Luni, 11 octombrie 2021, conferința de presă organizată de clubul de baschet masculin al Timișoarei a avut în atenție prezentarea noului partener al echipei, dar și spectaculoasa victorie obținută de „leii” din Banat în jocul celei de-a treia etape, împotriva lui C.S. Dinamo, la București.
One Hospitality Management Academy (O.H.M.A.) by Winsedswiss este un promotor al excelenței în educație, ce are scopul de a educa tinerii în domeniul ospitalității și a le oferi oportunități nesfârșite pentru a excela în cariera aleasă în acest domeniu. O.H.M.A. sunt Academii de Ospitalitate, cu Licență de la École Hôtelière de Lausanne, o școală elvețiană vestită în acest domeniu, considerată numărul 1 în rândul școlilor de ospitalitate de pe mapamond.
Așadar, echipa de baschet masculin a Timișoarei va avea în componența ei, în denumirea oficială, pe lângă C.S. S.C.M. și acest acronim, O.H.M.A., parteneriatul cu vestita Școală de Ospitalitate urmând să se desfășoare timp de un an competițional, după care, sigur, se va ținti prelungirea acestui parteneriat pe un termen mult mai lung.
În ce constă acest parteneriat? Pe lângă sprijinul financiar ce-l va acorda echipei de baschet din Timișoara, O.H.M.A. dorește să colaboreze și în educație, după modelul american, potrivit căruia un sportiv, după ce-și încheie cariera, are nevoie să activeze mai departe, iar noua școală de ospitalitate îi va oferi posibilitatea să-și continue formarea, evoluția, parteneriatul fiind îndreptat nu doar spre o simplă finanțare, ci către un parteneriat în care echipa bănățeană și noul sponsor al ei să performeze împreună în sport și educație.


Prof. dr. Ray F. Iunius, director executiv al grupului (Chief Executive Officer) a spus: „Grupul «Winsedswiss» reprezintă o inițiativă, în primul rând, a unui timișorean, Dušan Wilms, care este partenerul meu, deci care are flacăra Timișoarei de atâta timp și el n-a uitat niciodată de unde a plecat, cu toate că a condus un grup important și a plecat, peste tot, în alte țări, dar se-ntoarce ca toată lumea la locul de unde a pornit. Deci, datorită, în primul rând, pasiunii pentru sport, pasiunii pentru baschet a partenerului meu, datorită pasiunii noastre pentru învățământ, pentru a face ceva, a crea un impact pozitiv în România, am devenit astăzi investitorul numărul unu în educație, grupul «Winsedswiss» din România și am pornit Academiile Hoteliere, deci, Academiile Ospitalității O.H.M.A., deocamdată în trei orașe, Oradea, Brașov și București și, sperăm, în curând, la Timișoara, ca să putem combina sportul cu educația pentru că amândouă trebuie să meargă mână-n mână.
Noi am venit aici în speranța că, cât mai mulți copii, cât mai mulți tineri, vor înțelege și vor descoperi niște lucruri extraordinar de frumoase, că, prin sport, «mens sana in corpore sano», nu este numai ceva care-i pierdut în timp, ci ceva extrem de important și, dacă se combină educația fizică cu educația în general, sunt mari șanse pentru un succes important în viață.
Ne bucurăm foarte mult să fim parteneri cu niște oameni extrem de pasionați și ne dorim ca, până la performanță, să vină la noi tinerii să descopere ce-nseamnă sportul și ce-nseamnă ospitalitate”.


„Credem că România merită servicii de calitate și educația merită să fie pe primul loc. Eu, personal, întotdeauna am lucrat cu cei mai buni și, de aceea, bucuria de a fi alături de grupul educațional «Winsedswiss» și de a promova O.H.M.A. este imensă, pentru că tratează diverse momente din viața noastră, acea ospitalitate pe care vrem să o găsim oriunde mergem, să avem grijă, atât de emoțiile noastre, de felul în care suntem primiți, cât și de ceea ce mâncăm. Așa cum sportul ne ajută să creștem și ne educă nu doar trupul, ci și caracterul, așa prin Academiile O.H.M.A. dorim să oferim acele servicii educaționale de calitate, de top”, a rostit Elena Lotrean, director operațional (Chief Operating Officer) O.H.M.A. by Winsedswiss.


Grupul este la primul parteneriat cu un club sportiv și va avea un reprezentant în Consiliul de Administrație. Prin implicarea noului partener și la nivel de Consiliu de Administrație, clubul bănățean de baschet masculin își arată transparența și deschiderea spre alte parteneriate și invită alte firme și grupuri care doresc să susțină echipa să li se alăture după modelul O.H.M.A..


„De fiecare dată am spus că sportul are nevoie de trei piloni: administrație, mediul academic și mediul privat, iar pentru că ne aflăm în fața unui nou parteneriat, care vine din mediul academic și mediu privat, înseamnă mult pentru noi, pentru că poate ajuta în dezvoltarea pe niște principii foarte sănătoase, sportul, în general, și baschetul, în special. Aici ne suprapunem foarte mult cu dorința noastră de a dezvolta baschetul și sportul la nivelul echipelor de copii și juniori, și partea aceasta academică pe care ne-o oferă O.H.M.A. e foarte importantă. Așa cum la rugby avem burse sportive și o bună parte din tinerii sportivi de acolo fac astăzi școală în cadrul Universității de Științe Agricole, la fel și aici ne dorim ca tinerii care fac sport să se gândească și la viitorul lor și, împreună cu O.H.M.A., putem să le oferim și după ce nu o să mai facă sport, o calificare, o meserie, o pasiune, și de-asta ne bucurăm de acest parteneriat și mulțumesc noilor noștri parteneri. De asemenea, suntem deschiși, în continuare, la orice fel de parteneriate cu aceleași beneficii și pentru oraș și pentru tinerii din orașul nostru”, a spus Sorin Șipoș, președinte, Consiliul de Administrație al S.C.M. Timișoara.


