Turul play-off-ului ligii secunde de fotbal s-a încheiat și, din nefericire, pentru A.S.U. Politehnica Timișoara s-a încheiat fără vreun rezultat victorios. Totuși, începutul turului a fost unul dătător de speranță pentru echipa bănățeană, „Poli” având o primă evoluție la Dunărea Călărași, iar la final a încheiat la egalitate 0-0.
Ce a urmat după, aproape P O T O P U L. Numai înfrângeri. Cel de-al doilea meci al lor din play-off, studenții bănățeni l-au susținut împotriva studenților olteni, în Cetatea Băniei, iar acolo... greu s-au înclinat, la limită s-au impus oltenii, pe gazonul stadionului „Ion Oblemenco”, printr-un gol înscris de William Baeten, în minutul 71.
A urmat primul joc al echipei bănățene din play-off, la Timișoara, pe gazonul Arenei „Dan Păltinișanu”, adversar având echipa bucureșteană Fotbal Club Rapid. După ce au condus o bună perioadă din acest joc, 1-0, prin golul marcat de Alin Ignea, în minutul 30, la finalul jocului, timișorenii s-au văzut egalați și conduși, pierzând partida cu scorul final, 1-2. Prin golurile marcate de Adrian Bălan, minutul 87, din lovitură de la 11 metri și Antonio Sefer, în minutul 90+1, echipa bucureșteană și-a consolidat poziția de lider în clasamentul play-off-ului la capătul acestui joc.
După acest joc, pentru A.S.U. Politehnica a urmat M A R E L E  E Ș E C, în deplasarea de la Mioveni, acolo unde a întâlnit echipa locală C.S., antrenată de bănățeanul Alexandru Pelici. La capătul acestui joc, A.S.U. „Poli” a suferit o înfrângere drastică, 0-4, iar antrenorul principal Dan Alexa a demisionat. La o zi după această demisie, reprezentanții Universității Politehnica Timișoara și ai Asociației Suporterilor Timișoreni „Druckeria”, în urma unei ședințe de urgență, l-au reconfirmat pe Dan Alexa în funcția de antrenor principal al echipei, până la încheierea acestui sezon.
Prin golurile marcate de Adrian Măr, minutul 23, Valentin Coșereanu, minutul 44, Gheorghe Rusu, minutul 67 și Alexandru Ișfan, minutul 90, C.S. Mioveni se menținea pe locul 3 în clasamentul play-off-ului, în urma acestui rezultat, loc care îi poate aduce la final, barajul pentru promovarea în Liga 1.
Din minutul 55, C.S. Mioveni a rămas în inferioritate numerică, Dorinel Oancea fiind eliminat de pe teren după ce a văzut cartonașul roșu în urma unui fault comis asupra lui Mircea Axente.
A urmat ultimul joc din turul play-off-ului, un joc pe care echipa în alb-violet l-a disputat pe gazonul Arenei „Dan Păltinișanu”, împotriva unui alt team din subsolul clasamentului play-off, A.F.K. Csikszereda Miercurea Ciuc, la egalitate de puncte cu A.S.U. Politehnica, 33, dar un golaveraj mai bun, acest golaveraj oferindu-i posibilitatea să înceapă acest meci de pe locul 5 al clasamentului, A.S.U. „Poli” luând startul de pe locul 6.
După M A R E L E  E Ș E C, cel cu C.S. Mioveni, antrenorul timișorean Dan Alexa a preferat ca în jocul împotriva celor de la Miercurea Ciuc să nu introducă în lot câțiva jucători considerați „de bază”, Ioan Mera, Sergiu Popovici, Ionuț Cioinac și Alexandru Munteanu, efectuând schimbări radicale în echipa de start și, cu toate acestea, echipa nu a dat randament.
Sigur, „Poli” a început mai decisă acest meci, dezvăluindu-și clar intențiile ofensive, dar ritmul foarte redus, lent al acestor acțiuni la poarta oaspeților nu a avut efectul scontat, apărarea echipei din Csikszereda reușind să treacă cu bine peste încercările jucate parcă în reluarea de ofensiva gazdelor.
Oaspeții prind curaj și, cu „pasul piticului” merg spre buturile adverse. Astfel se face că, în minutul 14, A.F.K. Csikszereda deschide scorul. Acțiunea oaspeților se desfășoară pe flancul drept, în jumătatea de teren a gazdelor. Rareș Takacs pasează în dreapta sa, la un coechipier aflat aproape de tușă, acesta centrează bine la marginea careului de 6 metri al gazdelor, iar de acolo Marvin Schieb, din fața lui Călin Jurj, întinde piciorul drept, agață mingea și o trimite în dreapta portarului Otto Hindrich, astfel înscriind unicul gol al partidei.
După primirea golului, „Poli” a avut mai mult iniţiativa. Petre Ivanovici, din unghi, șut respins de portarul Szilárd Gyenge, după care, câteva minute mai târziu, oaspeții se remarcă prin Bonifác Csonka, minge trimisă peste poartă, același lucru realizându-l și Romariu Rus, dintr-o poziție mult mai bună, câteva clipe mai târziu.
Soufiane Jebari, pentru A.F.K. Csikszereda și Romariu Rus, pentru A.S.U. „Poli”, au mai avut ocazii la cele două porți, dar fără efect pe tabela de marcaj a „Marelui Oval”.
În repriza a doua, deși banca tehnică a Timișoarei a operat câteva modificări în echipă, jucătorii au menținut același ritm de joc, foarte încet, lipsit de voința unui rezultat bun, oaspeții fiind mai prezenți, în această a doua repriză, la buturile gazdelor și fiind amenințători în privința modificării tabelei de marcaj, dar, totuși, tabela nu s-a modificat.
Soufiane Jebari a expediat un șut, de la aproximativ 30 metri, central, de spațiul porții adverse, evidențiindu-l pe Otto Hindrich, care a deviat ușor mingea, puțin peste „transversală”. Rareș Takacs a încercat și el buturile lui „Poli”, a avansat în dreapta și, de la aproximativ 25 de metri a expediat balonul, însă departe de poartă.
Rezultat bun pentru oaspeți, la finalul celor 90 de minute, iar „Poli” Timișoara suferă un nou eșec, cel de-al doilea consecutiv pe propriul teren în acest play-off și rămâne pe ultimul loc în clasamentul promovării, cu 33 puncte.

