Echipa de handbal masculin a Timișoarei, S.C.M. Politehnica, a disputat meciul celei de-a XIX-a etape a campionatului, Liga Zimbrilor”, pe parchetul din Sala „Lascăr Pană” din Baia Mare, întâlnind formația C.S.M. Bacău, echipă cu care, în turul competiției, nu a reușit să joace pentru că handbaliști din lotul băcăuan au fost depistați cu „virusul chinezesc”. Fără a fi reprogramat acel joc, probabil din lipsa timpului, Federația Română de Handbal a acordat 10-0 în favoarea timișorenilor. 
Etapa trecută, cea de-a XVIII-a, S.C.M. Politehnica nu a disputat jocul împotriva echipei A.C.S. H.C. Buzău, din cauza faptului că a avut în lot câțiva handbaliști depistați cu „virusul chinezesc”, prin urmare, F.R.H. a decis partida cu scor nefavorabil handbaliștilor bănățeni, 0-10.
Acum, în etapa a XIX-a, timișorenii au deplasat 13 handbaliști pentru jocul cu C.S.M. Bacău, echipa suferind ca urmare a crizei sanitare.
S.C.M. Politehnica a început bine disputa cu echipa băcăuană, iar după aproximativ 9 minute de joc a avut un avantaj de trei goluri în fața adversarei de pe parchetul de joc, 3-0. Gabriel Bujor a irosit pentru C.S.M. Bacău bune ocazii de a marca, în primele minute ale jocului, la una dintre aruncările sale de pe extrema stângă, la poarta echipei bănățene, portarul Cristian Tcaciuc a intervenit salvator și a reușit să evite golul.
Echipa bănățeană a reușit să-și mențină avantajul pe aproape toată durata primei reprize, dar, pe final, echipa din Bacău a restabilit egalitatea, primele 30 de minute ale jocului încheindu-se 14-14.
Pe durata primei reprize, jocul a fost unul cu puține goluri, în primele 20 de minute ale jocului cele două formații înscriind 15 goluri.
În repriza a doua, cele două echipe au menținut echilibrul, acesta reflectându-se în evoluția scorului, lungi perioade de timp team-ul bănățean desprinzându-se la câte un gol diferență, iar echipa „moldavă” restabilind egalitatea. Această situație s-a menținut până prin minutul 41 al jocului, minut în care, pentru prima dată în acest meci, C.S.M. Bacău a preluat conducerea scorului, 21-20, desprinderea fiind semnată printr-un gol marcat de Ștefan Târzioru, la capătul unei scheme tactice foarte bine lucrată, inter stâng-ul team-ului băcăuan transformându-se în pivot. Odată ce a preluat conducerea scorului, team-ul din Bacău a forțat desprinderea. Astfel, din minutul 49, C.S.M. Bacău conducea cu 25-22, iar din minutul 56, cu 24-29, Stevan Sretenović semnând desprinderea la difenrența de cinci goluri a echipei din Bacău.
La finalul jocului, avea să fie consemnată o diferența de patru puncte, echipa bănățeană reușind să mai înscrie două goluri, prin Liviu Caba, din aruncare de la 7 metri și prin Sérgio Barros, extrema stânga a team-ului timișorean marcând ultimul gol al meciului. Ultimul gol pentru echipa băcăuan, în acest joc, a fost semnat de Mihai Bujor. 

Astfel, rezultatul final al confruntării a fost favorabil team-ului „moldav”, 30-25, odată cu acest scor C.S.M. Bacău părăsind zona retrogradării. S.C.M. Politehnica Timișoara a pierdut această confruntare, surprinzător, pe fondul unor greșeli de apărare, apărarea în semicerc și faulturile asupra adversarilor aflați în ofensivă aducând împotriva echipei mai multe sancțiuni cu aruncări de la 7 metri. De asemenea, nici ofensiva politehnistă nu a fost în cea mai bună formă, la toate acestea adăugându-se și banca scurtă a lui „Poli”, antrenorii formației timișorene neavând soluții pentru a efectua schimbări.

„Începutul de campionat ne-a privat de a lupta pentru niște puncte, și acum încercăm să recuperăm, cu fiecare ocazie pe care o avem, terenul pierdut. Teoretic și practic, în acest moment suntem deasupra liniei care desemnează echipele retrogradate și încercăm să o luăm pas cu pas. Faptul că am bătut o echipă ca Timișoara arată că avem potențial, pentru c-am întâlnit o echipă foarte bună, cu jucători experimentați, de lot național și a fost cumplit de greu. Suntem mulțumiți de aportul tuturor și tare bucuroși de victorie”, a declarat, la finalul jocului, antrenorul principal al echipei C.S.M. Bacău, Sandu Iacob.

„Un meci disputat, un meci în care aveam mare nevoie de puncte, dar, din păcate, greșelile individuale la nivelul finalizării și-au spus cuvântul. Pe finalul meciului, în momente cheie, am ratat în niște situații unu la unu cu portarul și cred că asta a făcut diferența pe final. