Pe parchetul din Arena „Antonio Alexe”, C.S. S.C.M. Timișoara a luat startul într-un nou turneu al acestei ediții de campionat. Primul lor meci din acest turneu, „leii” l-au susținut împotriva echipei din Constanța, ABC Athletic Neptun Constanța, formația dobrogeană fiind una nou promovată pe prima scenă a baschetului din România.
La capătul unui meci bun, în care nu a lipsit suspansul, constănțenii emițând pretenții vizibile pe tabela de marcaj în câteva rânduri, C.S. S.C.M. Timișoara a obținut un succes meritat și muncit la capătul celor 40 de minute ale disputei, 81:57.
Primul sfert a a fost unul în care team-ul bănățean a preluat conducerea scorului și nu a permis echipei adverse să egaleze sau să conducă, astfel că, la finalul primei perioade de 10 minute, C.S. S.C.M. Timișoara a obținut un prim succes, 21-14. Miloš Komatina a deschis seria punctelor pentru team-ul bănățean, 2-0, apoi a fost continuat de Nikola Gajić (o „liberă”, din două) și Alexandru Olah, 5-0.
Constănțenii aveau să treacă pentru prima dată mingea prin inel, din două „libere” reușite de Christian Chitu, apoi Kendall Davon Bell avea să înscrie în urma unei aruncări de două puncte, 5-4.
În minutul 5 al jocului, Nikola Gajić avea să ridice diferența „leilor” din Banat la 10 puncte, în urma unei aruncări de trei puncte, 14-4, după care a fost urmat de Igor Mijajlović, 17-6 și Nikola Gajić, 20-8.
Sfertul doi a fost unul al echipei dobrogene, constănțenii conducând minute bune scorul sfertului. Team-ul bănățean a deschis seria punctelor din acest „sfert” prin reușita de două puncte a lui Mirel Dragoste, după care, Athletic Constanța a înscris, 2-2, prin Siler Schneider, după care a preluat conducerea, 3-2 și, în urma unei „trița”, 6-2, prin Cristian Mainea.
Echipa constănțeană s-a menținut pe aproape toată durata sfertului doi în avantaj, dar la final, timișorenii au revenit și s-au impus și în acest „sfert”, 17-16, după care s-a intrat la vestiare cu scorul general favorabil echipei C.S. S.C.M. Timișoara, 38:30. De remarcat că, în acest „sfert”, team-ul constănțean avea să revină la scorul general și să egaleze, 30:30, însă reușita lui Siler Schneider, cu aproximativ un minut jumătate înaintea finalului acestei a doua perioade de 10 minute nu a reușit să aducă revenirea la conducerea scorului pentru echipa dobrogeană.
Sfertul trei a fost unul în care s-a putut vedea un echilibru, reflectat în scor, care, minute bune, a păstrat cele două combatante, pe rând, una în fața celeilalte la conducerea scorului acestui sfert. Încetul cu încetul, timișorenii au reușit desprinderea, iar la finalul celei de-a treia perioade de 10 minute, bifau un nou rezultat în favoarea lor, 26-11.
Ultimul sfert a fost unul în care, cu excepția unei perioade scurte, de câteva zeci de secunde, echipa constănțeană a condus, 2-0, puncte reușite de William Brown, după care a fost egalată, 2-2, prin reușita lui Mirel Dragoste, urmând preluarea conducerii scorului din acest „sfert” de formația bănățeană, 5-2, „trița”, Miloš Komatina și 8-2, „trița”, Nikola Pešaković.
Până la finalul ultimei perioade de 10 minute, C.S. S.C.M. Timișoara a condus scorul, team-ul dobrogean apropiindu-se la finalul perioadei, prin reușitele lui Victor Dudas (două puncte) și Ștefan Gribinic (două puncte), astfel că, sfertul patru s-a încheiat cu un succes, la limită, al „leilor” din Banat, 17-16, în timp ce la scorul general, C.S. S.C.M. Timișoara încheia jocul cu un succes clar, 81:57.
Marcatorii celor 81 de puncte pentru C.S. S.C.M. Timișoara au fost: Alexandru Olah (19 puncte), Nikola Gajić (19 puncte), Miloš Komatina (11 puncte), Igor Mijajlović (9 puncte), Adam Mirković (7 puncte), Nikola Pešaković (7 puncte), Mirel Dragoste (6 puncte), Daniel Banciu (două puncte), Robert Schipor (un punct). Pentru echipa dobrogeană, cele mai multe puncte în acest joc au fost reușite de Siler Schneider (17 puncte) și Christian Chitu (9 puncte).
Odată cu acest succes, C.S. S.C.M. Timișoara a dobândit două puncte, iar cu un total de 28 puncte, din 18 jocuri se situează pe locul 7 în clasamentul de până acum al competiției. Luni, 12 aprilie, de la ora 16, C.S. S.C.M. Timișoara va evolua împotriva echipei ce a câștigat ediție 2020/2021 a Cupei României, C.S.O. Voluntari, în ultimul ei joc din acest turneu de pe parchetul Arenei „Antonio Alexe” din Oradea.

Cornel Seracin