Echipa de baschet C.S. S.C.M. Timișoara a evoluat în etapa a treia a Ligii Naționale de Baschet, la București, împotriva echipei C.S. Dinamo. La capătul unui joc în care „leii” din Banat au desfășurat o bună evoluție, arătând asemeni unei echipe care face spectacol sportiv, jucându-se efectiv cu echipa bucureșteană, C.S. S.C.M. Timișoara a obținut prima ei victorie în această ediție de campionat. Un prim succes meritat și pe deplin muncit pe parchetul de joc, într-un meci în care, pentru desemnarea echipei câștigătoare, a fost nevoie de timp suplimentar, scorul final fiind stabilit în chiar prima repriză a prelungirilor în favoarea echipei timișorene, 87:83.


De-a lungul primului sfert, Timișoara a condus scorul pe toată durata primelor 10 minute ale confruntării de pe parchetul sălii bucureștene, la jumătatea perioadei, Alexandru Olah, după o aruncare de două puncte a stabilit scorul „sfertului” în favoarea Timișoarei, 12-4.
La finalul primului sfert, „leii” din Banat culegeau roadele evoluției lor, bifând un prim succes în această dispută contra lui Dinamo, 21-12.


Sfertul doi, însă, a fost unul lăsat de echipa bănățeană la voia gazdelor, după trei minute din această a doua perioadă de 10, să pună o diferență consistentă de puncte, 13-0, astfel că, la scorul general au preluat conducerea, 25:21. După ce au arătat o anumită espectativă în primele trei minute ale sfertului doi, „leii” din Banat au pornit seria de „trița”, Ivan Lilov, Alexandru Olah și Adam Mirković, aducând, din nou, avantajul scorului general de partea oaspeților, 29:30. De remarcat că, de-a lungul acestei a doua perioade de 10 minute, Dinamo s-a aflat tot timpul la conducerea scorului, iar la final a obținut un prim succes, 25-13, iar la „general”, intra la vestiare în avantaj, 37:34.


La reluarea disputei, în sfertul trei, jocul a fost unul bine stăpânit de echipa bănățeană, C.S. S.C.M. Timișoara conducând la scorul sfertului trei în mare parte a timpului, însă, la final, C.S. Dinamo și-a adjudecat și acest „sfert”, la limită, 18-17, iar la scorul general avea o diferență de patru puncte în fața oaspeților, 55:51.


Sfertul patru a fost unul echilibrat în mare parte, gazdele conducând, 2-0, apoi oaspeții, 2-3, prin „trița” lui Darrion Strong, Dinamo revenind în avantaj, 4-3 și 6-3. Timișoara a restabilit egalitatea scorului acestui sfert, 6-6, prin „trița” lui Adam Mirković, apoi gazdele au preluat conducerea.
Cu aproape un minut înainte de finalul sfertului patru, din două aruncări libere reușite de Darrion Strong, Timișoara egalează și preia conducerea scorului sfertului patru, 15-15 și 15-16, iar din acest moment și până la finalul celor 40 de minute ale confruntării, nu a mai cedat în scorul sfertului care i-a fost favorabil la finalul ultimei perioade de 10 minute, 17-21, astfel că, la final, scorul general a fost egal, 72:72.


Cele cinci minute ale prelungirilor au avut un scor echilibrat, o parte din aceste minute înregistrându-se un scor în avantajul gazdelor, la limită, apoi, în cealaltă parte, ultima, scorul prelungirilor fiind în avantajul oaspeților, care în ultimul minut al perioadei de prelungire au preluat conducerea scorului, 8-9, prin „trița” lui Darrion Strong (foto, conducând mingea), și până la final nu au mai cedat avantajul, încheind overtime-ul cu un succes decisiv în acest meci, 11-15, iar la scorul general aveau să se impună, 83:87.


Pentru echipa bănățeană au marcat în acest joc, Darrion Strong (34 puncte), Alexandru Olah (19 puncte), Adam Mirković (17 puncte), Ivan Lilov (11 puncte), Nikola Gajić (două puncte), Revaz Rogava (două puncte), Robert Schipor (două puncte). Alexandru Olah, baschetbalistul care evoluează pe poziția centru în echipa bănățeană, în mai multe rânduri selecționat în naționala de baschet seniori a României, cu care a participat la turneul final al Campionatului European de Baschet Masculin din 2017, a bifat în jocul de la București, double-double, pe lângă cele 19 puncte înscrise, reușind și 12 recuperări (două ofensive și 10 defensive). De la echipa bucureșteană, cele mai multe puncte au fost înscrise de Lawson Korita (23 puncte), Nenad Miljenović (22 puncte), Cecil Williams (13 puncte), Andrei Mandache (11 puncte).
De remarcat faptul că, echipa timișoreană a încheiat înțelegerea cu un nou partener (sponsor), „ohma by winsedswiss”, un promotor al excelenței pentru educația în domeniul ospitalității. Astfel, în jocul de la București, contra echipei C.S. Dinamo, echipa bănățeană a avut numele noului sponsor în denumire, C.S. S.C.M. OHMA Timișoara.
În urma primului succes obținut în această ediție de campionat, după etapa a șasea, „leii” din Banat se află, momentan, pe locul 9 al clasamentului, cu 3 puncte, din două jocuri, iar etapa viitoare vor evolua pe propriul parchet, Sala Sporturilor „Constantin Jude”, împotriva echipei C.S. Municipal Focșani, sâmbătă, 16 octombrie.


Tot în cea de-a treia etapă a Ligii Naționale de Baschet Masculin s-au mai jucat, înregistrându-se rezultatele: A.C.S. Universitatea-Banca Transilvania Cluj-Napoca-C.S.M. C.S. Universitatea Oradea 82:55, C.S. Municipal Târgu Jiu-C.S.O. Voluntari 69:83, F.C. Argeș Pitești-C.S. Municipal Focșani 82:60, C.S.M. V.S.K.C. Miercurea Ciuc-C.S. Municipal Ploiești 63:89, C.S. Rapid București-ABC Athletic Neptun Constanța 80:85. A mai rămas de jucat din această rundă cu numărul șase, B.C. C.S. Universitatea Sibiu-S.C.M. Universitatea Craiova, partida urmând să se dispute luni, 11 octombrie, pe parchetul din Sala „Transilvania”, cu începere de la ora 18:30, în direct, la canalele tv cu profil sportiv.

Cornel Seracin
Foto: www.facebook.com/baschetscmtimisoara