Jocul celei de-a treia etape a Ligii Naționale de Handbal Masculin a adus echipei S.C.M. Politehnica Timișoara primul succes din această stagiune. Team-ul antrenat de Attila Horvath (principal) și Sorin Sărăndan (secund) a obținut trei puncte prețioase în confruntarea de pe propriul parchet, Sala Sporturilor „Constantin Jude”, împotriva echipei C.S. Universitatea din Suceava, 33-28 (la pauză, 17-13). A fost un prim succes muncit, pe deplin meritat pentru S.C.M. Politehnica, însă nu scutit de emoții, oaspeții, C.S. Universitatea din Suceava, fiind o echipă plină de voința de a-și adjudeca încă trei puncte, după ce-n prima etapă s-au impus la Cluj-Napoca, împotriva gazdelor de la C.S. Universitatea, 37-28, iar în etapa a doua, au cedat, la limită, pe propriul parchet, 25-26, împotriva echipei C.S. Minaur Baia Mare.
Timp de aproximativ 10 minute, scorul a fost unul echilibrat, oaspeții fiind la conducerea scorului după trei minute de joc, 1-2, prin golul marcat de fostul handbalist al Politehnicii Timișoara, Robert Furak. Din minutul 10, gazdele au început să se desprindă, 5-3, apoi din minutul 13, 8-5, iar din minutele 20, 21 și 22, Cristian Fenici, Flavius Cîmpan și Ianus Dumitrescu, distanțau Timișoara la patru, cinci și șase puncte în fața echipei din Suceava, 13-9, 14-9, 15-9.
În minutele 24 și 25, oaspeții, prin golurile marcate de Ștefan Tîrzioru și Cosmin Lupu, aveau să revină la patru puncte în spatele gazdelor. La pauză, scorul a fost 17-13 în favoarea echipei timișorene, însă team-ul bănățean a încheiat prima parte în inferioritate numerică.
Partea a doua a jocului, S.C.M. Politehnica a început-o în inferioritate numerică, Flavius Cîmpan ispășindu-și pedeapsa în urma eliminării de două minute de la sfârșitul primei reprize. „Poli” avea să mențină diferența de patru puncte în fața echipei sucevene, până prin minutul 36, 21-17, însă, din minutul următor, oaspeții au o revenire și-n decurs de două minute ajung la o lungime în spatele gazdelor, 21-20, prin golurile marcate de Alin Roșu.
Marius Sadoveac și Vencel Csog aveau să refacă diferența de trei puncte în fața oaspeților, 22-20 și 23-20, iar din minutul 46, prin golul marcat de Marius Sadoveac, „Poli” revine la patru puncte în fața oaspeților, 26-22. În minutele 53 și 55, Marius Sadoveac și Antonio Bordeanu reușesc să pună o diferență de scor mai consistentă pentru „Poli”, 29-24 și 30-24. Oaspeții revin în minutele 55 și 56, prin golurile marcate de Irakli Kbilashvili (de două ori) și Alexandru Juverdianu (din aruncare de la 7 metri), 30-25, 30-26 și 30-27.
În ultimele minute ale partidei, Ianus Dumitrescu (de două ori) și Marius Sadoveac, consfințesc rezultatul final al acestui joc, 33-28, primele trei puncte din ediția de campionat 2021/2022 rămânând în visteria Timișoarei.
Un joc bun reușit de echipa bănățeană, joc în care alături de „veteranii” echipei și-au făcut simțită prezența câțiva tineri handbaliști care promit să-și aducă contribuții importante pentru cât mai multe succese ale echipei timișorene în această ediție de campionat și care, în acest meci, au marcat primele lor goluri pentru „Poli”, Antonio Bordeanu și Ianus Dumitrescu (ambii născuți în 2003).
A fost un joc aprig disputat, intens, rapid, cu multă voință de a produce spectacol sportiv din partea handbaliștilor angrenați în confruntarea de pe parchetul de joc al sălii timișorene, un joc în care s-au dictat multe eliminări temporare și, în care, portarii echipei timișorene au prins o zi foarte bună, Cristian Tcaciuc și Răzvan Szopka având intervenții decisive în mai multe rânduri, Răzvan Szopka reușind să apere două aruncări de la 7 metri, ale lui Ștefan Tîrzioru (minutul 30) și Alin Roșu (minutul 40).
Pentru S.C.M. Politehnica Timișoara, marcatorii golurilor au fost: Marius Sadoveac (12 goluri), Vencel Csog (7 goluri), Ianus Dumitrescu (3 goluri), Falvius Cîmpan (3 goluri), Cristian Fenici (3 goluri), Albert Cristescu (două goluri), Andrei Păiuș (un gol), Raul Bote (un gol), Antonio Bordeanu (un gol). Pentru oaspeți, cele mai multe goluri au fost reușite de Adrian Tîrzioru (7 goluri) și Alin Roșu (5 goluri).

