Echipa de handbal masculin a Timișoarei, S.C.M. Politehnica, a disputat jocul etapei cu numărul patru din Liga „Zimbrilor”, la Timișoara, pe parchetul din Sala Sporturilor „Constantin Jude”. Timișorenii au început bine jocul, iar după 10 minute se aflau în avantaj, 7-4, această diferență mărindu-se la patru lungimi, din minutul 11, 8-4, iar din acest moment și până în minutul 19, diferența de patru puncte a Politehnicii în fața echipei bucureștene s-a menținut, însă din minutul 20, „Poli” ridica această diferență la cinci puncte, 11-6.
Treptat-treptat, oaspeții au revenit, iar până la finalul primelor 30 de minute ale confruntării au reușit să se apropie de gazde, astfel că, la finalul primei reprize, S.C.M. Politehnica conducea C.S.M. București cu doar un punct diferență, 14-13.
În repriza secundă, „Poli” și-a menținut avantajul pe tabela de scor, însă nu mai mult de două lungimi în fața oaspeților, dar, din minutul 50, echipa în alb-violet a fost egalată, 25-25, iar după alte două minute oaspeții au preluat conducerea scorului și, până la finalul jocului, nu au mai cedat-o. În minutul 56, C.S.M. București conducea cu trei puncte în fața gazdelor, 29-26, însă, până la finalul jocului, „Poli” avea să mai înscrie de două ori, prin Marius Sadoveac, 27-29 și Robert Năstăsie, 28-29. În ultimele secunde ale disputei, echipa timișoreană a avut atacul, însă, o nesincronizare a paselor a făcut ca S.C.M. Politehnica Timișoara să bifeze un nou joc cedat în această ediție de campionat, echipa bucureșteană plecând, la fel cum a făcut și C.S.M. Focșani în prima etapă, cu toate cele trei puncte de la Timișoara.
Pentru S.C.M. Politehnica Timișoara, în acest joc au marcat, Marius Sadoveac (7 goluri), Vencel Csog (5 goluri), Răzvan Trif (4 goluri), Flavius Cîmpan (4 goluri), Cristian Fenici (două goluri), Robert Năstăsie (două goluri), Robert Cîtu (două goluri), Raul Bote (un gol), Albert Cristescu (un gol). Pentru C.S.M. București, cele mai multe goluri au fost înscrise de Chike Onyejekwe (11 goluri).
În urma rezultatului înregistrat, S.C.M. Politehnica Timișoara ocupă, cu 3 puncte, locul 10 în clasamentul Ligii Naționale de Handbal Masculin, având patru jocuri, din care, o victorie și trei înfrângeri, golaveraj negativ 100-104. Etapa viitoare, „Poli” va juca în deplasare, la Buzău, împotriva gazdelor de la A.C.S. H.C., duminică, 3 octombrie, de la ora 17:30.
Până acum, în etapa a patra a campionatului, s-au mai disputat, C.S.M. Alexandria-C.S. Dinamo București 26-34, C.S. Universitatea Cluj-A.C.S. H.C. Buzău 24-29, C.S. Universitatea din Suceava-C.S.M. Bacău 33-31, C.S.M. Vaslui-C.S. Minaur Baia Mare 26-31, S.C.M. Politehnica Timișoara-C.S.M. București 28-29.

Cornel Seracin
Foto: ziarultimisoara.ro