Într-un decor hibernal, pe gazonul stadionului „Electrica”, echipa de fotbal F.C. Ripensia Timișoara a început lucrul în anul 2022.
Înaintea acestui antrenament, au fost anunțate patru plecări de la echipa bănățeană, acum cunoscându-se oficial și câțiva dintre fotbaliștii nou sosiți sau reveniți în lot. Aceștia sunt, goalkeeper Ștefan Dobre (revenit acasă de la Academica Clinceni), mijlocașul Tudor Călin (revenit de la U.T.A.), Nebojša Ivančević, fotbalist de bandă cu veleități de atacant central, născut în orașul croat Gospić, în anul 1994, care a evoluat anul trecut la echipa slovenă de ligă a doua, N.K. Drava Ptuj și mijlocașul Ianis Mihart (junior, 17 ani, de la C.F.R. Cluj).
Un timp, după această reunire, Ripensia se va pregăti pe plan local, urmând să susțină câteva jocuri de pregătire, în compania echipelor C.S. Comloșu Mare, C.S.M. Deva, Avântul Periam și F.C Universitatea Craiova, aceste meciuri amicale desfășurându-se în perioada 13 ianuarie - 2 februarie 2022 (prima perioadă de pregătire). Dintre aceste meciuri amicale, până acum se cunoaște locația de joc cu F.C. Universitatea Craiova, aceasta fiind la Drobeta Turnu Severin, pentru celelalte jocuri de pregătire, nu s-au stabilit încă terenurile pe care vor desfășura.
Cea de-a doua perioadă de pregătire a Ripensiei din această iarnă este programată între trei și treisprezece februarie 2022 și constă într-un stagiu în Antalya, aici urmând să dispute câteva jocuri de verificare, partenerele de pregătire nefiind încă stabilite.
La revenirea din cantonamentul turcesc, în Timișoara, Ripensia va susține cea de-a treia și ultima perioadă de pregătire, între șapte și douăzeci și șase februarie, timp în care „Ripi” va mai disputa un joc amical, în compania echipei Crișul Chișineu Criș.
Ripensia Timișoara a încheiat sezonul de toamnă-iarnă al acestei ediții de ligă secundă, pe locul treisprezece al clasamentului, având, după șaisprezece etape, 5 victorii, 6 rezultate de egalitate și 5 înfrângeri, golaveraj negativ, 17-18 și 21 puncte. Primul joc oficial pentru „Ripi”, în 2022, va avea loc în deplasare, la Târgu Jiu, împotriva echipei locale, A.C.S. Viitorul Pandurii, meci ce va conta pentru etapa a șaptesprezecea. Alte două meciuri pentru „Ripi”, în prima fază a ligii a doua, vor mai avea loc, pe teren propriu, împotriva echipei A.F.C. Dacia Unirea Brăila (etapa a XVIII-a) și în deplasare, A.F.C. Unirea Slobozia (etapa a XIX-a).

Cornel Seracin
Foto: sporttim.ro