Campionatul național de baschet masculin, Liga Națională de Baschet, a început, 14, din cele 16 echipe angrenate în competiție, disputând deja jocurile primei etape. Iată și rezultatele înregistrate în prima rundă: C.S. Municipal Galați-C.S. Municipal Ploiești 78:80, C.S. Municipal Târgu Jiu-S.C.M. Universitatea Craiova 58:73, C.S. Rapid-C.S. Municipal Focșani 84:77, C.S.M. V.S.K.C. Miercurea Ciuc-F.C. Argeș Pitești 56:114, C.S. Dinamo București-C.S.M. C.S. Universitatea Oradea 61:77, B.C. C.S. Universitatea Sibiu-ABC Athletic Club Neptun Constanța 65:84, A.C.S. Universitatea-Banca Transilvania Cluj-Napoca-C.S.A. Steaua București 107:69.
Echipa de baschet C.S. S.C.M. Timișoara, după ce a obținut calificarea în etapa următoare a Cupei României, învingând în prima etapă, și în manșa a doua, retur, la Timișoara, pe parchetul din Sala Sporturilor „Constantin Jude”, 83:63, C.S.M. V.S.K.C. Miercurea Ciuc, se află în fața startului unei noi ediții de campionat, Timișoara aflându-se pentru cel de-al XXXV-lea sezon consecutiv în primă ligă de baschet masculin a României, iar antrenorul Dragan Petričević se află la cel de-al X-lea campionat la cârma echipei cu care cucerea Cupa României în 2010 și 2015.
În ediția 2021/2022 a Ligii Naţionale de Baschet Masculin, „leii” din Banat vor lua startul în etapa a doua, pe propriul parchet, Sala Sporturilor „Constantin Jude”, împotriva echipei F.C. Argeş Piteşti, miercuri, 6 octombrie, cu începere de la ora17:15. Meciul etapei întâi, în care C.S. S.C.M. Timişoara a fost programată să întâlnească, în deplasare, echipa C.S.O. Voluntari, fiind amânat, echipa ilfoveană fiind angrenată în cupele europene intercluburi.


„Primul meci este întotdeauna o mare necunoscută și prin prisma prezenței mentale la meci. Eu sunt convins că echipa este pregătită bine și sper să aibă o prezență mentală potrivită și necesară pentru a învinge. Sunt încrezător și văd acest sezon ca unul dintre cele mai disputate din punctul de vedere al clasamentului, pentru că avem 16 echipe bune. Poate lupta la vârf se va da între câteva formații, dar de la locul III-IV până la locul XVI duelul va fi foarte disputat. Începe un sezon extrem de interesant, care pentru mine este o provocare, sunt convins că și pentru jucători. Mie, personal, îmi plac aceste challenge-uri și cred că vom debuta cu dreptul. Am încredere în echipă, dar să nu uităm că întâlnim o formație foarte bună, care practică un baschet de calitate, așa că haideți să vedem miercuri ce se întâmplă”, a declarat, referindu-se la acest nou început de campionat pentru echipa de baschet masculin a Timișoarei, antrenorul principal al „leilor” din Banat, Dragan Petričević.


F.C. Argeș a cucerit „bronzul” ediției trecute de campionat și este antrenată de fostul tehnician al echipei bănățene, Tudor Costescu, în echipa piteșteană aflându-se și foștii baschetbaliști care au evoluat în maio-ul team-ului timișorean, Tudor Gheorghe și Mladen Jeremić. Argeșenii au fost eliminați din Cupa României în primul tur, după o „dublă” cu CSU Galați, decisă după prelungiri la un singur punct diferență la scorul general, însă în noua ediție de campionat au luat un start fulminant și s-au impus în prima etapă la Miercurea Ciuc, 114:56.
Team-ul din Trivale deține avantajul ultimelor confruntări directe cu „leii” din Banat, timișorenii nereușind să învingă F.C. Argeș de aproape doi ani, perioadă în care „vulturii” au câștigat trei confruntări oficiale și un amical.
La primul joc al „leilor” din această ediție de campionat, pe propriul parchet, accesul spectatorilor este permis în limita a 50% din capacitatea Sălii Sporturilor „Constantin Jude” și cu respectarea protocolului medical, având acces în tribune doar spectatorii imunizați și cei ce pot face dovada trecerii prin boală (între a 15-a și 180-a zi).

Cornel Seracin
Foto: arhiva ziarului TIMISOARA