Echipa de baschet masculin a Timișoarei, C.S. S.C.M., a disputat primul ei meci din cadrul celui de-al doisprezecelea turneu din actuala ediție a Ligii Naționale de Baschet, pe parchetul din Sala Sporturilor „Constantin Jude”, împotriva echipei C.S.M. V.S.K.C. Miercurea Ciuc.
A fost un joc în care cele două echipe au făcut multă risipă de energie și au oferit un spectacol sportiv agreabil, având o evoluție cu mult aplomb, iar la finalul celor 40 de minute ale confruntării „leii” din Banat au bifat cel de-al unsprezecelea lor succes din această ediție de campionat, 93:76.


Seria punctelor a fost deschisă de Timișoara, după mai bine de două minute de la aruncarea de start, Nikola Gajić reușind să treacă prin inel o minge de trei puncte, apoi, după două „libere” același baschetbalist a ridicat scorul la 5-0 în favoarea „leilor” din Banat.
Echipa din Ciuc a înscris tot în urma unei aruncări de trei puncte, prin Octavian Șerbănescu, la puțin timp de la primele puncte ale „ciucanilor”, Sherwood Brown a înscris alte două puncte pentru Timișoara, 7-3.
Echipa vizitatoare, una cu foarte multă dorință de a juca și a obține rezultate, pe toată durata sfertului întâi a încercat să egaleze scorul și să depășească echipa gazdă, dar nu a reușit mai mult de o apropiere de două lungimi în urma „leilor” din Banat, la finalul acestei prime perioade de 10 puncte, C.S. S.C.M. Timișoara a obținut primul rezultat favorabil din acest meci, 21-13.


Sfertul doi a fost început mult mai bine de echipa vizitatoare, team-ul din Ciuc reușind să se mențină la conducerea scorului „sfertului” o bună perioadă de timp. Seria punctelor pentru C.S.M. V.S.K.C. Miercurea Ciuc, în sfertul doi, a fost deschisă de Emanual McKoy Shepherd, după care Octavian Șerbănescu a înscris alte trei puncte. Pentru „leii” din Banat, primele două puncte din acest „sfert” au fost reușite de Nikola Pešaković, revenit în echipa bănățeană după o perioadă de convalescență.
Treptat, treptat, gazdele au revenit la conducerea scorului din acest sfert doi, iar la finalul celei de-a doua perioade de 10 minute avea să bifeze un nou succes, 28-20. La pauză, scorul general era favorabil gazdelor, 49:33.


Partea a doua a jocului, sferturile trei și patru, a fost una în care echipa bănățeană a luat avans la scorul general, de-a lungul celei de-a treia perioade de 10 minute, oaspeții nemaireușind să conducă în scorul sfertului, iar la final C.S. S.C.M. Timișoara își adjudeca și acest sfert trei, 27-18, iar la scorul general avea un consistent avantaj cu care intra în ultima perioadă a partidei, 76:51.


Ultimul sfert al jocului a fost al echipei vizitatoare, ciucanii arătându-și măiestria pe parchetul din Sala Sporturilor „Constantin Jude”.
Vlad Corpodean, C.S.M. V.S.K.C. Miercurea Ciuc deschidea seria punctelor din acest ultim sfert al partidei, iar Emanual McKoy Shepherd și Vlad Corpodean aveau să reușească o desprindere foarte importantă pentru Ciuc, 6-0. Cu o aruncare de trei puncte, Nikola Pešaković reușea să treacă prin inel o minge de trei, acestea fiind primele puncte ale Timișoarei în acest sfert patru.
Oaspeții aveau să ia avans în scorul ultimului sfert, iar la finalul lui bifau primul succes în acest joc, 25-17, însă, cu acest rezultat, dat fiind faptul că în precedentele trei sferturi au pierdut la diferențe mari, nu au mai reușit să întoarcă situația scorului general, astfel că, la scorul general, C.S. S.C.M. Timișoara ieșea victorioasă, 93:76, obținând o victorie muncită și meritată.


Marcatorii echipei timișorene în acest meci, au fost: Sherwood Brown (21 puncte), László Lázár (20 puncte), Nikola Pešaković (16 puncte), Nikola Gajić (14 puncte), Adam Mirković (10puncte), Mirel Dragoste (5 puncte), Daniel Banciu (două puncte), Miloš Komatina (două puncte), Igor Mijajlović (două puncte), Robert Schipor (un punct). Pentru echipa vizitatoare, cele mai multe puncte în acest joc au fost marcate de Vlad Corpodean (19 puncte), Octavian Șerbănescu (18 puncte), Emanual McKoy Shepherd (15 puncte) și Brandon Alston (14 puncte).
Coșgheterul meciului este Sherwood Brown, care, pe lângă cele 21 puncte marcate a mai bifat și 12 recuperări (3 ofensive, 9 defensive), realizând astfel double-double.
Au arbitrat bine acest joc, Laurențiu Grigoraș, Costin Bogdănescu, Lorand Bukuresti.

„Am avut un meci tare dificil contra echipei Timișoarei, care, eu zic că este una de primele șase. Atitudinea băieților a fost mult mai bună decât cea de ieri. Pentru asta-i felicit. Luarea deciziilor în atac și neatențiile în apărare ne-au costat multe puncte primite. Dar, ca atitudine a fost foarte ok. Am luptat cât am putut și sperăm să câștigăm cele două meciuri rămase, să terminăm sezonul cu capul sus”, a declarat la finalul jocului, antrenorul echipei din Miercurea Ciuc, Botond Laszlofy.

„Un meci care ne-a adus mai mult decât doar victoria. Ne-a adus, în primul rând, posibilitatea de a readuce în joc pe doi jucători care vin după o perioadă de convalescență. Este vorba despre Pešaković și de Brown, și, apoi am reușit să dăm minute unor jucători care joacă mai puțin, de pildă Schipor, jucător de 17 ani și să odihnim câțiva jucători, în vederea meciului de mâine, aici mă refer la Mijajlović, Komatina și la Olah, care avea nevoie de o zi de odihnă.
Mâine se încheie o perioadă foarte încărcată și eu sunt optimist. Cu siguranță, trebuie să jucăm mai bine decât am făcut-o azi, cu mai mult atenție. Vom întâlni un adversar dificil, periculos, care știe să pună-n dificultate echipele mai bine cotate. Deci, este foarte greșită optica, că Focșaniul este o echipă mică. Focșaniul nu este o echipă mică. Focșaniul este o echipă capabilă de-o surpriză, ceea ce a și demonstrat în turneul trecut”, a declarat la finalul jocului, antrenorul echipei C.S. S.C.M. Timișoara și managerul secției de baschet al S.C.M. Timișoara, Dragan Petričević.

În urma rezultatului obținut, C.S. S.C.M. Timișoara a urcat pe locul 6 în clasamentul campionatului, cu un total de 32 puncte, iar următorul meci din acest turneu de la Timișoara îl vor susține împotriva echipei C.S. Municipal Focșani (locul 9, 29 puncte). Jocul se va disputa duminică, 18 aprilie, de la ora 18.
Tot în acest turneu de la Timișoara, cel de-al doisprezecelea din această ediție a Ligii Naționale de Baschet, au mai avut loc jocurile, C.S. Municipal Focșani-C.S.M. C.S. Universitatea Oradea 59:83 și C.S.M. C.S. Universitatea Oradea-C.S.M. V.S.K.C. Miercurea Ciuc 92:56. Toate meciurile acestui turneu s-au jucat pe parchetul din Sala Sporturilor „Constantin Jude”.

Cornel Seracin