Cea de-a doua etapă din Grupa A a play-out-ului a adus față în față, pe gazonul stadionului „Electrica”, Ripensia Timișoara și A.C.S. Fotbal Comuna Recea, cele două combatante aflându-se la cel de-al doilea lor joc oficial, după ce, în prima parte a competiției s-au întâlnit pe gazonul arenei „Dan Păltinișanu”. Dacă în jocul din ultima etapă a primei părți, cele două echipei au încheiat meciul lor la egalitate, 0-0, în partida de pe gazonul stadionului „Electrica”, „Ripi” și echipa maramureșeană au marcat trei goluri, victoria revenind, 2-1, team-ului bănățean.
Meciul a avut parte de un timp însorit și, la fel cum a fost și în ultima etapă a primei părți, de un program tipărit.
Jocul a fost combinativ, dar în prima repriză a avut parte de puține ocazii de gol. Echipa maramureșeană s-a aflat, în primele 20 de minute ale jocului, mai mult în jumătatea de teren a Ripensiei, iar în minutul 15 a reușit să deschidă scorul prin golul marcat de Marius Coman, care, aflat la aproximativ 18-20 metri de poarta Ripensiei, ușor lateral stânga, a expediat balonul pe colțul lung al portarului Ștefan Dobre, sub bara transversală, mingea căzând dincolo de linia porții și a intrat în plasă. Un gol frumos, înscris la capătul jocului de pase al echipei din comuna maramureșeană, în condițiile în care defensiva team-ului bănățean a fost surprinsă destul de răsfirată, cu spațiu cam deschis pentru trimiterea balonului pe cadrul porții timișorene.
După primirea golului, Ripensia a ieșit mai mult în ofensivă, iar în minutul 18, după ce mingea a fost centrată de pe stânga, de Cosmin Gladun, în careul echipei din Recea, acolo unde erau mai mulți fotbaliști ai team-ului bănățean, apărarea echipei maramureșene, bine grupată, a reușit să evite golul, Alin Burdeț (fostul fotbalist al Ripensiei), trimițând balonul, cu o lovitură de cap spectaculoasă, din plonjon, peste poarta proprie.
În minutul 25, Ripensia a restabilit egalitatea, 1-1. După un balon recuperat în aproprierea centrului terenului, în jumătatea echipei maramureșene, pe partea stângă, Ripensia desfășoară un joc de pase, mingea trece pe la Mihai Ene, ajunge pe partea dreaptă, la Valerii Macrițchii, iar fundașul echipei bănățene aflat la aproximativ 20 metri de poarta oaspeților, centrează în careu, atacantul Denis Golda vine în întâmpinarea balonului și-l trimite, cu piciorul drept, din marginea careului de 6 metri, în colțul lung al portarului Dorian Răilean. Un gol spectaculos, la capătul unui efort fizic pronunțat, Denis Golda fiind, se pare și ușor agățat de piciorul de sprijin, de către Rassambek Akhmatov, mijlocașul echipei maramureșene fiind lăsat în urmă de sprintul atacantului timișorean.
În minutul 32, Ripensia a irosit o bună ocazie de a marca. După o bună circulație a balonului între fotbaliștii timișoreni, în jumătatea de teren a oaspeților, mingea este trimisă pe partea stângă, pentru Cosmin Gladun care centrează în careul oaspeților, iar de aici, aflat la aproximativ 10 metri de poarta adversă, marcat de Gabriel Oiță, Nemanja Soković a trimis din lovitură cu capul pe colțul scurt al portarului Dorian Răileanu care a reținut balonul în doi timpi.
În această primă repriză ar mai fi de remarcat o acțiune a Ripensiei în careul oaspeților, la capătul căreia banca tehnică a echipei bănățene a solicitat lovitură de la 11 metri, văzând henț în careu la unul din fotbaliștii maramureșeni, însă asistentul nu a  ridicat steagul, mingea, se pare, lovindu-l pe fotbalistul echipei din Recea în plină figură.
Așadar, la pauză scorul a fost egal, 1-1.


