Echipa de fotbal Ripensia Timișoara a susținut alte două jocuri amicale, în deplasare, la Arad, în fața echipei de Liga 1, U.T. Arad și la Timișoara, pe gazonul stadionului „Electrica”, unde a avut parteneră de pregătire echipa din Liga 3, A.C.S. C.A. Oradea.
La Arad, pe gazonul noului stadion „Francisc Neuman”, U.T. Arad și Ripensia Timișoara au susținut un meci de gală, cele două foste campioane ale României la fotbal evoluând în două reprize de câte 30 de minute.
Scorul a fost deschis de echipa arădeană, prin golul marcat de atacantul Ioan Hora, echipa timișoreană restabilind la scurt timp scorul egal, după un autogol al fundașului Vinko Međimorec. Roger Junio a readus U.T. Aard în avantaj, iar la pauză s-a intrat cu scor favorabil echipei din Liga 1. În repriza secundă, echipa bănățeană a restabilit scorul egal, 2-2, prin golul marcat de Robert Stoica, dar, la puțin timp, în urma unei lovituri de la 11 metri, U.T. Arad a înscris și a consfințit rezultatul final, 3-2, prin atacantul Liviu Antal.
Pentru U.T. Arad au evoluat în teren, din repriza a doua, foștii fotbaliști ai Ripensiei Timișoara în trecutul an competițional, goalkeeper-ul Haralambie Mociu și mijlocașul Tudor Călin (fostul căpitan al lui „Ripi” va juca la U.T. Arad sub formă de împrumut timp de două sezoane).
După acest joc, pentru Ripensia a urmat un „amical”, la Timișoara, pe gazonul stadionului „Electrica”, în compania echipei din Liga 3 A.C.S. C.A. Oradea, o celebră echipă de fotbal înființată în anul 1910 care după dictatul de la Viena s-a transformat în Nagyváradi Atlétikai Club, iar în ediția 1943/1944 a campionatului Ungariei a devenit prima echipă din afara Budapestei care a câștigat această întrecere de-a lungul desfășurării ei de până atunci. În echipa orădeană de atunci evolua și celebrul mijlocaș al Ripensiei Timișoara, Nicolae Simatoc-Szegedy, vicecampion al Regatului României cu echipa timișoreană în ediția 1938/1939 și, care, în ediția 1943/1944, a jucat 12 meciuri pentru campioana Ungariei, Nagyváradi Atlétikai Club, fără a marca vreun gol pentru această formației.
În jocul amical dintre Ripensia Timișoara și A.C.S. C.A. Oradea, scorul a fost favorabil echipei bănățene, 4-0, autorii golurilor fiind Nemanja Soković, după o centrare a lui Cosmin Gladun, Ion Vasluian, din nou Nemanja Soković, scorul fiind consfințit de Ion Vasluian, care a înscris de la aproximativ 7, 8 metri lateral stânga, după o combinație cu Răzvan Morariu.
Timp de 70 de minute, în poarta echipei bănățene s-a aflat Ionuț Rus, un tânăr goalkeeper de 21 ani care a început fotbalul la L.P.S. Banatul, sub conducerea antrenorului Sorin Badea. De-a lungul carierei sale de până acum a fost portarul titular al echipei Lazio Roma U17, antrenată de Simone Inzaghi, apoi a mai făcut parte din echipele Luceafărul Oradea, A.F.C. Turris-Oltul Turnu Măgurele, F.C. Hermannstadt și C.F.R. Cluj-Napoca. Ionuț Rus a mai făcut parte și din echipa Roma Primavera și a fost selecționat în echipa naționala a României U18.


„Cred eu că a fost o partidă reușită de verificare pentru noi și aș vrea să le mulțumesc celor de la C.A.O. pentru că au acceptat invitația noastră și de această dată, în condițiile în care știu că ei sunt într-o altă etapă de pregătire. Noi aveam mai mare nevoie de acest meci. Au onorat invitația și le mulțumim!
Un joc bun făcut de echipa noastră. Am avut un meci miercuri seara, astăzi, mâine. Ideea e de a da cât mai multe minute fiecărui jucător, să încercăm să ne apropiem cât mai repede de ritmul competițional. Sunt mulțumit de efortul pe care l-au depus băieții, atât în plan ofensiv, cât și defensiv.
Am împărțit lotul în două. O parte din băieți au jucat astăzi, cealaltă parte vor juca mâine, cu Lipova”, a declarat la finalul jocului amical, antrenorul principal al Ripensiei, Cosmin Petruescu.


Robert Stoica s-a accidentat în meciul cu U.T. Arad și nu a evoluat în „amicalul” de la Timișoara. Indisponibili sunt și Raul Vidrăsan și Cristian Pădurariu.
Sâmbătă, 17 iulie, Ripensia Timișoara va susține un nou joc amical, în compania echipei de liga a treia, C.S. Șoimii Lipova, pe terenul din Sânnicolau Mic.

Cornel Seracin