„Noi ne bucurăm foarte mult că avem alături de noi un partener de o asemenea anvergură, în primul rând pentru că are încredere în noi, iar aceasta este foarte importantă pe viitor. Este un model pentru companiile din Timișoara să aibă încredere în conducerea clubului nostru și să ne ajute pe viitor să creăm, să avem o echipă de performanță. Eu sper ca această colaborare să fie pe termen cât mai lung și să ne ajute cât mai mult”, a rostit Sergiu Pașca, manager sportiv al secției de baschet, S.C.M. Timișoara.


Referindu-se la momentul venirii unui nou partener pentru susținerea clubului de baschet masculin al Timișoarei și pentru susținerea comunității timișorene, titratul antrenor al echipei bănățene, timișoreanul Dragan Petričević, a rostit: „Din punct de vedere sportiv înseamnă enorm de mult, deoarece, din perioada 2006-2011, când această echipă a jucat șase finale din diferite competiții, inclusiv și o competiție europeană, n-am avut posibilitate de niciun fel să repetăm această performanță, deoarece bugetele în campionatul României au crescut la toate echipele. Acest parteneriat cred că poate să aducă ceva la ceea ce visez de atunci, o creștere importantă și nu vorbesc aici despre partea financiară, ci despre anvergura, despre un nume important care ni se alătură și, care, cu siguranță, oferă mult mai mult decât partea financiară, oferă un partener solid. Cred că încet-încet vom trece și, cu siguranță, suntem pe drumul cel bun, să devenim o altă echipă cu altă greutate în campionatul intern. Dacă sportul timișorean a avut mereu greutăți și are și acum, pentru mine, personal, Timișoara e un oraș cu cea mai mare greutate în România. Acuma, că din punct de vedere sportiv, nu suntem unde-am fost și unde-ar trebui să fim, nu contează, dar eu nu mă opresc să mă gândesc că într-o zi, trebuie să ajungem cu toții, împreună, undeva, înspre vârf. Este lângă noi un partener care deja este în vârf în domeniul în care activează. Împreună trebuie să creăm o echipă pentru că și sportul este o educație. Avem aceleași principii, aceleași target-uri și sunt convins că, practic, suntem la un început. Cred că se poate dezvolta mult mai mult împreună și cred că, toată această comunitate are de câștigat nu doar din punctul de vedere sportiv. Eu mă bucur că mâine, poimâine, un prieten de-al meu, o rudă a mea are opțiune în plus, și una deosebită, de a face viitor în cadrul acestei școli internaționale și eu zic că este un lucru foarte important pentru comunitatea timișoreană, nu doar pentru comunitatea sportivă”.


În primul meci disputat de echipa timișoreană cu noul acronim în denumirea oficială, C.S. S.C.M. O.H.M.A. Timișoara, succesul spectaculos de la București, împotriva marei rivale a Timișoarei, C.S. Dinamo, a bucurat enorm întreaga comunitate din Timișoara, echipa de baschet masculin impunându-se, după reveniri, poate, greu de anticipat, cu scorul final de 87:83, după prelungiri. În timpul de 40 minute, scorul a fost egal, 72:72.


Referindu-se la acest meci, antrenorul Petričević a declarat: „Nu sunt foarte multe de spus, deoarece acest sezon este un Maraton cu 30 de meciuri jucate înainte de play-off, așa că, o să trebuiască să fac mult mai puțină analiză a unui meci terminat fie cu victorie, fie cu înfrângere și, deja, din momentul în care se termină meciul să mă gândesc la meciul care urmează. Nu avem timp să ne gândim nici la ce-a fost bine, nici la ce-a fost rău și doar de a repara greșeli pe teren și la antrenamente. Mă bucur foarte mult pentru această victorie cu atât mai mult cu cât am câștigat ieri, cu atât mai mult îmi pare rău pentru înfrângerea acasă cu Piteștiul, unde, știți foarte bine, am fost foarte aproape, la o aruncare decisivă, practic, de victorie. Startul ar fi fost unul perfect cu două victorii consecutive. Nu a fost să fie, nu putem să ne gândim la acest lucru. Atitudinea echipei a fost una exact cum dorim să fie pe viitor și vă invit cu toții la meciul următor, împreună cu partenerii noștri, să ne bucurăm de un nou baschet bun, de calitate, sâmbăta viitoare și, în mod special, mă bucur pentru că, primul meci jucat sub denumirea S.C.M. O.H.M.A. Timișoara, a fost una de succes. Sperăm că, acest lucru, pe viitor, ne va da mai multă energie să lucrăm, să muncim. A fost un meci de succes!”.


Etapa viitoare, C.S. S.C.M. O.H.M.A. Timișoara va susține un meci pe propriul parchet, Sala Sporturilor „Constantin Jude”, sâmbătă, 16 octombrie, de la ora 18, împotriva echipei C.S. Municipal Focșani. „Leii” din Banat vor începe acest meci de pe locul 10 în clasamentul Ligii Naționale de Baschet Masculin, având, după două jocuri, 3 puncte, iar echipa din Focșani îl va începe de pe locul 6 și, după trei jocuri, are 4 puncte în clasament.

Cornel Seracin