Cea de-a doua ligă de handbal feminin din România a început în acest sfârșit de săptămână, în Divizia „A”, Seria B, luând startul 13 echipe. Printre formațiile acestei serii de Vest se află și echipa de handbal feminin C.S.U. Universitatea de Vest Timișoara, antrenată de Sorinel Voicu (principal) și Emil Constantinescu (secund).
Universitarele timișorene au jucat în prima etapă din ediția 2021/2022 a Diviziei „A”, pe propriul parchet, în Sala Universității, împotriva echipei A.C.S. Tonic Oradea, team aflat pentru prima dată în liga secundă, anul trecut participând în Campionatul Național de junioare I.
Jocul disputat între cele două echipe a fost unul animat, intens, handbalistele aflate în teren depunând mult efort pentru un spectacol sportiv agreabil, cu multe goluri, dar și cu multe ratări, portarii celor două formații fiind la înălțime prin intervențiile lor.
Iată deci, că după o lungă perioadă de timp în care și handbalul feminin a fost întrerupt din cauza virusului chinezesc, la Timișoara sportul cu mingea pe semicerc, la feminin, a fost reluat, jocul intens al handbalistelor angrenate în disputa sportivă arătând dorința lor de a evolua în partide oficiale, în meciuri importante, cu miză.


C.S. Universitatea de Vest Timișoara, echipă antrenată de Sorinel Voicu (principal) și Emil Constantinescu (secund), a început acest joc în următoarea alcătuire: Oana Tulbure - Bianca Loi, Florina Biro, Janin Vanessa Ludwig, Florentina Sîrbu, Maria Bobu, Elena Voicu.
A.C.S. Tonic Oradea, echipă antrenată de prof. Sabin Dacău, a răspuns în următoarea formație: Julia Toda - Aiana Panti, Zsofia Ferencz, Andrada Groza, Maya Bundea, Selena Dabu, Daria Trantea.

În primele 10 minute, jocul a fost unul echilibrat, cu multe ratări, dar și cu goluri. Primul atac al gazdelor a fost încheiat cu o aruncare care nu a mișcat tabela de marcaj, atacul vizitatoarelor încheindu-se tot fără gol. O nouă ofensivă a gazdelor a lăsat mai departe tabela nemișcată, apoi, pe atacul echipei orădene, Maia Bundea avea să miște pentru prima dată tabela, în dreptul lui A.C.S. Tonic Oradea, 0-1. În minutul 2, din aruncare de la 7 metri, Maria Bobu a înscris pentru C.S. Universitatea de Vest Timișoara și a restabilit egalitatea scorului, 1-1. Prin Daria Trantea, Tonic Oradea a revenit la conducerea scorului, 1-2 apoi a urmat o minge aruncată în bara porții orădene, de Bianca Loi, iar în minutul 5, Maria Bobu a restabilit egalitatea scorului, 2-2. Un contraatac al gazdelor s-a soldat cu o minge trimisă pe bara transversală de către Daira Ghiocel.
În minutul 6, C.S. Universitatea de Vest Timișoara a preluat, pentru prima dată în acest joc, conducerea scorului, 3-2, prin golul înscris de golghetera echipei studențești din ediția trecută (63 goluri marcate), Maria Bobu. Prin Daria Trantea, în minutele 7 și 8, vizitatoarele au egalat, 3-3 și au preluat, din nou conducerea scorului, 3-4, însă, Timișoara a egalat imediat, prin Janin Vanessa Ludwig, 4-4, iar după un contraatac, Florentina Sârbu a readus C.S, Universitatea în avantaj, 5-4, din minutul 9. Din minutul 11, Maria Bobu avea să desprindă, pentru prima dată în acest joc, C.S. Universitatea la două lungimi de Tonic Oradea, 6-4, iar din minutul 19, Daira Ghiocel aducea avantajul Timișoarei la trei lungimi, 11-8.
În minutul 20, pivotul echipei orădene, Selena Dabu, comite fault și este eliminată temporar de pe teren (două minute). Fault s-a soldat și cu aruncare de la 7 metri pentru C.S. Universitatea Timișoara, Janin Vanessa Ludwig reușind să înscrie și să refacă diferența de trei puncte, 12-9. Vizitatoarele aveau să înscrie în inferioritate numerică, prin Iulia Boroș, 12-10, însă Daria Ghiocel, în minutele 22 și 24, aduce Timișoara la patru puncte diferență în fața echipei din Oradea, 14-10, între golul 13 și golul 14, C.S. Universitatea având și o bară, pe contraatac, Florentina Sârbu. După înscrierea golului care a marcat desprinderea Timișoarei la patru puncte diferență, portarul echipei orădene, Julia Toda, avea să se opună unui nou gol, în urma contraatacului Dairei Ghiocel, apoi Ștefania Bărboi avea să aducă Timișoara la cinci puncta în fața echipei din Oradea, 15-10, minutul 25.
Iulia Boroș avea să reducă diferența, în minutul 26, însă, până la finalul primei reprize, Timișoara avea să mai înscrie patru goluri, prin Bianca Loi (de două ori), Maria Bobu și Florina Biro, în timp ce vizitatoarele înscriau încă o dată până la finalul primelor 30 de minute ale disputei, prin Daria Trantea, minutul 27. Astfel că, la pauză, C.S. Universitatea de Vest Timișoara conducea A.C.S. Tonic Oradea 19-12.


În repriza secundă, gazdele au început cu trei ratări, iar echipa vizitatoarea, înainte de a încasat primul gol al reprizei secunde, a început o serie de 5 ratări la poarta echipei gazdă. C.S. Universitatea de Vest avea să ia un avans consistent în repriza secundă, 10 goluri diferență, încă din minutul 34, iar din minutul următor avea să-și mărească această diferență la 11 goluri, prin reușita Florinei Biro.
Până la finalul jocului, C.S. Universitatea de Vest a înscris încă de 15 ori, încheind jocul cu un succes categoric în fața mai puțin experimentatei echipe orădene, 38-27. Astfel, bazându-se pe „veteranele” Maria Bobu, Florina Biro, Daira Ghiocel, Florentina Sârbu și Oana Țurlea (cu numeroase intervenții salutare în poarta echipei timișorene, mai ales în repriza secundă), C.S. Universitatea de Vest Timișoara și-a asigurat primele trei puncte muncite și meritate în această nouă ediție de campionat, experiența impunându-se unei echipe ardelene cu un debut, practic, în cel de-al doilea eșalon de handbal feminin al României, un debut curajos, A.C.S. Tonic Oradea ținând bine de scor în primele minute ale disputei, conducând în câteva rânduri și ridicând probleme în ofensivă echipei bănățene, portarul Julia Toda având mai multe intervenții salutare.
Tot în această primă etapă a Diviziei „A” de handbal feminin, Seria de Vest, au mai fost înregistrate rezultatele: C.S. „Liviu Rebreanu” Turda-A.C.S. Amy Slatina 32-23, C.S. Universitatea Reșița-C.N.E. Râmnicu Vâlcea 30-30, C.S. Universitatea Oradea-C.S.M. Târgu Jiu 26-35, C.S. Gloria 2018 Bistrița Năsăud Diva-C.S. Handbal Harghita 42-17, C.S. Arena Târgu Mureș-C.N.O.P.J. Baia Mare 10-0 (omologare, prin neprezentarea echipei maramureșene). Universitatea Cluj-Napoca nu a jucat, neavând adversar.
Etapa viitoare, C.S. Universitatea de Vest Timișoara va evolua în deplasare, împotriva echipei C.N.O.P.J. Baia Mare, duminică, 19 septembrie.

Cornel Seracin