoreană a restabilit egalitatea scorului prin golul marcat de Benzar.
În repriza secundă, tot Politehnica a fost echipa care a marcat, autorul golului fiind atacantul sosit în lotul team-ului bănățean înaintea acestui meci amical, Marin Mudražija, fotbalistul făcându-și debutul în tricoul alb-violet cu un gol înscris.
Astfel, „Poli” a încheiat cu un succes acest al doilea ei meci din cantonamentul sloven, acum urmând să mai dispute două jocuri înainte de revenirea la Timișoara, duminică, 17 iulie, primul, de la ora 11, în care parteneră de joc îi va fi N.K. Fužinar Ravne, iar al doilea, de la ora 18, cu N.K. Triglav Kranj, ambele echipe fiind din cea de-a doua ligă slovenă.


Referitor la acest al doilea meci disputat în cantonament, antrenorul echipei timișorene, Bogdan Andone, a declarat, potrivit site-ului oficial al clubului bănățean, www.sspolitehnica.ro, următoarele la finalul lui: „A fost un test util, echipa a muncit, a făcut efort mare, întâlnind o echipă foarte agresivă şi mai bine pregătită în momentul de faţă, pentru că încep mai repede campionatul. A fost un test din care am rămas cu lucruri bune şi cu lucruri care rămân în continuare de corectat. E de apreciat atitudinea şi munca jucătorilor, și e de apreciat faptul că în repriza a doua, mai ales după minutul 60, majoritatea jucătorilor din teren, şapte-opt jucători au fost Under 20, dintre care şase sau şapte Under 18, din Academia proprie. E important să înveţe, să ştie ce înseamnă Politehnica, să înveţe să câştige şi să aibă o mentalitate corectă”.


În prima repriză a jocului cu N.K. Brinje Grosuplje, pentru „Poli” a evoluat Patrik Bordon (atacant, 34 ani, ultima dată la N.K. Dekani - L2 Slovenia), care se află în probe la echipă. Cristian Bocşan a lipsit, el suferind o accidentare în primul joc din Slovenia, cu Tabor Sežana, drept urmare a revenit în ţară pentru investigaţii suplimentare la genunchiul drept.

Cornel Seracin
Foto: www.facebook.com/politehnicatimisoara