„Un joc complicat pentru noi. Ni l-am complicat noi pentru că am avut situații de finalizare imprecise, sau cu mai puțină precizie în situațiile de unu la unu cu portarul lor, sau situații cu aruncări de la nouă metri, sau de la distanță, care n-au fost suficient de clare. Portarii lor au prins, și-i felicit pentru asta, mai ales pe final de joc, când era decisivă desprinderea echipei din Timișoara. De asemenea, am avut o apărare destul de aproximativă și nu am reușit să contracarăm momentele bune ale celor doi jucători experimentați ai Timișoarei, e vorba de Sadoveac și de Fenici, care au reușit să facă diferența. Ne așteptam la acest lucru și-mi pare rău că nu am reușit să contracarăm. Am fost moi în apărare, și toate acestea s-au suprapus pe fondul unei lipse de concentrare de ansamblu, care nu știu de unde vine și cum vine. Echipa din Timișoara merită felicitări. Este o echipă care a acumulat primele puncte și a fost peste noi în seara asta.
Noi nu trebuia să jucăm așa, astăzi. Astăzi aveam organizat jocul altfel, dar pentru că unu, doi, trei jucători nu și-au îndeplinit sarcinile pe posturile lor, a trebuit să schimbăm din mers, lucruri care-au dus la dereglarea celor pregătite inițial și a trebuit să improvizăm, improvizații care chiar dac-au ieșit, nu a intrat mingea-n poartă”, a declarat, la finalul jocului de la Timișoara, antrenorul principal al echipei C.S. Universitatea din Suceava, Petru Ghervan.

„Țin să felicit echipa din Timișoara pentru această victorie. Sunt supărat pe noi. Am pierdut acest meci mai mult pe greșelile noastre. Am avut foarte multe greșeli, greșeli foarte multe care nu trebuiau să fie azi la un meci pe care trebuia să-l câștigăm. Sperăm să muncim în continuare la fel de mult, și duminica următoare să luăm cele trei puncte în fața Bacăului”, a declarat, la finalul jocului, principalul marcator al echipei din Cetatea de Scaun a Moldovei, „inter”-ul Ștefan Tîrzioru.


„Sunt bucuros, în primul rând pentru băieți, pentru că și-au dorit extraordinar de mult această victorie și chiar am muncit foarte mult pentru ea, pentru c-au fost săptămâni întregi de muncă zi de zi, muncă grea și, până la urmă, astăzi, și cu o mobilizare exemplară în apărare, am reușit să aducem prima victorie. Sper din tot sufletul ca aceasta să fie ca o descătușare și să reușim s-aducem cât mai multe puncte din viitoarele meciuri pe care le avem de disputat”, a declarat la finalul meciului, antrenorul principal al echipei bănățene, Attila Horvath.

„Important e c-am câștigat, c-am făcut primele puncte. Este o victorie de moral și pentru noi, dar mai ales pentru cei tineri. Aveau nevoie să vadă ce-nseamnă să câștigi și la seniori, meciuri, să vadă că au valoare, că pot juca împotriva altor jucători mai experimentați ca ei și-i pot depăși, pot înscrie goluri împotriva unor portari care au campionate naționale câștigate. Pe noi ne bucură, deși ne-am fi dorit ca la Cluj să fie punctul de plecare cu acest proiect, să avem deja trei puncte. S-a amânat un pic, dar acum vrem să punem cât mai multe puncte, ca la sfârșitul anului să fim poziționați cât mai sus, fără a avea griji de baraj sau retrogradare.
Cel mai dificil moment al acestui joc, probabil că l-am întâlnit atunci când au revenit la un singur gol, 21-20, deoarece odată cu revenirea, înscriind trei goluri consecutiv, Suceava a avut un ascendent moral și e clar că s-a văzut că noi nu am cedat, deoarece dacă ajungeau să treacă peste noi puteau fi probleme. Ne bucurăm c-am gestionat bine momentul”, a declarat golgheterul acestui joc, emblematicul handbalist al Timișoarei, convocat în mai multe rânduri la echipa națională de handbal seniori a României, Marius Sadoveac.

Etapa viitoare, S.C.M. Politehnica Timișoara va evolua tot pe propriul parchet, Sala Sporturilor „Constantin Jude”, duminică, 26 septembrie, de la ora 11, împotriva echipei C.S.M. București.

În etapa a treia a Ligii Naționale de Handbal s-au mai jucat: C.S. Minaur Baia Mare-C.S.M. Bacău 30-28, C.S.A. Steaua București-C.S.M. Alexandria 34-26, C.S. Dinamo București-C.S.M. Vaslui 37-26, A.C.S. H.C. Buzău-C.S.M. Focșani 27-31. Jocul A.H.C. Potaissa Turda-H.C. Dobrogea Sud se va disputa vineri, 24 septembrie.

Cornel Seracin