Echipa de fotbal în sală C.S.F. C.F.R. Timișoara a învins categoric într-un meci ce a contat pentru cea de-a noua etapă a ligii întâi de fotbal în sală, la Timișoara, pe parchetul din Sala Sporturilor „Constantin Jude”, team-ul care ocupă primul loc în clasamentul competiției, Futsal Klub Odorheiu Secuiesc.
Cu un început mai slab de meci, în care echipa vizitatoare a fost în mai multe rânduri în preajma porții gazdelor, fără să înscrie, în finalul primei reprize, echipa antrenată de antrenorul-jucător Robert Lupu a reușit două goluri și a intrat la pauză cu un scor favorabil, 2-0.
Liderul întrecerii a avut o posesie mai bună a balonului în cea mai mare parte a primei reprize, însă C.F.R.-iștii au practicat un joc bun în defensivă și au avut, în portarii Theodor Lungu și Raul Filimon, apărători de bază ai buturilor, care au oferit încredere coechipierilor de pe parchet.
Fără a greși, putem spune că prima repriză a fost una echilibrată, cu un joc intens de la o poartă la alta, iar la finalul ei, echipa care a dat dovadă de mai mult altruism, a marcat. Primele două goluri au venit când, poate nu erau de așteptat, cu 31 de secunde înainte de finalul primei reprize, primul gol (foto 10), marcat de João Fernandes, iar cel de-al doilea gol, cu nouă secunde înainte de încheierea primului act, autor fiind Robert Vârlan.
Jocul bun din finalul primei părți, C.F.R. Timișoara a continuat să-l practice de-a lungul întregii reprize secunde, comparația evoluției gazdelor cu viteza unui tren japonez cu levitație magnetică, pe toată durata reprizei a doua, nefiind una deloc exagerată, ținând cont de faptul că în fața C.F.R.-iștilor se afla chiar liderul întrecerii, Futsal Klub Odorheiu Secuiesc, echipă care, de la înființare, anul 2001, a devenit, la capătul a trei ediții (2002/2003, 2004/2005 și 2007/2008) Campioană a României la acest sport. Abia a început repriza secundă și C.S.F. C.F.R. Timișoara și-a mărit avantajul pe tabela de scor a sălii timișorene, 3-0, prin golul marcat de Răzvan Plopeanu (foto 11).
Jocul disputat a mers mai departe, ocaziile de gol succedându-se cu destulă repeziciune de la o poartă la alta. Oaspeții au încercat să atace cu cinci sportivi, renunțând la portar și au pus presiune pe apărarea gazdelor care a rezistat eroic asemenea unei armate aflate în tranșee. Numeroasele acțiuni ofensive ale liderului au fost oprite de echipa C.F.R.-istă, care, bine grupată în jurul experimentatului antrenor-jucător Robert Lupu, a declanșat contraatacuri la poarta team-ului din „Ținut”, harghitenii scăpând cu fața curată doar prin intervențiile portarului Andrei Grigoraș și, poate, prin șuturile uneori pripite ale sportivilor timișoreni.
În minutul 33, în timp ce oaspeții asaltau poarta gazdelor, mingea a fost recuperată și, din preajma propriului careu, Robert Lupu a trimis mingea la poarta adversă, balonul buclucaș, liber, neoprit de vreunul de sportivii Odorheiului, cu toții în ofensivă, a făcut cel de-al patrulea popas din acest joc în plasa porții (foto 19) liderului, 4-0.
Oaspeții au continuat asaltul ofensiv la poarta lui Timișoarei, însă, apărarea gazdelor afișa parcă, prin dârzenia cu care opunea rezistență golului, un celebru motto desprins din cărțile de istoria patriei, „Pe aici nu se trece!”. Când portarul Lungu a fost depășit, un alt coechipier s-a aflat pe linia porții pentru a scoate balonul și a nu-l lăsa în plasă. Astfel a fost situația lui Robert Vârlan (foto 17), care, cu prețul unei accidentări, a avut o intervenție, aflat pe linia porții, decisivă, la unul din șuturile trimise de oaspeți pentru a înscrie golul în poarta Timișoarei.
Insistențele liderului au dat roade abia prin minutul 36, Bálint Andor reușind să înscrie golul de onoare (foto 23) pentru echipa din „Ținut”.
La puțin timp după primirea golului, C.F.R.-iștii au replicat, iar în minutul 37 au închis tabela de marcaj a sălii timișorene odată cu golul înscris de João Fernandes, care a pecetluit rezultatul final al acestei confruntări sportive, 5-1.
În finalul meciului, Futsal Klub Odorheiu Secuiesc a ratat și o lovitură de pedeapsă, prin Bálint Andor (foto 26, cu numărul 10 pe tricou), sportivul echipei din Odorhei trimițând mingea pe lângă bara (foto 27) din dreapta portarului gazdelor, Raul Filimon (aflat la acel moment în poartă).

