Echipa de handbal masculin, juniori I, a S.C.M. „Poli” Timișoara este antrenată, din vara acestui an, de Gonzalo Tajuelo, sosit la Timișoara, din Spania. Cu noul antrenor în staff-ul tehnic, juniorii I ai echipei de handbal „Poli” continuă să fie formați pentru performanță. Rezultatele echipei nu au întârziat să apară, „Poli”, juniori I, fiind neînvinsă în această ediție de campionat, cu victorii în medie la aproape 20 goluri în Seria F, cu 15 puncte, după cinci jocuri. Cu această zestre, tinerii handbaliști antrenați de Gonzalo Tajuelo au încheiat anul calendaristic pe primul loc al clasamentului seriei.
Sigur, handbalul nu înseamnă pentru juniorii I ai lui „Poli”, doar evoluțiile din această serie F, în paralel, ei desfășurându-și activitatea competițională în alte două campionate.
Antrenorul echipei, spaniolul Gonzalo Tajuelo Molina-Prados, este un tehnician, și el tânăr, născut la 14 mai 1994, la Herencia, Ciudad Real, iar la Timișoara a preluat și postul de coordonator al Academiei de Handbal a clubului bănățean. Un interviu, pe care-l publicăm în cele ce urmează, distinsul antrenor Gonzalo Tajuelo a susținut pentru site-ul on-line al S.C.M. Timișoara, www.scmtimisoara.ro.

Î. - Cum apreciezi evoluția lor?
R. - A fost una bună. În primele cinci meciuri, au evoluat toți jucătorii, am avut rotație lungă. Important este că am putut transpune în joc ceea ce am exersat la antrenamente, ne-am apărat agresiv, am exersat contraatacul, dar și «pozționalul», am avut un ritm de joc bun. Sunt mulțumit de această primă parte a sezonului.

Î. - Ai câțiva băieți care joacă și la echipa de seniori. Cum se descurcă ei?
R. - Cei șase-șapte copii care se antrenează cu echipa de Liga Națională sunt maturi. Ei se pregătesc în două părți și cred că au șansa de a deveni jucători de Liga «Zimbrilor». Ei știu asta și se antrenează cu seriozitate.

Î. - Are șanse formația de juniori I să devină campioană națională?
R. - Pas cu pas, zi cu zi, este important să se antreneze bine, că sunt împreună și că înțeleg ce le cerem în apărare, în atac, în tranziție. În această perioadă, este bine că ei pot juca pe trei fronturi, la juniori I, la echipa secundă și la cea de Ligă Națională. Vedem ce va fi: eu consider că putem ajunge la turneul final și acolo să încercăm această performanță.

Î. - Ce ai adus aici, la Timișoara, din handbalul spaniol?
R. - Noi ne propunem să jucăm un handbal inteligent, în apărare și în atac, un handbal creativ. Desigur, sistemul de joc este unitar în club și vine de la echipa de Liga «Zimbrilor». Juniorilor le cerem să lucreze din ce în ce mai bine, tactic, tehnic, individual. Asta vine din handbalul spaniol: inteligența, repetări după repetări de la antrenamente și soluțiile numeroase pe care le oferim pentru fiecare fază a jocului.

Întrecerea se va relua la finalul lunii ianuarie a anului 2022, atunci când „Poli”, juniori I, va susține un meci oficial ce va conta pentru cea de-a VII-a etapă a primei părți a campionatului, cu L.P.S. „Banatul”, un derby local pe care echipa în alb-violet îl va disputa în „deplasare”. În următoarele două meciuri, „Poli” va susține un meci pe propriul parchet, împotriva echipei juniorilor I a C.S.M. Reșița, apoi, un alt meci, în deplasare, la Sânnicolau Mare, împotriva gazdelor de la A.C.S. Unirea. În Seria F se află 5 echipe.
În jocurile de până acum, „Poli” Timișoara, juniori I, a înregistrat următoarele rezultate în această ediție de campionat: 54-26, la Timișoara, împotriva echipei juniorilor I a L.P.S. Alba Iulia, 57-28, pe propriul parchet, în jocul cu colegii lor de la L.P.S. „Banatul” Timișoara, 30-24, împotriva echipei juniorilor I de la C.S.M. Reșița, în deplasare, un rezultat omologat în favoarea lor, 10-0, la Timișoara, împotriva echipei juniorilor I din Sânnicolau Mare și, la Sebeș, victorie, 54-30, în jocul cu juniorii I ai echipei de la L.P.S. Alba Iulia.

Cornel Seracin
Foto: www.scmtimisoara.ro