După ce în etapa a XXIV-a a Ligii Naționale de Handbal, echipa de handbal masculin „Poli” Timișoara s-a impus cu emoții pe propriul parchet, 30-29, împotriva echipei C.S.M. Vaslui, în cea de-a XXV-a etapă, a suferit un eșec în deplasarea de la Alexandria, gazdele, echipă retrogradată, impunându-se la capătul celor 60 de minute de joc.


Meciul etapei a XXIV-a, cel împotriva echipei din Vaslui, a fost unul deosebit de important pentru „Poli”, team-ul antrenat de Attila Horvath și Sorin Sărăndan fiind implicat în evitarea jocurilor de baraj privind menținerea în L.N.H.M. De-a lungul jocului disputat împotriva lui C.S.M. Vaslui, „Poli” a fost la cârma partidei și a condus scorul în cea mai mare parte a minutelor. La pauză, handbaliștii timișoreni au intrat în avantaj, 20-16.
În repriza secundă, jocul, cel puțin privit prin prisma rezultatului reprizei secunde, 10-13, a fost favorabil oaspeților, team-ul din Vaslui apropiindu-se la scorul general de echipa gazdă, iar în minutul 38 reușit să egaleze, 23-23, prin golul marcat de Răzvan Chiratcu.
Prin golgheterul Marius Sadoveac, „Poli” Timișoara a preluat conducerea scorului general, 25-23, însă echipa din Vaslui a mai reușit în două rânduri să restabilească egalitatea scorului general, 25-25 și 26-26, prin golurile înscrise de Ștefan Cumpănici, chiar mai mult, din minutul 51, oaspeții preluau conducerea scorului general, 26-27, prin golul marcat de Florin Acatrinei, din aruncare de la 7 metri, iar din minutul 52, erau din nou la conducere, 27-28, după golul marcat de Andrei Popa. Marius Sadoveac a restabilit egalitatea scorului, 28-28, dar din minutul 58, C.S.M. Vaslui a înscris prin Răzvan Chiratcu și se afla în avantaj, 28-29.
Ultimele două minute ale confruntării, deși cu un om mai puțin pe parchetul de joc, Răzvan Trif fiind eliminat temporar în minutul 58, au adus două goluri pentru echipa timișoreană, reușite de Marius Sadoveac, din aruncare de la 7 metri și Flavius Cîmpan, astfel că, la finalul celor 60 de minute, „Poli” Timișoara obținea cea de-a doua victorie consecutivă, cea de-a șaptea în această ediție de campionat, 30-29, iar cu un total de 22 puncte se afla pe locul 11 al clasamentului.


Etapa următoare, „Poli” a evoluat împotriva echipei C.S.M. Alexandria, în deplasare, însă, la capătul celor 60 de minute ale disputei, surprinzător, a fost învinsă, 27-30, team-ul gazdă fiind deja retrogradate în Divizia „A”.
Echipa timișoreană nu l-a avut în teren pentru acest joc pe Marius Sadoveac, golgheterul lui „Poli” fiind menajat din pricina durerilor din zona intercostală. „Poli” a început bine acest joc, a deschis scorul, prin Andrei Păiuș și s-a menținut în avantaj la un gol în fața gazdelor, iar din minutul 7, la două goluri, Răzvan Trif punctând mărirea diferenței, 4-6, Vencel Csog, din minutul 10, mărind diferența la trei goluri, 4-7.
Prin Hatem Hamouda, din aruncare de la 7 metri, gazdele au redus diferența, însă, din minutul 16, „Poli”, prin golul înscris de Andrei Păiuș, a refăcut diferența de trei goluri, 6-9.
Din minutul 17, echipa timișoreană are o perioadă nefastă, ceea ce le permite gazdelor să înscrie gol după gol în intervalul de timp cuprins între minutele 17 și 19. Astfel, prin golurile reușite de Ionuț Vamanu (de două ori), Hatem Hamouda și Cosmin Călin, C.S.M. Alexandria a restabilit egalitatea scorului, 9-9, iar prin golul lui Claudiu Chiorean, a preluat, pentru prima dată în acest meci, conducerea, 10-9.
În minutul 21, Vencel Csog a ratat o aruncare de la 7 metri, iar în minutul 22, Antonio Hebo avea să aducă C.S.M. Alexandria la două goluri în fața lui „Poli”, 11-9.
Diferența de două puncte a gazdelor s-a menținut până în minutul 27, când Victor Vartic a înscris un nou gol și a mărit diferența la trei goluri, 13-10. Sabin Ignat a marcat pentru team-ul bănățean, 13-11, dar, din aruncare de la 7 metri, Hatem Hamouda a redus Alexandria la trei goluri în fața lui „Poli”, 14-11.
Andrei Păiuș a marcat ultimul gol al reprizei întâi, iar la pauză scorul era favorabil gazdelor, 15-13, o diferență ce ar fi putut fi recuperată, dar... .
În repriza secundă, „Poli” a înscris primul gol, prin Răzvan Trif, 15-14, însă gazdele forțează și în intervalul de timp cuprins între minutele 33 și 39, înscriu de patru ori, prin Antonio Hebo (de două ori) și Hatem Hamouda (de două ori), 19-14.
În minutul 50, „Poli” s-a apropiat la două goluri, prin reușita căpitanului Cristian Fenici, 24-22, însă gazdele au redus, treptat-treptat diferența de cinci goluri, în minutul 58, C.S.M. Alexandria conducând cu scorul de 30-25.
În ultimele minute ale disputei, „Poli” a redus diferența, prin golurile marcate de Robert Năstăsie (ultimul, din aruncare de la 7 metri), astfel că, rezultatul final a fost consemnat în favoarea gazdelor, 30-27.


Au marcat pentru S.C.M. Politehnica Timișoara, Răzvan Trif (5 goluri), Sabin Ignat (4 goluri), Robert Năstăsie (4 goluri), Albert Cristescu (4 goluri), Andrei Păiuș (3 goluri), Cristian Fenici (3 goluri), Aron Dedu (două goluri), Denis Neamțu (un gol), Vencel Csog (un gol). Pentru echipa gazdă, cele mai multe goluri în acest meci au fost marcate de inter-ul stâng, Hatem Hamouda (9 goluri).
În urma acestui joc, S.C.M. Politehnica Timișoara a rămas pe locul 11 (loc de baraj), cu 22 puncte acumulate după douăzeci și cinci de etape disputate din această ediție de campionat. Etapa viitoare, cea de-a XXVI-a a Ligii Naționale de Handbal, ultima din anul competițional 2021/2022, „Poli” Timișoara va evolua pe propriul parchet, miercuri, 18 mai, de la ora 16, împotriva echipei H.C. Dobrogea Sud.

Cornel Seracin
Foto: arhivă, ziarul TIMISOARA