Echipa de handbal masculin a Timișoarei, S.C.M. Politehnica, a disputat un meci ce a contat pentru cea de-a șaptea etape din Liga Națională de Handbal Masculin, la Chiajna, împotriva echipei C.S.A. Steaua București, iar la capătul unui joc bun, cu momente în care a evoluat de la egal la egal cu mai experimentata echipă bucureșteană, a fost învinsă la scor, 27-34.
Începutul de meci a fost unul echilibrat, cu ratări de o parte și de alta, primul gol fiind înregistrat în minutul 3, gazdele înscriind prin Milan Popović, în urma unei aruncări de la 7 metri acordată după un blocaj în semicerc, însă la scurt timp după gol, Albert Cristescu a restabilit egalitatea. Timișoara a beneficiat de avantajul scorului, în trei rânduri, între minutele 4 și 6, 2-1, 3-2 și 4-3, prin golurile reușite de Flavius Cîmpan și Vencel Csog (de două ori, unul din 7 metri).
Steaua București a început să se distanțeze începând cu minutul 9, Dragoș Hanțaru și Milan Popović ridicând scorul în favoarea gazdelor la două puncte în fața echipei timișorene, 6-4. Înainte de avansul Stelei, Antonio Bordeianu a trimis mingea în bara din dreapta portarului Ionuț Stănescu, iar după ce Martin Johannson a ridicat diferența la trei puncte, 7-4, extrema dreaptă a Timișoarei a mai trimis o aruncare în bara porții gazdelor.
Până la finalul primei reprize, Steaua avea să se desprindă la șapte puncte în fața tinerei echipe bănățene, la pauză consemnându-se rezultatul, 17-10 în favoarea gazdelor.


Până în minutul 34, Steaua avea să-și mărească avantajul la opt puncte, 21-13, însă în minutele care au urmat, deși rămasă în inferioritate numerică, echipa timișoreană se dovedește eficientă în ofensivă și înscrie de trei ori, prin Sabin Ignat, Constantin Enculescu și Răzvan Trif, 21-15, 21-16, 21-17.
La finalul celei de-a doua părți de 30 de minute, diferența scorului general s-a păstrat la șapte puncte, 34-27, între Steaua și „Poli”, însă, scorul reprizei a fost egal, 17-17, tânăra echipă bănățeană având o evoluție mult mai bună în comparație cu prima repriză, tinerii handbaliști timișoreni, bine coordonați din teren de experimentatul căpitan și coordonator de joc Cristian Fenici au dat o replică curajoasă team-ului bucureștean care are în componență mai mulți handbaliști experimentați, ce provin atât din țară, cât și din afara țării.
A lipsit din acest meci, la echipa timișoreană, Marius Sadoveac, titratul handbalist bănățean fiind accidentat. Din echipa bucureșteană au lipsit în acest meci, pivotul Nemanja Grbović, aripa dreapta Ionuț Georgescu și mai tânărul Sergiu Olaru (aripă dreapta).


Pentru echipa timișoreană, în acest meci au marcat: Răzvan Trif (7 goluri), Vencel Csog (4 goluri), Flavius Cîmpan (4 goluri), Albert Cristescu (3 goluri), Cristian Fenici (două goluri), Ianus Dumitrescu (două goluri), Denis Neamțu (un gol), Raul Bote (un gol), Robert Năstăsie (un gol), Sabin Ignat (un gol), Constantin Enculescu (un gol). Pentru Steaua, cele mai multe goluri în acest meci au fost înscrise de Dragoș Hanțaru (10 goluri) și Milan Popović (9 goluri).
În urma rezultatului înregistrat, S.C.M. Politehnica Timișoara ocupă locul 12 în clasamentul Ligii „Zimbrilor”, cu trei puncte, golaveraj negativ, 183-207, având o victorie și șase înfrângeri.
Etapa viitoare, team-ul timișorean va susține un nou joc, pe propriul parchet, Sala Sporturilor „Constantin Jude”, sâmbătă, 23 octombrie, ora 11, împotriva echipei ce ocupă primul loc în clasamentul la zi al campionatului, C.S. Dinamo București, echipa bucureșteană fiind și campioana en-titre a României la handbal masculin.

Cornel Seracin
Foto: captură, transmisie TvR 1