Echipa de handbal masculin a Timișoarei a disputat, la Sfântu Gheorghe, pe parchetul din Sala „Katy Szabo”, meciul ce a contat pentru cea de-a XX-a etapă a campionatului. Adversara echipei timișorene a fost C.S. Magnum Botoșani, formație aflată pe ultimul loc în clasamentul întrecerii, fără vreo victorie de la începutul acestei ediții a Ligii „Zimbrilor”.
Echipă nou promovată pe prima scenă a handbalului din România, C.S. Magnum Botoșani a început curajos meciul împotriva mult mai titratei echipe bănățene, S.C.M. Politehnica Timișoara, iar după aproape un minut de joc, conducea, 1-0, prin golul marcat de Ionuț Vamanu.
Team-ul bănățean a pășit în acest meci cu doar 10 handbaliști, dintre care doi portari, lotul restrâns al politehniștilor datorându-se faptului că sportivii aflați în convalescență după infectarea cu noul coronavirus nu au deocamdată avizul medical pentru a revenit pe terenul de joc. În tur, cele două echipe nu s-au întâlnit pe parchetul de joc, handbaliștii moldavi neputându-se alinia la startul acelui joc fiind constrânși de criza sanitară, prin urmare au pierdut meciul la „masa verde”, 0-10.
În meciul retur, după aproape un minut de la primirea golului, S.C.M. Politehnica a restabilit egalitatea, 1-1, prin golul marcat de Flavius Cîmpan. În continuare, echipa moldavă a manifestat un joc în care s-a văzut voința de a obține primul ei succes din această ediție de campionat, reușind să egaleze scorul de fiecare dată când team-ul timișorean a preluat conducerea.
Scorul echilibrat s-a menținut până prin minutul 8, formația moldavă egalând, pentru ultima dată în acest joc, cu aproape 40 de secunde înainte de intrarea în minutul 8, 3-3, după care, S.C.M. Politehnica a început desprinderea, înscriind până aproape de intrarea în minutul 10, trei goluri, prin Marius Sadoveac (două goluri), Flavius Cîmpan (un gol).
Din minutul 16, S.C.M. Politehnica, prin golul marcat de Ramon Șomlea, avea să se desprindă la o diferență de cinci lungimi în fața echipei moldave, 11-6. În intervalul următoarelor trei minute, Magnum Botoșani avea să marcheze trei goluri, apropiindu-se din nou de echipa timișoreană, 11-9.
În minutul 27, prin golul marcat de Sérgio Barros, S.C.M. Politehnica stabilea o diferență de șase goluri în fața echipei botoșănene, 16-10.
Prin Cristian Adomnicăi și Elod Szasz, C.S. Magnum avea să înscrie ultimele ei două goluri din prima repriză, în timp ce S.C.M. Politehnica punea punct primelor 30 de minute ale confruntării prin golurile marcate de Sérgio Barros și Marius Sadoveac. La pauză, scorul a fost consemnat 18-12 pentru S.C.M. Politehnica Timișoara.
În repriza secundă, team-ul bănățean a continuat desprinderea clară, încercând să mențină în avantajul ei o diferență cât mai mare a scorului. În minutul 37 al partidei, timișorenii conduceau cu 22-15, prin golul marcat de Ramon Șomlea, iar în minutul 43, prin golul marcat de portarul Claudiu Pal, conduceau cu 25-17.
Printr-un efort al întregii echipe, C.S. Magnum avea să revină la cinci lungimi în urma team-ului politehnist, în minutul 49, odată cu golul marcat de Marius Negru, 28-23.
Până la finalul jocului, S.C.M. Politehnica Timișoara a stabilit diferența de șapte puncte în fața echipei moldave, astfel că, la finalul celor 60 de minute ale confruntării, se impunea cu scorul final de 34-27, „lanterna roșie” rămânând doar în pâlpâire și fiind încă în așteptarea primei ei aprinderi mai puternice în această ediție de campionat, echipa C.S. Magnum Botoșani fiind la prima ei participare în Liga „Zimbrilor”.


Pentru S.C.M. Politehnica Timișoara au marcat în acest joc: Sérgio Barros (9 goluri), Marius Sadoveac (8 goluri), Ramon Șomlea (7 goluri), Falvius Cîmpan (4 goluri), Liviu Caba (două goluri), Bogdan Baican (două goluri), Claudiu Pal (un gol), Cristian Fenici (un gol). Pentru C.S. Magnum Botoșani, cele mai multe goluri în acest meci au fost marcate de Claudiu Lazurcă (9 goluri) și Elod Szasz (5 goluri).


În urma acestui rezultat, S.C.M. Politehnica Timișoara a obținut trei puncte, iar cu un total de 28 puncte, după 19 jocuri (nouă victorii, un egal și nouă înfrângeri) se află pe locul 6 în clasamentul Ligii Naționale de Handbal Masculin. Etapa viitoare, team-ul bănățean va evolua împotriva echipei C.S.M. Reșița, la Cluj-Napoca, pe parchetul din Sala „Babes-Bolyai”, marți, 6 aprilie, de la ora 18:30. Meciul se va transmite, în direct, pe canalul Tv al Federației Române de Handbal. Acest joc va deschide echipei bănățene seria unui turneu ce va avea loc la Cluj-Napoca, între 6-11 aprilie și unde S.C.M. Politehnica va mai evolua împotriva echipelor C.S.M. București (8 aprilie) și A.H.C. Dobrogea Sud (9 aprilie).
Pentru etapa a XX-a din Liga Națională de Handbal Masculin, joi, 1 aprilie, s-au mai disputat meciurile, A.H.C. Potaissa Turda-C.S.U. din Suceava 32-30, C.S.M. Reșița-C.S. Minaur Baia Mare 22-25, C.S.M. Vaslui-C.S. Dinamo București 26-32, C.S.M. Bacău-C.S.A. Steaua București 27-26, A.C.S. H.C. Buzău-C.S.M. Făgăraș 25-23, C.S.M. Focșani-A.H.C. Dobrogea Sud 26-27. După această etapă, podiumul clasamentului (locurile 1, 2 și 3) este deținut, în ordine, de C.S. Dinamo București (55 puncte), A.H.C. Dobrogea Sud (48 puncte) și A.H.C. Potaissa Turda (47 puncte). Ultimele trei locuri ale clasamentului (13, 14 și 15) sunt ocupate de C.S.M. Făgăraș (15 puncte), C.S.M. Reșița (6 puncte) și C.S. Magnum Botoșani (un punct). Toate jocurile acestei a XX-a etape s-au disputat la Sfântu Gheorghe, în sălile „Katy Szabo” și „Sepsi Arena”. Nu a jucat în această etapă, C.S.M. București, A.H.C. Dunărea Călărași fiind retrasă din această ediție a campionatului.

Cornel Seracin