Un joc echilibrat în primele 10 minute ale reprizei secunde, dar în minutul 57, Ripensia a reușit un nou gol. După o minge recuperată de Mihai Ene din propria jumătate de teren, Ripensia a desfășurat un joc de pase pe tot terenul, mingea circulând pe partea stângă, ajungând la Stephane Coulibaly, de aici la Andrei Macrițchii, mai departe, la Nemanja Soković, care o protejează cu un paravan, în fața lui Alin Burdeț și o trimite lui Denis Golda, atacantul lui „Ripi” trimițând-o pe partea stângă, lui Valerii Macrițchii, care centrează înalt, în dreapta careului de 16 metri al oaspeților, Rareș Ispas a sărit, dar nu a reușit să lovească balonul cu capul, mingea poposind pe dreptul lui Andrei Macrițchii care, din drop, trimite, dintr-o poziție aproape imposibilă, la colțul lung al portarului Dorian Răilean, stabilind astfel rezultatul final al acestui meci.
În minutul 59, oaspeții au solicitat o lovitură de la 11 metri, Alexandru Mărieș considerându-se faultat în careul Ripensiei de către Andrei Macrițchii, însă arbitrul, aproape de fază, nu a fost de acord cu solicitarea mijlocașului maramureșean.
În minutul 61, Bryan Mendoza, aflat pe dreapta, a centrat, iar mingea a trecut paralel cu linia porții gazdelor, a ajuns pe stânga, iar de acolo faza a continuat mai departe, oaspeții obținând o lovitură liberă de la aproximativ 30 metri de poarta Ripensiei, ușor lateral dreapta, Călin Tudor comițând fault asupra lui Adrian Micaș, arbitrul partidei acordând cartonașul galben fotbalistului Ripensiei.
Lovitura liberă a fost executată de Rassambek Akhmatov, pe spațiul porții lui Ștefan Dobre, la colțul scurt, dar portarul lui „Ripi” a intervenit și a acordat corner.
În minutul 75, Bryan Mendoza reușește o nouă centrare de pe dreapta, din marginea terenul, dar portarul Ștefan Dobre sare și reține balonul cu multă siguranță. În minutul 80, la o nouă ocazie de gol pentru oaspeți, portarul Ștefan Dobre culege balonul deviat de Harald Fridrich, după un șut la poarta gazdelor, expediat de echipa din Recea.
În minutul 83, după o lovitură libere executată de Alexandru Neagu, de pe stânga, mingea a fost centrată în careul oaspeților, iar de acolo, Alexandru Piftor, cu o lovitură de cap a trimis-o peste poarta oaspeților.
În minutul 86, oaspeții irosesc o mare ocazie de a restabili egalitatea. Mingea este centrată de pe dreapta de Adrian Balha, în careul de 16 metri al Ripensiei, iar de la aproximativ 16 metri de poarta gazdelor, cu spațiu deschis, Alin Fica trimite cu dreptul pe spațiul porții adverse, iar balonul trece puțin peste bara transversală a porții lui Ștefan Dobre.
În minutul 90, Nemanja Soković a recuperat un balon de la Adrian Micaș, pe partea stângă, în jumătatea de teren a oaspeților și pornit cu balonul la picior spre buturile team-ului maramureșean, a intrat în careu, depășindu-l pe Alin Burdeț, dar a intrat în poziție imposibilă și nu a mai reușit să țintească spațiul porții adverse. În minutul 90+2, Alexandru Piftor irosește o bună ocazie de gol pentru Ripensia, din dreapta careului de 16 metri advers, după ce și-a creat un spațiu de șut printre Adrian Bura și Alin Burdeț. Mingea expediată de fotbalistul Ripensiei a trecut puțin pe lângă stâlpul din dreapta portarului Dorian Răileanu, pe colțul lung.
Astfel, meciul s-a încheiat cu un prețios succes al Ripensiei, 2-1, echipa în galben-roșu obținând trei puncte muncite, la capătul unui joc cu mult spectacol sportiv, iar cu aceste trei puncte, „Ripi” și-a egalat adversara sa din acest meci la numărul de puncte obținute în clasamentul grupei, 26, Ripensia și Fotbal Comuna Recea fiind implicate în evitarea locului 5 al grupei, loc care duce la un meci de baraj pentru rămânerea în Liga 2, tur-retur, cu locul 5 din Grupa B, la finalul play-out-ului. Momentan, cu un golaveraj mai slab, 3-2, Ripensia rămâne pe locul 5 în Grupa A, iar Fotbal Comuna Recea, cu golaveraj mai bun, 6-2, se menține pe locul 4.