„Eşec, dar după cel mai bun joc al nostru, Ciucul, o dată a intrat în careu şi a înscris, noi am făcut-o mai des. Am fost echipa agresivă, am arătat bine din punct de vedere al jocului, din păcate ne lipseşte golul. Ne-a lipsit execuţia finală, trebuia să fim mult mai incisivi în careul advers. Au fost şi probleme medicale, dar, repet, linia noastră în momentul acesta e să întinerim echipa. Sigur, ei fac parte din lot, jucătorii tineri care au evoluat astăzi au adus o altă dinamică. Până la urmă au fost mult mai agresivi, mult mai rapizi şi trebuia să se întâmple lucrul ăsta la «Poli», pentru că pregătim şi sezonul viitor. Avem jucători tineri care au potenţial de creştere iar astăzi mulţi au arătat bine spre foarte bine”, a declarat, la finalul jocului, potrivit site-ului oficial al timișorenilor, www.sspolitehnica.ro., antrenorul principal al gazdelor, Dan Alexa.
„În ceea ce privește punctele, într-adevăr, un derby al suferinţei. Jocul prestat de noi azi a fost un chin pentru suporteri. Cred că a fost unul dintre cele mai slabe jocuri ale noastre. Dar aşa este în fotbal, meciurile în care am prestat un joc consistent şi am avut multe ocazii, le-am pierdut. Astăzi nu ne-am creat foarte multe ocazii, a fost un joc încâlcit, foarte încâlcit în unele momente, dar am reuşit să luăm cele trei puncte, ceea ce trebuie să ne dea moral pentru viitor. Noi nu avem voie să ne gândim nici la baraj, nici la promovare, noi trebuie să ne gândim la jocul următor şi trebuie să prestăm un fotbal mai bun, mai eficient şi să începem să marcăm, să câştigăm puncte. La sfârşit o să vedem unde o să ne aflăm. Până la urmă suntem o echipă mică, acesta e al doilea an în Liga 2, pentru noi fiecare joc trebuie să fie o bucurie, mai ales că am ajuns în play-off, trebuie să ne bucurăm de fotbal, ceea ce în multe momente ne-a lipsit”, a declarat antrenorul principal al echipei A.F.K. Csikszereda Miercurea Ciuc, Valentin Suciu, la finalul jocului.”

La stratul jocului, echipele s-au aflat în teren în următoarea componență:
A.S.U. Politehnica Timișoara: Otto Hindrich - Călin Jurj (minutul 62, Doru Andrei), Cristian Bocșan, Cristian Scutaru (cpt.), Claudiu Pamfile - Dorin Codrea, Ionuț Coadă (minutul 46, Alin Ignea) - Denis Radu, Romariu Rus (minutul 71, Stjepan Plazonja), Petre Ivanovici - Mircea Axente (minutul 71, Ionuț Manea). Antrenori, Dan Alexa (principal), Antonio Foale (secund).
A.F.K. Csikszereda Miercurea Ciuc: Szilárd Gyenge - Rareș Takacs, Bonifác Csonka, Claudiu Apro, Dávid Bor - Attila Csürös (cpt.) - Toni Suciu (minutul 83, Bogdan Rotar), Soufiane Jebari (minutul 78, András Mészáros), Levente Barra, Marvin Schieb - Norbert Pinter (minutul 88, Mihai Savin). Antrenori, Valentin Suciu (principal), Lucian Nicolau (secund).
Arbitraj bun, Sorin Costreie (centru), Gero Szabo (asistent), Florin Păunescu (asistent).

Astfel, A.S.U. Politehnica Timișoara încheie turul play-off-ului ligii secunde pe locul 6 (ultimul) în clasament, cu doar un punct obținut în cele cinci jocuri disputate. Returul întrecerii va începe pentru timișoreni, acasă, pe gazonul Arenei „Dan Păltinișanu”, împotriva echipei A.F.C. Dunărea Călăraşi, vineri, 30 aprilie, de la ora 15.

Cornel Seracin