În Serbia, la Beograd, s-a desfășurat turneul internațional „Novi Beograd”, o competiție de judo cu mare tradiție, la care au participat peste 700 de sportivi concurând în 6 spații de luptă. La acest turneu, clubul de judo A.C.S. Judo Phoenix a participat cu 4 sportivi.
Antrenați de fondatorul clubului, Sensei Laurențiu Jurca, cei patru participanți în competiție, Victor Degan, Mihai Florea, Natașa Rusu și Nikolas Pîrvu, au bifat noi evoluții, doi dintre ei câștigând prețioase medalii.
La U10, categoria 25 kg, Victor Degan, aflat la primul său turneu de o asemenea anvergură, s-a impus în fața concurenților, în toate cele 3 meciuri, prin Ippon, obținând astfel locul I, Medalia de Aur. Tot la U10, dar categoria 31 kg, Mihai Florea s-a clasat pe locul V după o evoluție foarte bună în primele meciuri câștigate la Ippon, dar a pierdut intrarea în finala, iar datorită unei mici neatenții și meciul pentru Bronz.
La U12, categoria 48 kg, feminin, Natașa Rusu a avut o evoluție foarte bună și a câștigat primele două meciuri la Ippon, dar datorită unei mici neatenții drumul spre finala i-a fost oprit, câștigând, la capătul unui meci foarte strâns, medalia de bronz. Tot la U12, dar categoria 42 kg, Nikolas Pîrvu a început cu un meci foarte bun pe care l-a câștigat, dar în sferturi de finală s-a oprit, în recalificări luptând foarte bine și reușind să obțină un meritat loc VII. Nikolas Pîrvu s-a aflat la primul său turneu de o asemenea anvergură.
La capătul acestui turneu, Sensei Laurențiu Jurca a transmis prin intermediul unui comunicat de presă, referitor la evoluția sportivilor pe care-i antrenează, „sunt mândru de prestația lor și sper ca, la următorul Turneu Internațional, să fim mai sus pe podium”.
Pentru AC.S. Judo Phoenix, duminică, 17 aprilie, urmează o nouă competiție, tot în Serbia, la Kikinda.

Cornel Seracin