Echipa de fotbal A.S.U. Politehnica Timișoara s-a reunit, miercuri, 23 iunie, pe gazonul arenei „Știința”, cei 33 de fotbaliști prezenți la reunire efectuând primul antrenament coordonați de antrenorul principal Dorin Toma.
Noul „principal” al echipei în alb-violet, Dorin Toma, a jucat fotbal în Liga I, fundaș central sau lateral stâng, pentru echipele Gloria Bistrița și C.F.R. Cluj-Napoca, la echipa clujeană fiind și căpitanul echipei. A efectuat junioratul la echipa F.C. Maramureș Baia Mare, unde a și debutat, în anul 1995, în Divizia „B”, după care, antrenorul Lucian Bălan la transferat la Dunărea Giurgiu. Până să ajungă la C.F.R. Cluj, în anul 2002, Dorin Toma a mai evoluat pentru echipele A.S. Baia Sprie, Phoenix Baia Mare sau Unirea Dej, la Cluj rămânând până în anul 2009.
În cariera de antrenor, Dorin Toma a mai antrenat, F.C. Baia Mare, 2014-2016, Viitorul Ulmeni, 2016/2017, Minaur Baia Mare, 2017-2020.
Din activitatea de fotbalist a noului antrenor principal al lui „Poli”, menționăm aici perioadele când a evoluat pentru C.F.R. Cluj și Gloria Bistrița, când a jucat pentru aceste două echipe în fazele finale ale Cupei UEFA Intertoto, împotriva echipelor, Lens (în 2005, cu C.F.R. Cluj) și Atletico Madrid (în 2007, cu Gloria Bistrița).
Dorin Toma este născut în anul 1977, în orașul Șomcuta Mare, s-a stabilit în municipiul Baia Mare, iar din anul 2018 a absolvit pregătirea în urma căreia a obținut Licența UEFA A, categorie care-i permite să pregătească echipe de Liga 1, ca antrenor secund sau antrenor principal în ligile doi şi trei.


„Am luat un prim contact cu jucătorii. Atmosfera este una pozitivă. Încercăm în aceste zile să luăm cele mai bune decizii asupra unor jucători. Primele zile sunt destinate jucătorilor din Centrul de copii şi juniori, pentru a alege cele mai bune soluţii pentru poziţiile Under 2001 şi 2003. Sâmbătă se va face un joc şcoală în care vom lua decizii asupra unor jucători pentru a continua cu noi pregătirea. Vor fi trei zile mai grele, în care vom reuşi să ne adaptăm şi la căldura care este afară şi la numărul de jucători care vor veni. Suntem numeric un lot mai mic față de sezonul trecut, şi încercăm în zilele următoare să aducem jucători la valoarea lotului care a fost şi pe care ni-i dorim să-i avem în sezonul următor. Sunt opt jucători plecaţi. Sperăm să nu mai plece. Să rămână un nucleu de bază cât de cât, să reuşim să completăm lotul. Se mai poartă discuţii. Să nu ne pripim, şi să luăm deciziile bune cu jucătorii care au fost aici şi se cunosc foarte bine”, a declarat la reunirea lui „Poli”, noul antrenor principal Dorin Toma.


Din lotul cu care Politehnica a încheiat sezonul trecut, nu mai fac parte: Pavle Radunović, Stjepan Plazonja, Otto Hindrich, Sergiu Popovici, José Casado, Ionuţ Coadă, Ionuţ Cioinac şi Petre Ivanovici.
La reunirea de pe gazonul arenei „Știința”, au fost prezenți următorii fotbaliști: George Păduraru, Călin Jurj, Nicolae Sofran, Denis Radu, Ioan Mera, Cristian Scutaru, Cristian Bocşan, Claudiu Pamfile, Alexandru Munteanu, Dorin Codrea, Romario Rus, Doru Andrei, Alin Ignea, Alin Manea, Mircea Axente, Tudor Moţiu, Robert Ehling, Lucian Gologan, Alexandru Gașpar, jucători care au făcut parte din lotul din sezonul trecut, ultimii patru fiind totodată juniori din propria Academie; Dragoş Coroiu (Dumbrăviţa), Fabio Trip (Lipova), Răzvan Piţigoi (Ghiroda), Raul Vidrăsan (Ungheni), Vlad Bîte (Fortuna), jucători reveniţi din împrumutul la alte formaţii;
Adrian Zaluschi (Minaur, mijlocaş), Andrei Luduşan (Viitorul Pandurii, atacant), Bogdan Pop (CFR Cluj, mijlocaş-central stânga, sezonul trecut la Unirea Dej), Stefan Grimmer (Fortuna, mijlocaş), Robert Popeț (portar), Raul Popa (fundaş), Sinişa Sporin (fundaş/mijlocaş), Alex Dincă (mijlocaş), Sergiu Românu (mijlocaş), Robert Stoia (fundaş), ultimii șase de la A.C.S. „Poli” (Liga 3).
Fotbaliștii care au început pregătirea cu A.S.U. „Poli” vor efectua vizita medicală, joi, 24 iunie și vineri, 25 iunie. În perioada 5-14 iulie, A.S.U. Politehnica Timișoara și-a stabilit cantonamentul pe care-l va efectua pe plan local.


Echipa nu și-a definitivat întregul program al jocurilor amicale din această vară, sigure până acum fiind „amicalele” în care partenerele de pregătire ale lui „Poli” vor fi Obilici Sânmartinu Sârbesc, echipă reînființată care urmează să reia startul întrecerilor sportive în ediția 2021/2022 a ligii a șasea (echipa urmează modelul de organizare al lui A.S.U. „Poli”), în 30 iunie, A.C.S. Pobeda Stár Bišnov (Liga 3), 10 iulie, O.F.K. Kikinda (evoluează în cea de-a patra ligă de fotbal a Serbiei), 17 iulie și Ripensia Timișoara (Liga 2), 24 iulie. În zilele de 7, 14 și 21 iulie, „Poli” e posibil să evolueze în alte trei jocuri amicale în care partenerele de pregătire ar putea fi echipe din ligile 2 și 3. Momentan, nu cunoaștem care vor fi aceste echipe și nici unde se vor juca partidele considerate „sigure”. Toate acestea urmează să fie stabilite de clubul bănățean în cel mai scurt timp.

Cornel Seracin