La startul partidei, pe parchetul de joc, cele două combatante au aliniat următorii sportivi:
C.S.F. C.F.R. 1933 Timișoara: Theodor Lungu - Robert Lupu, Răzvan Plopeanu, João Fernandes, Robert Matei. Antrenor, Robert Lupu.
Futsal Klub Odorheiu Secuiesc: Andrei Grigoraș - Szécsi Barna, Kedei Barna, Bálint Andor, Balázsi Attila. Antrenor, Jakab Zoltán.

„Nu am început atât de bine. Am avut erori. Chiar și eu am avut două-trei pase eronate, nu am intrat atât de bine în joc. Cred c-am fost oportuniști. Nu pot să spun c-am fost peste ei. Mi s-a părut c-au început meciul mult mai bine ca noi, dar ne-a intrat golul nouă și atunci totul ne-a ieșit bine, dar cred că, prima repriză, au fost, un pic, peste noi. A doua repriză am stat mai bine-n teren și-am stat mai bine tactic.
Mi-aș dori ca echipa să arate și mai bine. Încă arătăm puțin, la nivelul la care ar trebui să arătăm, dar mă bucur c-avem și părți tactice pe care le batem bine și reușim gol, dar echipa încă nu arată cum trebuie (mă refer la nivelul la care aș vrea eu să ajungă). Sper ca în play-off, spectatorii să vadă o echipă a Timișoarei greu de bătut. Asta-mi doresc eu!”, a declarat, la finalul jocului, antrenorul-jucător al echipei C.S.F. C.F.R. 1933 Timișoara, Robert Lupu.


„Noi, astăzi, nu am jucat nimic, absolut deloc. Nu sunt deloc mulțumit de jocul prestat de echipa mea și trebuie să tragem concluziile. Și în prima repriză, și în repriza a doua am rămas în reprize. Am sperat mai mult din meciul acesta și speram să nu pierdem la Timișoara, cel puțin. Am pierdut la scor, așa că, felicit echipa gazdă. Am gândit, până acuma, că suntem o echipă care poate ajunge, după sezonul regulat, pe locul doi, dar acum trebuie puțin să regândim treaba asta și mergem mai departe. E lung și sezonul regulat, mai ales campionatul. Nu găsesc o explicație pentru evoluția ștearsă din acest joc a echipei pe care o antrenez. Am venit de ieri la Timișoara, am stat aici, atmosfera e foarte bună, dar nu știu ce s-a întâmplat. Astăzi, echipa Timișoarei a fost foarte motivată, a jucat tactic, cu experiență. Ne așteptam la astfel de joc, dar au putut să joace, pentru că noi, din ce știm, nici 30% nu am jucat azi”, a spus, la finalul jocului, antrenorul echipei Futsal Klub Odorheiu Secuiesc, Jakab Zoltán.

În urma acestui rezultat, C.S.F. C.F.R. 1933 Timișoara rămâne pe locul 4 în clasamentul ligii întâi de fotbal în sală, cu opt meciuri disputate, cinci victorii și trei înfrângeri, golaveraj pozitiv, 41-20, 15 puncte. Futsal Klub Odorheiu Secuiesc rămâne pe primul loc în clasamentul întrecerii interne, cu 18 puncte, după opt jocuri, șase victorii și două înfrângeri, golaveraj pozitiv, 44-25.
Etapa viitoare, C.S.F. C.F.R. 1933 Timișoara va evolua în deplasare, la Cluj Napoca, împotriva echipei C.F.F. Clujana Cluj-Napoca (locul 7, ultimul, 0 puncte).

Cornel Seracin
Foto: ziarul TIMISOARA