C.S. S.C.M. Timișoara susține cel de-al X-lea turneu din Liga Națională de Baschet Masculin, la Pitești, pe parchetul din Sala „Trivale”, în zilele de 2 și 3 aprilie. Vineri, 2 aprilie, „leii” din Banat au disputat primul lor joc din acest turneu, împotriva echipei B.C.M. Universitatea Argeș Pitești, iar la finalul celor 40 de minute ale confruntării au suferit o înfrângere, 72:79.


Primul sfert al disputei a fost unul în care echipa bănățeană a avut momente bune de joc, iar un timp de aproximativ 4 minute s-a aflat la conducerea scorului. Echipa argeșeană a deschis seria punctelor în urma a două aruncări libere, ambele transformate de Nikola Jevtović, după care, Goran Gajović a mărit diferența, 4-0.
Cristian Mocritchi a reușit trei puncte pentru C.S. S.C.M. Timișoara, apoi, Nikola Gajić avea să-l urmeze, C.S. S.C.M. Timișoara preluând, pentru prima dată în acest joc, conducerea scorului, în minutul 2 al jocului.
Odată ce a preluat conducerea scorului, C.S. S.C.M. Timișoara s-a menținut în ofensivă și a reușit alte puncte prețioase care au distanțat-o de adversara de pe parchetul de joc, „leii” din Banat având 13-8, după ce Miloš Komatina a înscris o nouă „trița”.
B.C.M. Universitatea Argeș Pitești avea să egaleze, 13-13, apoi să preia conducerea scorului, 15-13, din minutul 5. A urmat o perioadă de echilibru, când cele două echipe au trecut, pe rând, în avantaj, dar, pe finalul „sfertului”, echipa piteșteană a luat elan pe tabela de scor, iar cu aproximativ 45 de secunde înainte de finalul primei perioade, conducea cu 26-22. Sfertul întâi s-a încheiat cu echipa argeșeană în avantaj, 26-24.


Sfertul doi a fost unul în care, un timp destul de îndelungat, cele două combatante aflate pe parchetul de joc, au lăsat impresia că fac economie de puncte, tabela de marcaj schimbându-se destul de rar. Team-ul piteștean a deschis scorul „sfert”-ului cu o „trița”, prin Mihai Măciucă, dar echipa bănățeană a revenit prin László Lázár (două puncte) și Nikola Gajić, care a reușit să transforme două „libere”. Mirel Dragoste a reușit câte două aruncări de două puncte, iar C.S. S.C.M. Timișoara și-a mărit diferența scorului „sfert”-ului, 8-3.
După o reușită de două puncte, team-ul piteștean avea să înscrie două „trița”, prin Goran Gajović și Mladen Jeremić, egalând situația scorului din sfertul doi și preluând avantajul, 11-8. Până la finalul sfertului doi, baschetbaliștii piteșteni nu au mai cedat conducerea scorului, iar la finalul celei de-a două perioade de 10 puncte aveau din nou avantaj, 19-12, astfel că, la vestiare, au intrat cu scorul general, 45:36.


Sfertul trei a fost unul în care echipa piteșteană a reușit să-și mențină avantajul și chiar să-l mărească, „leii” din Banat nereușind să se afle vreun minut în avantaj de-a lungul acestei a treia perioade de 10 minute. În două rânduri, baschetbaliștii bănățeni au egalat scorul „sfert”-ului, 4-4 (Nikola Pešaković) și 8-8 (Nikola Gajić, după o „trița”, urmată de o „liberă”). La finalul sfertului trei, B.C.M. Universitatea Argeș Pitești a obținut un nou succes, 21-16, iar la scorul general conducea cu o diferență ce-i oferea speranța unui succes la finalul confruntării, 66:52.


Sfertul patru se anunța unul decisiv pentru „leii” din Banat, în tentativa lor de a egala situația de pe tabela de marcaj și a încerca, dacă nu să încheie cu un succes spectaculos la finalul celor 40 de minute, măcar să trimită meciul în prelungiri. Dând dovadă de multă risipă de energie și de voința de a obține o răsturnare spectaculoasă de scor, baschetbaliștii bănățeni au condus aproape pe toată durata sfertului patru, dar, unele greșeli pe care le-au comis și inspirația sub coș a fundașilor argeșeni, i-a îndepărtat de rezultatul dorit.
Aflată la adăpostul avantajul obținut până în acest „sfert”, formația argeșeană a fost una mai lucidă în acest ultim sfert, în timp ce echipa timișoreană nu a avut acea stăpânire care să-i aducă rezultatul dorit. Ofensiva „leilor” din Banat a obținut, în mare parte, cam tot ce și-a propus în acest sfert patru, dar, atunci când avea posibilitatea să mărească avantajul pe tabela de scor și să se apropie mai mult de echipa adversă la scorul general, când „leii” s-au aflat pe contraatac, sub coș, baschetbaliștii piteșteni au reușit în două rânduri „capace” decisive, astfel că, contraatacurile bănățene nu au mișcat tabela de scor. Plus de asta, aruncările de trei puncte ale team-ului timișorean au fost, în multe rânduri, lipsite de țintă, iar aruncările libere nu au prea intrat nici ele, echipa C.S. S.C.M. Timișoara arătând că nu este destul de concentrată la importanța acestui final de meci.
Finalul sfertului patru a adus echipei bănățene o victorie de consolare, 20:13, care nu a mai putut întoarce scorul general în favoarea ei, B.C.M. Universitatea Argeș Pitești impunându-se în acest joc, 79:72.


Marcatorii punctelor pentru C.S. S.C.M. Timișoara, în acest joc, au fost: Nikola Gajić (17 puncte), Miloš Komatina (9 puncte), Alexandru Olah (9 puncte), László Lázár (8 puncte), Nikola Pešaković (8 puncte), Mirel Dragoste (7 puncte), Adam Mirković (7 puncte), Igor Mijajlović (4 puncte), Cristian Mocritchi (3 puncte). Pentru echipa argeșeană, cele mai multe puncte în acest meci au fost înscrise de Nikola Jevtović (20 de puncte), Mladen Jeremić (13 puncte), Goran Gajović (13 puncte).
În urma acestui rezultat, C.S. S.C.M. Timișoara a obținut punctul echipei învinse, iar cu un total de 24 puncte, după 16 jocuri, se află pe locul 8 în clasamentul campionatului. Sâmbătă, 3 aprilie, cu începere de la ora 16, C.S. S.C.M. Timișoara va susține ultimul ei meci din acest al zecelea turneu, împotriva echipei B.C. C.S. Universitatea Sibiu, pe parchetul din Sala „Trivale”. Meciul poate fi vizionat, în direct, la F.R.B. Tv.

Cornel Seracin