Cea de-a șasea etapă a Ligii Naționale de Handbal Masculin a programat la Timișoara, pe parchetul din Sala Sporturilor „Constantin Jude”, partida dintre S.C.M. Politehnica Timișoara și A.H.C. Potaissa Turda, echipa vizitatoare fiind vicecampioana României la handbal.


Aruncarea simbolică de start a partidei S.C.M. Politehnica Timișoara-A.H.C. Potaissa Turda a fost oferită de Lili Cojocărița, Maestră a Sportului, fostă handbalistă de lot național și componentă a echipei Constructorul Timișoara, antrenoarea care l-a descoperit pe căpitanul și coordonatorul de joc al echipei S.C.M. Politehnica Timișoara, Cristian Fenici.


Sigur, favorită la puncte a fost echipa vicecampioană, însă, în primele șase minute de joc, „Poli” a fost echipa care a dat o bună replică team-ului vicecampion, Potaissa distanțându-se în acest timp doar la câte un punct în fața Timișoarei, iar la scurtă vreme după ce au condus, oaspeții au fost egalați prin golurile marcate de Marius Sadoveac (de două ori), Albert Cristescu, Vencel Csog și Cristian Fenici. Din minutul 8, echipa vizitatoare a reușit, pentru prima dată în acest meci, să se desprindă la două goluri diferență, prin reușita lui Gabriel Dumitriu, 5-7.
Până în minutul 12, vicecampionii au pus trei puncte diferență, 7-10, prin reușita fostului handbalist al lui „Poli”, Miloš Dragaš.
„Poli” s-a menținut bine în ofensivă, iar din minutul 15 a refăcut diferența de un punct în urma oaspeților, 10-11, prin reușitele lui Marius Sadoveac, Flavius Cîmpan și Sabin Ignat. La scurt timp, oaspeții au revenit la trei lungimi, iar din minutul 20 au mărit ecartul la patru, prin reușita lui Gabriel Dumitru, 11-15, din minutul 22, prin golurile lui Roland Thalmaier și, din nou Gabriel Dumitru, scorul avea să crească la șase puncte în favoarea oaspeților, 11-17.
La pauză, o diferență de șase puncte avea să se consemneze, oaspeții conducând „Poli”, 14-20. De remarcat însă faptul că, de la jumătatea reprizei întâi, ca urmare a unei accidentări, exponențialul handbalist, extremă dreapta în lotul lui „Poli”, Marius Sadoveac, a fost nevoit să părăsească parchetul de joc, astfel echipa timișoreană rămânând fără unul din componenții de bază în această dificilă dispută.
În repriza secundă, team-ul vicecampion a mers la pas spre succes, punând în scor și o diferență de zece puncte în fața gazdelor, această diferență fiind consemnată prima dată în minutul 35. „Poli” Timișoara a încercat să revină, însă nu a reușit, în intervalul de timp cuprins între minutele 37-46, să se apropie mai mult de echipa din Turda, în acest interval „Poli” reducând diferența de scor, de la zece puncte, la nouă puncte, iar din minutul 47, la opt puncte, prin golul marcat de Vencel Csog.
În finalul celor 60 de minute ale confruntării, A.H.C. Potaissa Turda s-a impus cu o diferență de nouă puncte în fața Politehnicii Timișoara, 35-26 și cu un total de 12 puncte în clasamentul la zi al întrecerii, se află pe locul 4, golaveraj pozitiv, 174-160.
Pentru „Poli” Timișoara, au marcat de-a lungul acestui meci, Cristian Fenici (5 goluri), Sabin Ignat (4 goluri), Flavius Cîmpan (4 goluri), Marius Sadoveac (3 goluri), Vencel Csog (3 goluri), Albert Cristescu (3 goluri), Ianus Dumitrescu (două goluri), Antonio Bordeanu (1 gol), Alexandru Moldovan (1 gol). Pentru echipa vicecampioană, cele mai multe goluri de-a lungul acestui meci au fost înscrise de Miloš Dragaš (6 goluri), Denis Vereș (5 goluri), Roland Thalmaier (5 goluri).
În urma acestui rezultat înregistrat în cea de-a șasea rundă a L.N.H.M., Politehnica Timișoara se află, cu trei puncte, pe locul 12 al clasamentului, având un golaveraj negativ, 156-173.
Etapa viitoare, S.C.M. Politehnica Timișoara joacă-n deplasare, la București, împotriva echipei C.S.A. Steaua (locul 2, 15 puncte după cinci jocuri), duminică, 17 octombrie, de la ora 15:30. Jocul va fi transmis, în direct, la TvR 1.


Tot în etapa a șasea a L.N.H.M. au mai avut loc jocuri și s-au înregistrat următoarele rezultate: C.S. Universitatea din Suceava-C.S.M. Vaslui 23-29, C.S.M. Focșani-C.S. Dinamo București 26-35, H.C. Dobrogea Sud-C.S. Minaur Baia Mare 26-22, C.S.M. București-A.C.S. H.C. Buzău 38-26, C.S.M. Alexandria-C.S.M. Bacău 21-24, C.S. Universitatea Cluj-C.S.A. Steaua București 20-30. După șase etape, pe primul loc al clasamentului se află C.S. Dinamo București, cu 21 de puncte din șapte jocuri, pe locul doi, A.C.S. Steaua, iar pe locul trei, C.S.M. București, cu un total de 12 puncte din șase jocuri.

Cornel Seracin
Foto: www.facebook.com/potaissaturda