„O victorie extrem de importantă, dacă ne raportăm la desfășurarea ulterioară a acestui play-out. Era important pentru noi, ca să nu spun esențial, să câștigăm acest joc pentru a putea spera la evitarea locului de baraj. Păcat de începutul de joc, de acea nesincronizare în defensivă, acel gol primit pe tranziția negativă a noastră, dar mă bucur c-am reușit să avem reacție, am avut atitudine și, cred eu c-a fost un joc câștigat, în primul rând cu sufletul, dar și cu mintea, pentru că n-a fost deloc ușor să-i întoarcem pe cei de la Recea. În repriza a doua, e clar, nemaiavând nimic de pierdut, adversarii au ieșit la joc, au avut mai mult inițiativa, au avut o posesie mai bună, dar cred eu că și noi puteam să închidem jocul la acea ocazie foarte mare de pe final de joc, și trăirile noastre erau puțin mai relaxate, eram puțin mai relaxați la 3-1 pe final de joc. Dar trebuie să recunoaștem c-am avut și puțină șansă pentru că la scorul de 2-1 pentru noi și Recea a avut o ocazie importantă la poarta noastră. Dar, cum le-am zis și băieților, ceea ce rămâne la finalul fiecărui joc este rezultatul. Din acest punct de vedere putem să ne declarăm mulțumiți. Gândurile noastre se-ndreaptă din acest moment spre partida de la Slatina. Va trebui să ne recuperăm jucătorii, din punct de vedere medical, la cei care-au avut probleme la începutul jocului, dar și pe parcursul acestei partide, pentru că și acolo am avut anumite probleme și, din punct de vedere fizic, pe cei care-au jucat. Nu este nimic terminat, sunt doar trei puncte, trei puncte care ne păstrează cu șanse reale la evitarea acelui loc. Dar, în fotbal orice e posibil și mergem mai departe, încrezători”, a declarat, la finalul jocului, antrenorul principal al echipei timișorene, Cosmin Petruescu.

„A fost un meci de luptă, între două echipe foarte bune, care și-au apărat corect șansele și care cred eu că merită să rămână și la anul în liga a doua. Felicităm gazdele, Ripensia, baftă mai departe! În ceea ce ne privește, mergem să jucăm în continuare. Noi mai avem câteva meciuri pe care le vom trata foarte serios și vom merge înainte. Orice meci este foarte important. Se vede că ne lipsește antrenorul principal, pe care-l așteptăm cât mai repede lângă noi și știm că lucrurile se vor schimba. Băieții vor lupta în continuare, cum au luptat și până acuma, și fiecare meci se va juca în continuare și vom face tot posibilul să rămânem în liga a doua”, a declarat, la finalul jocului, antrenorul secund al echipei din Recea, Daniel Ardelean.

La începutul jocului, pe teren au răspuns prezent următorii fotbaliști:
Ripensia Timișoara: Ștefan Dobre - Andrei Macrițchii, Radu Rogac, Harald Fridrich, Cosmin Gladun - Tudor Călin-cpt. (minutul 63, Vlad Tudorache), Valerii Macrițchii, Stephane Coulibaly - Denis Golda (minutul 63, Alexandru Piftor), Nemanja Soković (minutul 90+3, Cristian Pădurariu), Mihai Ene (minutul 82, Alexandru Neagu). Antrenor, Cosmin Petruescu.
A.C.S. Fotbal Comuna Recea: Dorian Răilean - Bryan Mendoza, Gabriel Oiță, Alin Burdeț, Rareș Ispas (minutul 78, Adrian Balha) - Alin Văsălie (minutul 55, Adrian Bura), Rassambek Akhmatov (minutul 65, Ciprian Brata), Adrian Micaș (cpt.), Alin Fica - Alexandru Mărieș (minutul 78, Paul Batin) - Marius Coman. Antrenor, Daniel Ardelean (secund).

Au arbitrat bine acest joc, Szabolcs Kovacs (centru), Cristian Ilinca (asistent), Alina Mihoc (asistent).

Etapa viitoare, Ripensia va susține un nou joc, în deplasare, împotriva echipei C.S.M. Slatina (locul 6, 18 puncte), miercuri, 14 aprilie, de la ora 12.
Tot în Grupa A, în etapa a doua au ami avut loc jocurile, F.C. Metaloglobus Bucureşti-A.F.C. Farul Constanţa 1-0, C.S. Pandurii Lignitul Târgu Jiu-C.S.M. Slatina 2-3.

Cornel Seracin