Joc bun, animat, prestat pe gazonul Arenei „Dan Păltinișanu”, de „Poli” Timișoara și Clubul Sportiv Comunal Şelimbăr, în cea de-a XIII-a etapă a ligii secunde de fotbal, un meci fără spectatori, disputat pe un timp rece de toamnă.
Cele două combatante și-au creat numeroase ocazii de gol, însă doar de două ori mingea a intrat în poartă, mai întâi au marcat oaspeții, apoi gazdele, la capătul celor 90 de minute ale disputei scorul fiind unul echitabil, 1-1.
Prima repriză a fost una echilibrată, în care ocaziile la cele două porți au fost împărțite în mod egal de cele două echipe. Am remarcat jocul bun de pase al lui „Poli”, progresul acestei echipe după scurta perioadă de lucru cu noul antrenor, profesorul Nicolae Croitoru, iar la echipa din Șelimbăr, devotamentul pentru palmares, pentru a obține un nou rezultat bun în deplasare și voința de a evolua într-un trend ascendent, după ce, în trecutele etape, s-a dovedit o echipă incomodă pentru team-urile de pe podiumul ligii secunde, cedând cu greu, în deplasare, împotriva lui A.F.C. Hermannstadt, 2-3 și reușind să smulgă un rezultat de egalitate, 0-0, în fieful echipei Clubul Sportiv al Armatei Steaua.
Ajunsă la Timișoara cu un moral bun, după ce etapa trecută a învins, surprinzător, A.S. F.C. Universitatea Cluj, 4-2, pe propriul teren (la Avrig), Clubul Sportiv Comunal Şelimbăr a irosit o primă ocazie de a înscrie în minutul 3, prin atacantul Franck Yaméogo, care a expediat un balon de la aproximativ 25 de metri de poarta gazdelor, pe jos, însă portarul George Păduraru a intervenit bine și, în doi timpi, a reținut balonul.
Replica lui „Poli” nu s-a lăsat prea mult așteptată și, în minutul 6, după ce echipa în alb-violet a recuperat balonul în propria jumătate de teren, a declanșat jocul de pase și, din opt pase, mingea ajunge în stânga jumătății de teren a oaspeților, în preajma liniei de margine, iar de acolo, Doru Radu, aproximativ 25 metri de poarta Șelimbăr-ului, trimite un șut puternic, însă mingea lovește bara transversală a porții lui Rareș Gal.
În minutul 22, oaspeții, pe contraatac, ajung în careul de 16 metri al gazdelor, iar de acolo, după o foarfecă ratată de mijlocașul Alexandru Ciocâlteu, mingea ajunge la Robert Boboc, care, de la aproximativ 14 metri de poarta lui George Păduraru, trimite pe spațiul porții gazdelor, însă portarul lui „Poli” respinge mingea până la căpitanul Ioan Mera, care o trimite în out de margine.
În minutul 25, după o pasă lungă trimisă de Cristian Scutaru, mingea ajunge pe dreapta, în jumătatea de teren a oaspeților, la Nicolae Sofran, care o menține în teren și încearcă o pătrundere spre poarta oaspeților, intră în careul echipei sibiene, în dreapta careului, iar de acolo, întâmpinat de Franck Yaméogo, obține lovitura de colț. Corner-ul a fost executat de Doru Andrei, în careul oaspeților, de unde Cristian Scutaru se înalță și trimite cu o lovitură de cap balonul pe spațiul porții lui Rareș Gal, însă portarul echipei din Șelimbăr reține cu siguranță.
În minutul 43, Alexandru Vodă prinde un șut de senzație, de pe partea dreaptă, aproximativ 30 metri de poarta gazdelor, dar mingea șterge bara transversală și iese în out de poartă.
Ultima fază a primei reprize a avut loc la poarta oaspeților, în minutul 44, Nicolae Sofran pasează scurt pentru Octavian Ursu, iar mijlocașul cu veleități ofensive al lui „Poli” se întoarce și trage de pe linia din dreapta careului, însă trimite minge puțin peste vinclul colțului scurt al porții echipei din Șelimbăr. La pauză, așadar, scor alb, 0-0.
La câteva minute de la începerea reprizei secunde, tabela de marcaj a „Marelui Oval” avea să se miște, oaspeții înscriind. Franck Yaméogo pleacă pe contraatac după ce recuperează mingea din jumătatea proprie de teren, în minutul 47, avansează în flancul drept, centrează în careu, apărarea gazdelor ratează respingerea, iar balonul ajunge la Adrian Cîrstean, care, din 8 metri, preia cu dreptul și șutează cu stângul, iar mingea poposește în plasa porții gazdelor, 0-1.
O situație delicată pentru „Poli”, din momentul în care a încasat acest gol, însă echipă bănățeană nu s-a descurajat, ci a continuat jocul de echipă, cu pase reușite, în atac, iar în minutul 49, obține o lovitură de la 11 metri, arbitrul considerând că Messie Biatoumoussoka l-a faultat în careul de 16 metri al oaspeților, pe Alin Ignea. Alin Ignea a executat, iar din minutul 50, scorul redevine egal, 1-1.
Deși au mai existat ocazii de gol la cele două porți, cu un plus pentru „Poli”, tabela de scor nu a mai fost mișcată până la finalul jocului.
În minutul 62, după o combinație de pase în stânga careului oaspeților, mingea ajunge la Octavian Ursu, în centru careului, fotbalistul lui „Poli” fentează mai mulți adversari ieșiți în calea lui, se duce în partea stângă a careului de 6 metri advers și trage pe jos, însă o face slab, în stânga portarului, care căzut, nu a mai putu interveni, însă fundașul Daniel Tătar, aflat pe linia porții, oprește mingea cu ușurință și faza se încheie.
În minutul 87, după o lovitură de colț, mingea este trimisă în careul de 16 metri al oaspeților, iar de acolo, Ioan Mera se înalță și trimite cu o lovitură de cap balonul în bara din dreapta portarului Rareș Gal.
În minutul 90+1, în careul echipei vizitatoare se produce o fază controversată. În urma unei lovituri libere executată de Alin Ignea, minge este trimisă în careul de 16 metri al oaspeților, Ioan Mera are prim-planul, lovește mingea înaintea portarului ieșit din poartă, Rareș Gal intrând direct în căpitanul lui „Poli”. Sigur, în urma impactului, cei doi au căzut accidentați, iar arbitrul a fluierat fault în atac.
Astfel meciul s-a încheiat cu un rezultat de egalitate, 1-1, echipa timișoreană fiind la cel de-al doilea scor egal în această ediție a ligii secunde de fotbal.

