Echipa de baschet masculin a Timișoarei, C.S. S.C.M., a disputat, joi, 15 aprilie, meciul restant din turneul opt al campionatului, turneu ce a avut loc la Timișoara în luna martie. În acel turneu, C.S.M. C.S. Universitatea Oradea nu a reușit să ajungă din cauza faptului că a avut în lot un caz pozitiv de Covid-19, astfel că, meciul care ar fi trebuit să se dispute în acel turneu, s-a amânat.
C.S. S.C.M. Timișoara a dat o replică bună echipei campioane, C.S.M. C.S. Universitatea Oradea reușind să se impună cu greutate, abia în partea a doua a disputei. Team-ul bihorean este calificat în „Final Four”-ul acestei ediții a FIBA Europe Cup și urmează să întâlnească echipa poloneză Ostrów Wielkopolski. Turneul se va disputa în Israel, între 23 și 25 aprilie.

 
Baschetbaliștii bănățeni au avut un start bun de meci, iar după trei minute conduceau, 7-3, iar după alte mai bine de două minute, aveau un avantaj mai mare pe tabela de scor, 15-8. Diferența de 10 puncte a „leilor” din Banat în fața oaspeților din Bihor a fost pusă de „trița” lui Igor Mijajlović, 18-8.
Oaspeții au redus diferența de scor, în decurs de mai puțin de un minut, prin Arturas Valeika (două puncte) și Vlad Marinău (trei puncte), 18-13.
Sfertul întâi s-a încheiat cu avantajul gazdelor, 23-15, Nikola Gajić încheind seria punctelor din „sfert” în urma unei reușite de trei puncte.


Sfertul doi a fost unul în care echipa orădeană s-a aflat mai tot timpul la conducerea scorului, dar baschetbaliștii timișoreni au găsit resursele necesare să mențină în avantajul lor scorul general, la finalul primei părți a confruntării, 38:35.
Oaspeții au deschis seria punctelor din sfertul doi cu o reușită de trei puncte, prin Vlad Marinău, după care  Aaron Broussard (două puncte) și Vlad Marinău (două puncte) au realizat o diferență care la scorul general a fost importantă, la o singură lungime în urma Timișoarei, 22:23.
Prin Nikola Gajić, Timișoara avea să înscrie primele ei puncte în acest joc, după care, prin același baschetbalist a punctat în urma unei aruncări de trei puncte. Fără să conducă vreun timp pe tabela de marcaj, de-a lungul acestui „sfert”, „leii” din Banat încheiau cea de-a doua perioadă de 10 minute a acestui joc, în pierdere, 15-20, dar cu avantaj la scorul general.


Partea a doua a disputei a fost una dominată de echipa campioană a României, C.S.M. C.S. Universitatea Oradea impunându-se la finalul sferturilor trei și patru. Astfel, în sfertul trei, orădenii au punctat, au condus scorul „sfertului” fără prea mari emoții, iar la scorul general au păstrat o diferență mică, maxim patru lungimi în fața echipei bănățene. „Leii” din Banat s-au apropiat la finalul „sfertului” de echipa orădeană la doar trei puncte în urmă, la scorul sfertului trei, 20-23, dar nu au mai reușit să se impună în scorul acestui „sfert”, așa că C.S.M. C.S. Universitatea Oradea se impune și în sfertul trei, 25-20.


Ultimul sfert, unul decisiv pentru scorul final și pentru stabilirea câștigătoarei acestui joc, a fost unul dominat de oaspeți. Nikola Gajić a deschis seria punctelor „sfertului”, după o aruncare de trei puncte, după care oaspeții au preluat conducerea scorului din acest ultim sfert și, până la finalul ultimei perioade de 10 minute a acestui joc nu au mai cedat avantajul. La finalul sfertului patru, Oradea puncta decisiv, 17-9, iar la scorul general încheia cu două puncte în clasamentul campionatului, 77:67, la Timișoara, pe parchetul din Sala Sporturilor „Constantin Jude”.

Pentru C.S. S.C.M. Timișoara, au punctat în acest joc: Nikola Gajić (19 puncte), Alexandru Olah (15 puncte), Igor Mijajlović (11 puncte), Sherwood Brown (8 puncte), Miloš Komatina (6 puncte), Mirel Dragoste (5 puncte), Cristian Mocrițchi (3 puncte). Pentru echipa bihoreană, cele mai multe puncte în acest joc au fost marcate de Aaron Broussard (20 puncte), Garlon Green (14 puncte), Arturas Valeika (13 puncte).

„În primul rând, vreau să felicit echipa din Oradea. Este o echipă mult mai valoroasă decât a noastră. Felicitări și succes în «Final Four»! În ceea ce ne privește pe noi, am arătat o atitudine bună. Sperăm s-o concretizăm și-n următoarele două meciuri de campionat. Avem o zi de pauză, dar vom fi activi și-n această zi de pauză. Vom avea de studiat detaliile tehnice pentru următoarele două jocuri”, a declarat la finalul meciului restant, antrenorul secund al echipei bănățene, Cristian Bota.

„Meciul acesta a fost un meci restant. Timișoara, o echipă foarte bună, care părea că juca foarte bine astăzi și sunt curios dacă vom reuși să mai câștigăm următoarele două meciuri. Vreau să-i felicit pe băieți! Au avut o atitudine extraordinară. Am avut un nivel de luptă și de intensitate care ne face cinste și sunt foarte bucuros și foarte mândru de ei. Am avut, Pitești, două meciuri, Târgu Jiu, un meci, legate, două meciuri la Oradea, după o zi am plecat la Timișoara, unde avem două meciuri legate. Stăm două zile și plecăm la Tel Aviv. Este foarte greu și la nivel mental. Nu avem voie să ieșim din hotel. Este foarte dificil. Nu ne plângem, pentru că aceasta ne este meseria și acesta este anul pandemic, dar asta nu-nseamnă că nu este greu. Este foarte greu! Noi, în campionat, suntem oarecum cam forțați să câștigăm fiecare meci, dacă vrem să ne menținem pe o poziție bună înaintea play-off-ului. De asta nu ne putem gândi la meciurile din Israel, deocamdată, pentru  că trebuie să le câștigăm pe cele din țară”, a declarat antrenorul principal al echipei orădene, Cristian Achim.

În urma rezultatului, C.S. S.C.M. Timișoara a obținut un punct în clasament, iar cu un total de 30 puncte se află pe locul șapte (loc de play-off) al clasamentului întrecerii.
În zilele de 17 și 18 aprilie, „leii” din Banat vor susține alte două meciuri, acestea fiind parte din turneul doisprezece al campionatului, turneu ce are loc la Timișoara, pe parchetul din Sala Sporturilor „Constantin Jude”. În acest turneu, C.S. S.C.M. Timișoara va întâlni echipele C.S.M. V.S.K.C. Miercurea Ciuc (sâmbătă, 17 aprilie, de la ora 19) și C.S.M. Focșani (duminică, 18 aprilie, de la ora 18).

Cornel Seracin