„Poli” Timișoara este încă în vacanță, însă, de luni, 10 ianuarie, fotbaliștii pregătiți de Nicolae Croitoru se vor reuni sub culorile alb-violet, pentru prima dată în acest an. Reunirea va avea loc la stadionul „Dan Păltinișanu”, prima ședință de pregătire urmând să o efectueze cu începere de la ora 10:30.
În zilele de 11 și 12 ianuarie 2022, fotbaliștii lui „Poli” vor efectua vizita medicală iar din data de 17, lotul alb-violet va intra într-un stagiu centralizat de pregătire. Politehnica se va pregăti pe plan local şi are stabilite cinci partide de verificare în luna februarie. „Sediul” echipei va fi Casa Politehnicii nr. 2, unde sportivii vor beneficia de condiţii foarte bune de cazare şi masă. Perioada de pregătire în regim de cantonament se va încheia pe data de 28 ianuarie.


„Noi ne orientasem către Serbia sau Ungaria, însă sunt problemele acestea generate de Covid şi atunci am decis să rămânem pe plan local”, a spus Nicolae Croitoru, antrenorul principal al Politehnicii, potrivit site-ului oficial al echipei bănățene, www.sspolitehnica.ro, despre opţiunea în privinţa stagiului centralizat.


Primul joc amical al lui „Poli” în anul 2022 va fi cu C.S.C. Dumbrăviţa, pe 2 februarie (data mai poate fi modificată), iar în alte trei jocuri fotbaliștii în alb-violet vor avea partenere de pregătire ocupantele locurilor întâi din Liga 3 în seriile lor, C.S.M. Reşiţa - lider în C7, C.S. Hunedoara - C9 şi C.S.C. Ghiroda - C8. Metalurgistul Cugir va fi partenera de pregătire a echipei bănățene, la Timișoara, meciurile cu Reșița și Hunedoara urmând să le joace în deplasare, iar pentru celelalte două, nu s-a stabilit încă locul de joc.


„Ar mai fi fost o dată liberă, dar acolo nu ţin neapărat să avem un joc de pregătire, pentru că practic e penultima săptămână (12-19 februarie). Aş prefera să rămână cu un singur joc… Mai pot apărea şi alte teste, pentru că avem acum un lot destul de numeros, mai sunt şi jucătorii din Academie şi, în funcţie de minutele pe care le vor prinde, încercăm să găsim şi jocuri pentru cei care au evoluat mai puţin”, a precizat Nicolae Croitoru.


„Poli” Timișoara a încheiat prima parte a ligii secunde de fotbal, pe locul 14 în clasament, cu șase victorii, două rezultate de egalitate și opt înfrângeri, 20 puncte, iar prima partidă oficială din anul 2022 o va susține în jurul datei de 26 februarie, pe teren propriu, împotriva echipei A.C.S. Petrolul Ploieşti (locul 1, 42 puncte).

Cornel Seracin
Foto: arhiva ziarului TIMISOARA