La stratul partidei, pe terenul de joc s-au aflat următorii fotbaliști:
Politehnica Timișoara: George Păduraru - Nicolae Sofran, Ioan Mera (cpt.), Cristian Scutaru, Claudiu Pamfile - Denis Radu (Cosmin Bîrnoi, minutul 56), Rareș Lazăr, Alin Ignea, Doru Andrei - Octavian Ursu, Erik Gerbi (Adrian Zaluski, minutul 56). Antrenor, Nicolae Croitoru.

Clubul Sportiv Comunal Şelimbăr: Rareș Gal - Alexandru Vodă, Ciprian Natea, Messie Biatoumoussoka, Daniel Tătar (cpt.) - Nicolas Antone (Alexandru Luca, minutul 46), Robert Boboc (Radu Crişan, minutul 90), Ion Cărăruş, Franck Yaméogo (Andrei Roşu, minutul 81) - Alexandru Ciocâlteu (George Monea, minutul 81), Adrian Cîrstean (Massimo Goh, minutul 70). Antrenor, Eugen Beza.

Jocul a fost arbitrat, cu erori, de Marius Chioran (centru), Doru Lucaciu (asistent), Marius Bălan (asistent).

În urma rezultatului înregistrat, „Poli” Timișoara totalizează 11 puncte și se află pe locul 15 în clasamentul ligii secunde de fotbal. Etapa viitoare, echipa în alb-violet va evolua în deplasare, împotriva team-ului Fotbal Club Brașov.

Cornel Seracin
Foto: captură, „Bianco-Viola” Tv