Echipa de baschet masculin a Timișoarei, C.S. S.C.M. O.H.M.A., a pierdut primul ei joc din returul Ligii Naționale de Baschet, în deplasare, la Pitești, 73:95, în fața echipei de pe locul doi al clasamentului, F.C. Argeș Pitești. În urma acestui joc, „leii” din Banat au părăsit locurile de play-off, coborând pe locul 9 în clasamentul campionatului, însă, au două meciuri mai puțin disputate, ambele pe propriul parchet.
Gazdele argeșene au avut o absență în echipă, Nikola Jevtović, în timp ce oaspeții bănățeni au făcut deplasare la Pitești fără doi baschetbaliști cu probleme de sănătate, Alexandru Olah și Aleksandar Vlahovič, iar pe parcursul jocului aveau să-l piardă și pe Ivan Lilov, accidentat pe finalul primului sfert.
Meciul a avut un început intens, cu primul atac al gazdelor, ratat, apoi al oaspeților, ratat, iar după două minute, argeșenii aveau să înceapă seria punctelor după ce obțin trei aruncări libere ca urmare a unui fault personal comis de Darrion Strong asupra lui Ilari Seppala. Baschetbalistul echipei piteștene, Ilari Seppala, avea să înscrie cele trei „libere”, iar gazdele conduceau, 3-0.
Prin Edward Petrescu, echipa bănățeană avea să pună primele ei două puncte în acest joc, dar, treptat-treptat, alb-violet-ul de Pitești se distanțează pe tabela de scor, iar din minutul 8, conducea cu o diferență consistentă, 22-9. La finalul primei perioade de 10 minute, F.C. Argeș Pitești avea să obțină un prim succes, 24-13.
În sfertul doi, echipa argeșeană avea să bifeze un parțial, după trei minute din sfertul doi, 13-2, iar la scorul general, 37:15. La finalul celei de-a doua perioade de 10 minute, „leii” din Banat erau învinși, 15-29, iar la scorul general, pauza i-a adus la vestiare în dezavantaj, 28:53.
Partea a doua a jocului a început într-o notă de echilibru, scorul sfertului trei scoțând în evidență situația de pe parchetul de joc. Timp de mai bine de patru minute, cele două combatante nu au reușit să se desprindă decisiv la scorul sfertului, trecând pe rând la conducere, însă, din minutul 5, gazdele au început să ia avans, iar la finalul celei de-a treia perioade de 10 minute bifau un nou succes, 26-20, la scorul general conducând detașat, 79:48.
Sfertul patru a păstrat echilibrul, un timp, însă oaspeții, în goana lor pentru a reduce diferența scorului și chiar pentru a încerca imposibilul, un rezultat de egalitate la finalul celor 40 de minute, care să le aducă prelungirile, au preluat conducerea scorului acestei ultime perioade de joc, iar la finalul ei și-au adjudecat-o, 25-17.
Gazdele au apărat bine avantajul obținut în sferturile anterioare, au reușit o serie de „trițe”, consecutiv, la începutul „sfertului”, prin Mihai Maciucă, după care s-au mulțumit să aștepte încheierea partidei, până atunci, însă, mai reușind să puncteze prin Raynere Thornton (coș de două puncte), Mihai Gavrilă (coș de două puncte) și, o „liberă” din două, Radu Voinescu.
Astfel, C.S. S.C.M. O.H.M.A. Timișoara a bifat cea de-a opta înfrângere în această ediție de campionat și, cu un total de 22 puncte, se află momentan pe locul 9 al clasamentului.
Pentru echipa timișoreană, au înscris în acest meci, László Emil Lázár (18 puncte), Miloš Komatina (11 puncte), Adam Mirković (10 puncte), Nikola Gajić (9 puncte), Darrion Strong (6 puncte), Roland Stanciu (5 puncte), Cristian Mocrițchi (5 puncte), Edward Petrescu (4 puncte), Ivan Lilov (3 puncte), Robert Schipor (două puncte). Pe parchetul de joc a fost introdus tânărul baschetbalist Roland Stanciu, care a evoluat un timp de 16 minute și 23 secunde, pe lângă punctele reușite, bifând și la capitolul „pase decisive”, 5, fiind, așadar, cel mai bun la „assist”-uri.
Pentru gazde, cele mai multe puncte au fost înscrise de Goran Gajović (30 puncte), Mladen Jeremić (22 puncte), Toarlyn Fitzpatrick (19 puncte), Raynere Thornton (14 puncte), Mihai Maciucă (12 puncte).
Etapa viitoare, cea de-a XVIII-a, C.S. S.C.M. O.H.M.A. Timișoara va evolua pe propriul parchet, duminică, 30 ianuarie, de la ora 18, împotriva echipei C.S. Dinamo București.

Cornel Seracin
Foto: captură FRB Tv