Echipa de fotbal A.S.U. Politehnica Timișoara se află într-un stagiu de pregătire pe plan local, până în data de 14 iulie. Antrenorul Dorin Toma are la dispoziţie un lot format din 25 de componenţi, care beneficiază de cele mai bune condiţii de cazare şi masă la Casa Politehnicii nr. 2.
Lotul Politehnicii în cantonament este următorul: George Păduraru, Harrison Devenish-Meares, Robert Popeţ (portari); Călin Jurj, Denis Radu, Nicolae Sofran, Ioan Mera, Cristian Scutaru, Cristian Bocşan, Claudiu Pamfile, Tudor Moţiu, Rareş Bîrlovean, Tudor Năstase, Roberto Haţegan, Alin Ignea, Doru Andrei, Adrian Zaluschi, Romario Rus, Samuel Costea, Mircea Axente, Cosmin Bîrnoi, Alin Manea, Luchian Gologan, Alexandru Gaşpar, Robert Ehling (jucători de câmp).
Înainte de intrarea în stagiul de pregătire, clubul bănățean a susținut primul său joc amical din această vară, întâlnind pe gazonul arenei „Auto” din cartierul Freidorf, echipa de ligă a treia A.C.S. Pobeda Stár Bišnov de care a dispus cu scorul final 4-1. Au marcat, Denis Radu, Mircea Axente (două goluri) și Roberto Haţegan, echipa din comuna timișeană înscriind prin antrenorul-jucător Daniel Vasilcin.


„A fost primul joc amical pentru jucătorii pe care i-am avut de la începutul pregătirii, jucători care au evoluat şi în campionatul trecut. Am mai avut un joc-şcoală, în care, la fel, am văzut copiii. Dar de această dată prima repriză a fost dedicată jucătorilor noştri, care s-au pregătit foarte bine, iar în repriza a doua am încercat jucătorii pe care doream să-i mai vedem. Vrem să-l mai vedem pe Costea, vrem să-l mai vedem pe Roberto (Haţegan). Costea e de la început cu noi şi încercăm să-l mai vedem, pentru că are calitate, dar încă din punct de vedere tactic nu corespunde. Dar mai avem rădbdare cu el şi sperăm să ne impresioneze în perioada următoare. La fel, la Roberto, azi a avut o execuţie destul de bună, are calitate, dar vrem să-l vedem şi-n alte ipostaze…”, a declarat, printre altele, „principalul” timișorean Dorin Toma, potrivit site-ului oficial al echipei bănățene, www.sspolitehnica.ro.


Din rândurile echipei în alb-violet au plecat mijlocaşii Alexandru Munteanu şi Dorin Codrea, ambii fiind la final de contract cu team-ul timișorean la data de 30 iunie.
Claudiu Pamfile, fundașul stânga al echipei bănățene a ales să continue în alb-violet, declarând că a făcut această alegere pentru că „Poli”, „e un grup de băieţi foarte special pentru mine. Chiar m-am simţit foarte bine aici şi am ales să mai rămân la Politehnica”. De asemenea, Romario Rus, care a fost anunțat plecat din echipa în alb-violet, va continua în tricoul lui „Poli” și în viitoarea ediție a ligii a doua, fiind convins să rămână la echipă de noul antrenor Dorin Toma.
A.S.U. Politehnica Timişoara a realizat primele transferuri al verii, mijlocașii Cosmin Bîrnoi și Adrian Zaluschi au semnat contracte valabile doi ani cu echipa bănățeană. Ambii fotbaliști se reîntorc astfel la Timișoara, în culorile alb-violet, iar Harrison Devenish-Meares și Cătălin Oanea au semnat contracte pentru clubul bănățean.
Harrison Devenish-Meares evoluează pe postul de portar, s-a născut în anul 1996, la Sydney (Australia), şi măsoară 1,90 metri înălţime. A mai jucat până acum pentru echipele Rockdale City, Northern Tigers F.C. (ambele în Australia), South Florida Bulls, Phoenix F.C. (SUA) şi Rapid Bucureşti. În primăvară a evoluat în şapte partide în Liga 3 pentru echipa secundă a giuleştenilor. De remarcat că în perioada petrecută în Statele Unite, Harrison a absolvit Facultatea de Biologie din cadrul Universităţii South Florida.


„Iubesc deja atmosfera de aici, e o mentalitate grozavă, toată lumea zâmbeşte şi e bine primitoare. De la antrenori, jucători, până la oamenii din Timişoara pur şi simplu, toţi sunt foarte calzi. Simt această atmosferă în oraş, cred că voi fi fericit aici. Ştiam că există o înfrăţire la nivel de fani cu cei ai Rapidului şi am urmărit meciurile dintre cele două, evident. Ştiu că există o imensă tradiţie fotbalistică şi un apetit pentru succes aici. Ştiu că Politehnica are o istorie de 100 de ani! Aşteptăm suporterii alături de noi în tribune”, a declarat, potrivit www.sspolitehnica.ro, Harrison Devenish-Meares. Goalkeeperul australian a semnat pe doi ani de zile cu A.S.U. Politehnica Timișoara.


Cătălin Oanea joacă pe postul de fundaș stânga, s-a născut în anul 1999, în municipiul Bacău. La nivel juvenil, a crescut la Aerostar Bacău, grupare pentru care a şi debutat în Liga 3. A mai jucat în Liga 2 pentru Sportul Snagov, Rapid Bucureşti şi Concordia Chiajna. În sezonul trecut a evoluat în nouă partide oficiale pentru Concordia (opt în campionatul Ligii 2 plus o prezenţă în Cupa României). Are în total 34 de selecţii la nivelul eşalonului secund.


„În primul rând sunt foarte fericit că am ajuns la Timişoara, un club mare, un club de tradiţie, cu suporteri minunaţi. Am venit cu gândul de a face performanţă şi să depăşim rezultatele avute în sezonul trecut. Iar dacă ne ajută Dumnezeu, să reuşim şi promovarea!”, a declarat, potrivit www.sspolitehnica.ro, Cătălin Oanea. Contractul semnat de Cătălin Onea cu „Poli” se întinde pe durata a doi ani de zile.


Echipa în alb-violet susține câte două antrenamente pe zi în perioada stagiului de pregătire, cu excepţia weekend-ului. Şedinţele de pregătire sunt programate la Baza 2 a Politehnicii, respectiv la stadionul „Dan Păltinişanu”. Miercuri, 7 iulie, fotbaliștii lui „Poli” au susținut un nou joc-școală, pe gazonu Arenei „Dan Păltinișanu”.
Sâmbătă, 10 iulie, „Poli” Timișoara a avut programat un joc amical la Reșița, cu echipa gazdă C.S.M., dar acest joc nu a mai avut loc, cele două echipe bănățene urmând să se întâlnească într-un joc de pregătire, la Timișoara, pe gazonul Arenei „Știința”, miercuri, 14 iulie, de la ora 11.

Cornel Seracin
Foto: www.facebook.com/sspolitimisoara