Meciul de fotbal jucat pe gazonul stadionului „Electrica”, între Ripensia Timișoara și Universitatea Cluj a încheiat etapa a IV-a din play-out. Disputat pe o vreme potrivnică, cu ploaie și teren îmbibat cu apă, meciul a fost unul dinamic, în care fotbaliștii celor două team-uri au făcut multă risipă de energie, iar la finalul celor 90 de minute ale confruntării, echipa care și-a dorit mai mult victoria, a învins.
Întregul joc a fost unul de luptă, prima repriză fiind una săracă în ocazii la poartă, dar, cu toate acestea, cele două combatante au înscris două goluri până la încheierea primelor 45 de minute ale confruntării.
În minutul 33, Universitatea Cluj a marcat, deschizând scorul la capătul unei greșeli de marcaj în careul Ripensiei. Cosmin Gladun a făcut o greșeală de marcaj la Ioan Filip, fotbalistul Universității a fost mai rapid în recuperarea balonului centrat de pe stânga de Idan Golan, a preluat mingea și, cu piciorul drept, a trimis-o în stânga portarului Ștefan Dobre, la colțul scurt.
Scorul a redevenit egal în minutul 41, golul fiind precedat de ocazia lui Vlad Tudorache, care, în urma executării unei lovituri de colț, din careul oaspeților a reluat cu o lovitură de cap, pe spațiul porții echipei clujene, dar portarul Andrei Gorcea a plonjat și a acordat un nou corner. Corner-ul executat a fost mult mai eficient pe tabela de marcaj, mingea centrată de Mihai Ene, fiind preluată cu o lovitură de cap, în plasa porții lui Andrei Gorcea, de către Harald Fridrich, aflat, în poziție bună, la aproximativ 9, 10 metri de spațiul porții adverse. Prima repriză s-a încheiat la egalitate, 1-1.
În partea a doua a jocului, Ripensia Timișoara a marcat în minutul 59, atunci când, în urma unei lovituri libere executate din jumătatea de teren a oaspeților, din preajma colțului din dreapta, Mihai Ene a pasat lui Alexandru Piftor, în colțul careul de 16 metri al oaspeților, iar fotbalistul Ripensiei centrează cu boltă în fața porții, acolo unde se afla Harald Fridrich, care, cu o lovitură de cap, a trimis mingea în colțul din stânga (colțul scurt) portarului Andrei Gorcea, pentru 2-1.
În minutul 72, la o acțiune ofensivă a echipei clujene, Alexandru Pop, intrat în careul de 16 metri al gazdelor, a solicitat penalty, considerând că a fost împins de Radu Rogac. Arbitrul i-a arătat cartonașul galben, nefiind de acord cu solicitarea fotbalistului clujean, considerând că a simulat. În minutul 75, Idan Golan a căzut în careul de 16 metri al Ripensiei, într-un duel cu Cosmin Gladun și a solicitat 11 metri, însă arbitrul nu a fost de acord cu solicitarea atacantului clujean și a lăsat jocul să continue.
În minutul 86, fotbaliștii Ripensiei reușesc să recupereze un balon în jumătatea proprie de teren, este deschis Nemanja Soković, atacantul timișorean trece cu mingea la picior în jumătate adversă de teren, iar în apropierea liniei care desparte terenul îi iese în întâmpinare Andrei Răuță, din ipostaza de ultim apărător. Fundașul echipei clujene îl faultează pe atacantul lui „Ripi”, iar arbitrul îi arată cartonașul roșu lui Andrei Răuță și-l elimină de pe terenul de joc, Universitatea Cluj încheind acest joc în inferioritate numerică.
În minutul 90, Ripensia a irosit o spectaculoasă ocazie de gol, Alexandru Piftor, aflat la aproximativ 25 metri de poarta oaspeților, a expediat o minge pe spațiul porții lui Andrei Gorcea, iar portarul formației clujene a plonjat și a respins în corner.
În minutul 90+3, Universitatea Cluj a fost la un pas să restabilească egalitate, însă Idan Golan, aflat la aproximativ 20 metri de poarta gazdelor, ușor lateral dreapta, a trimis milimetric pe lângă bara din dreapta (la colțul lung) portarului Ștefan Dobre.
Jocul s-a încheiat cu un succes meritat al echipei timișorene, lipsită de antrenorul principal Cosmin Petruescu și coordonată de pe banca tehnică, în timpul desfășurării acestui joc, de „secundul” Iulian Muntean. Profesorul Petruescu a demisionat, sâmbătă, 17 aprilie, de pe banca tehnică a echipei bănățene.

