În urma tragerii la sorți a optimilor de finală ale Cupei României la fotbal, ediția 2021/2022, „Poli” Timișoara va disputa o manșă unică, la Timișoara, împotriva echipei Fotbal Club Rapid.
În 2007, cele două echipe, ambele în Liga 1, disputau finala Cupei României, la Timișoara, pe gazonul Arenei „Dan Păltinișanu”, iar la capătul celor 90 de minute ale jocului, giuleștenii se impuneau cu 2-0. Din echipele de atunci, niciunul dintre fotbaliștii care au evoluat în acea finală nu mai joacă pentru cele două team-uri, cei mai mulți dintre ei retrăgându-se din activitatea de fotbaliști.
Pentru jocul din „optimi”, bucureștenii coboară din Liga 1, în timp ce echipa timișoreană se află în Liga 2, și este clasată aici, după nouă jocuri, în a doua jumătate a clasamentului.


„Frumos meci! Pentru început aş dori să precizez că prezenţa în această etapă a competiţiei este rodul muncii desfăşurate de Dorin Toma şi echipa şi cred că trebuie apreciată ca atare. Cupa este o competiţie cu un specific aparte, ştim cu toţii acest lucru şi privită din această perspectivă ne permite să avem speranţe. Legat de jocul cu Rapid, eu cred că este un joc care ne va permite să ne cunoaştem, să ne evaluăm potenţialul pe care-l avem la momentul actual şi raportat la nivelul Ligii I, pentru că acolo ne dorim cu toţii să revenim într-un viitor nu foarte îndepărtat. Privită din perspectiva suporterilor, pentru că până la urmă fotbalul este pentru suporteri, eu cred că este cea mai interesantă partidă a acestei etape a Cupei României, pentru că se întâlnesc cele mai frumoase două galerii şi care pe deasupra sunt şi înfrăţite. Sunt convins că din acest punct de vedere în tribună va fi un spectacol deosebit. Rămâne ca şi noi şi sperăm să realizăm lucrul acesta, să ne ridicăm la nivelul spectacolului din tribună şi, desigur, să facem un joc foarte bun şi să obţinem un rezultat foarte bun, de ce nu?!”, a spus Nicolae Croitoru, antrenorul principal al Politehnicii.


În ediția trecută a ligii secunde de fotbal, cele două echipe s-au aflat față în față de trei ori (odată în sezonul regulat, de alte două ori, în play-off) și, de fiecare dată giuleștenii s-au impus. Referitor la aceste confruntări, precum și la meciul din „optimi” a celor două, antrenorul team-ului bănățean, Nicolae Croitoru, a spus: „Sigur, practic s-a decis acolo cine rămâne în Liga 2 şi cine merge în Liga 1. Pentru că dacă Rapid nu câştiga la Timişoara, situaţia lor nu era chiar roză… au prins cu greu play-off-ul… Este foarte bine că jucăm cu o echipă de Liga I, ca să creştem trebuie să ne înfruntăm cu adversari dificili”.


„Poli” Timișoara a ajuns până-n această fază a Cupei României, după ce a trecut în turul 4 de Şoimii Lipova, scor 2-1, iar în „șaisprezecimi”, de Unirea Slobozia, cu 1-0, ambele în deplasare, în timp ce Rapid a învins în turul anterior pe C.S. Mioveni, scor 5-4, după lovituri de departajare, tot în deplasare.


Iată și celelalte jocuri din optimile de finală ale Cupei României:
F.C. Buzău-Dunărea Călăraşi, A.C.S.O. Filiaşi-A.F.C. Hermannstadt, F.C. Voluntari-F.C.S.B., U. Craiova 1948-Sepsi O.S.K. Sfântu Gheorghe, Minaur Baia Mare-Universitatea Craiova, F.C. Argeş-Dinamo, Gaz Metan Mediaş-Chindia Târgovişte.


Jocurile din cadrul optimilor de finală ale Cupei României vor avea loc în ziua de 27 octombrie cu începere de la ora 15:30, cu excepția celor televizate, programul acestora urmând a fi stabilit şi comunicat ulterior pe site-ul F.R.F..
Revenind la echipa în alb-violet, „Băieții în ghete” vor fi conduși la antrenamentele din această săptămână de staff-ul tehnic format din Lucian Dobre (antrenor secund), Antonio Foale (antrenor secund), Mădălin Smaranda (antrenor cu portarii), Adrian Rus (fiziokinetoterapeut) şi Marius Inciulescu (kinetoterapeut), „principalul” Nicolae Croitoru fiind în aceste zile la acţiunea lotului naţional U19, unde este antrenor secund şi în cadrul căruia a fost selecţionat şi fotbalistul lui „Poli” Doru Andrei.

Cornel Seracin