În urma jocului disputat sâmbătă, 9 octombrie, la București, împotriva echipei C.S.A. Steaua, în semifinala SuperLigii, ediția 2021, clubul de rugby C.S. S.C.M. Timișoara a redactat un memoriu la adresa brigăzii de arbitri care a condus această partidă și l-a înaintat Comisiei Centrale de Arbitri. Documentul vizează deciziile care, în opinia clubului bănățean, au influențat rezultatul final, oficialii partidei fiind Alexandru Ionescu, Cristian Șerban, Virgil Ioniță (arbitri), Răzvan Anorocioaiei (nr. 4), Cristian Răduță (TMO), Mihai Irimia (CCOB).


„Am făcut acest demers pentru jucători, în primul rând, deoarece au luptat exemplar și nu meritau să piardă. Apoi, trebuie spuse aceste lucruri, căci nu este prima oară când se petrec. Anul trecut, după finala SuperLigii, cu Știința Baia Mare, am depus memoriu, ni s-a dat dreptate și, în consecință, arbitrul Vlad Iordăchescu nu a mai fost delegat la meciurile noastre. Atunci, am preferat să păstrăm discreția, dar acum vedem că evenimentele de acest fel se repetă și zădărnicesc munca depusă de băieți vreme de un sezon întreg”, a spus antrenorul echipei timișorene,Valentin Calafeteanu.


În trecuta ediție a SuperLigii, în Finala Mare, C.S.M. Știința Baia Mare învingea C. S. S.C.M. Timișoara, cu 23-17, în urma unor decizii controversate ale arbitrilor.

Cornel S.