La startul jocului, pe teren au fost:
Ripensia Timișoara: Ștefan Dobre - Andrei Macrițchii, Radu Rogac, Harald Fridrich, Cosmin Gladun - Stephane Coulibaly, Tudor Călin (cpt.) - Alexandru Piftor, Mihai Ene (minutul 90+3, Denis Golda), Vlad Tudorache (minutul 68, Valerii Macrițchii) - Coristain Pădurariu (minutul 55, Nemanja Soković). Antrenor, Iulian Muntean (secund).

A.S. F.C. Universitatea Cluj: Andrei Gorcea - Srdjian Luchin (cpt.), Victor Dican (minutul 64, Cristian Gavra), Andrei Răuță - Nicolae Pîrvulescu (minutul 64, Alexandru Pop), Ioan Filip, Donaldo Açka (minutul 77, Alexandru Negrean), Carol Taub (minutul 36, Dan Berci) - Cosmin Meșter (minutul 64, Ionuț Ilieș), Idan Golan, Derick Ogbu. Antrenor principal, Constantin Enache.

Jocul a fost arbitrat, cu erori, de Marius Omuţ (centru), Răzvan Nistoran, Răzvan Tudor (asistent).


„Victoria băieților și, am vorbit și cu ei, și, din partea mea, special, aceste trei puncte i le dedicăm lui Cosmin, care a pregătit jocul toată săptămâna asta. Se știe că e alături de noi. A fost și astăzi, a fost și ieri. Îi felicit pe băieți pentru tot ce-au făcut. Și-au dorit foarte mult victoria. După ce s-a-ntâmplat ieri, i-am văzut foarte motivați, n-a mai trebuit foarte mult să insistăm. Planul de joc, îl aveam deja. Era important să dea totul pe teren. După cum ați văzut, au dat totul pe teren. Trei puncte foarte importante pentru noi în ecuația salvării de la baraj. Sperăm să continuăm tot așa. Ne ajută foarte mult aceste trei puncte din meciul de azi. Momentan am trecut peste Recea, la un punct. Avem totul la mâna noastră”, a declarat, printre altele, „secundul” Iulian Muntean, la finalul acestui joc.

„N-am știut să gestionăm lucrurile așa cum trebuie. Am fost, din nou, lejeri, fără concentrare, fără menținerea unei discipline de tactică. Parcă n-am acceptat nici duelurile așa cum am făcut-o altădată. O dorință mai accentuată la adversar pentru a câștiga un duel, pentru a câștiga o minge, pentru a câștiga un metru, pentru a ajunge mai repede în fața porții adverse. Terenul n-a fost chiar cel mai bun pentru fotbal, dar se-ntâmplă des în sport, diferența să o facă atitudinea, dorința, implicarea, munca până la urmă. Aici n-am reușit să ținem ritmul cu adversarul și am pierdut ceea ce câștigasem în primele meciuri”, a declarat la finalul jocului, printre altele, antrenorul principal al echipei clujene, Constantin Enache.

Odată cu acest succes, Ripensia Timișoara are 30 puncte în clasamentul grupei A din play-out, după 4 jocuri disputate în această fază a întrecerii și se află pe locul 4. Etapa viitoare, Ripensia va evolua în deplasare, sâmbătă, 24 aprilie, de la ora 11, împotriva echipei C.S. Pandurii Lignitul Târgu Jiu (locul 7, ultimul, 14 puncte).
În Grupa A din play-out, în cea de-a patra etapă s-au mai jucat, A.F.C. Farul Constanţa-A.C.S. Fotbal Comuna Recea 3-1, F.C. Metaloglobus Bucureşti-C.S.M. Slatina 1-0.

Cornel Seracin