La câteva ore după încheierea jocului de pe gazonul Arenei „Dan Păltinișanu”, site-ul oficial al clubului bănățean avea să anunțe noul antrenor principal al echipei timișorene. Profesorul Nicolae Croitoru este noul antrenor principal al echipei Politehnica Timișoara, iar pe durata meciului jucat de „Poli” împotriva echipei Dacia Unirea Brăila s-a aflat în tribunele Arenei timișorene.


„Mă simt onorat pentru această numire. Aş putea să spun că educaţia fotbalistică am început-o, ca şi copil, cu cluburi precum Politehnica Timişoara. Eu am prins perioada aceea când şi C.S. Târgovişte era în prima ligă şi se duela cu Păltinişanu, Nedelcu şi aşa mai departe… Politehnica Timişoara e emblema Banatului şi nu numai. Am acceptat pentru că este un proiect foarte serios şi eu îmi doresc şi sunt convins că vom face lucruri foarte frumoase”, a declarat, potrivit site-ului oficial al clubului timișorean, www.sspolitehnica.ro, noul antrenor principal al lui „Poli”.


Nicolae Croitoru este absolvent al A.N.E.F.S. București, deține studii universitare de masterat în Activități de timp liber și turism și până să fie numit „principal” la „Poli” a antrenat echipa de ligă a treia, F.C. Pucioasa, dar, de-a lungul carierei sale de antrenor s-a mai ocupat și de echipa juniorilor U19 ai Clubului Sportiv Școlar Târgoviște. A obținut promovarea în Liga 1 cu echipa Chindia Târgoviște (2014/2015), iar cu Urban Titu a promovat în Liga 3 și a obținut titlul național cu echipa juniorilor U19, C.S.Ș. Dâmbovița Nucet.
A jucat fotbal, la nivel de juniori, tineret și seniori la C.S.Ș. Târgoviște, Flacăra Moreni, Minerul Șotânga și Cimentul Fieni, iar ca antrenor, a mai activat, în afara echipelor amintite mai sus, la G.Ș.A. Nucet și Flacăra Moreni.


„Pe marea majoritate a jucătorilor îi cunoşteam pentru că i-am avut adversari de-a lungul timpului. Îmi amintesc foarte bine acel joc (Politehnica - Chindia, scor 3-4, în prima etapă a sezonului 2016/2017), mi-a rămas întipărită în minte galeria de la meciul de atunci, pentru că m-a impresionat. Mai ales că eu urmărisem parcursul echipei începând din Liga a V-a şi cred că este în continuare un caz unic în fotbalul românesc, în care suporterii să aibă o contribuţie aşa de importantă la revitalizarea unei echipe. Iar legat de acel joc, chiar au avut o contribuţie importantă, au împins efectiv echipa de la spate în repriza a doua, la 0-4 totul părea jucat, dar dintr-o dată meciul a sărit în aer”, a declarat, potrivit www.sspolitehnica.ro, prof. Nicolae Croitoru, antrenorul principal al lui „Poli” Timișoara.


Referindu-se la noul „principal” al lui „Poli”, „secundul” Antonio Foale a declarat la finalul jocului echipei timișorene cu Dacia Unirea Brăila: „«Nicu» Croitoru e în ordine. Deocamdată nu știu dacă voi rămâne în staff. Vedem, vedem la primul antrenament”.


Nicolae Croitoru s-a născut în luna februarie a anului 1967, la Târgovişte (Dâmboviţa) și deţine licenţa UEFA PRO.

Cornel Seracin
Foto: www.sspolitehnica.ro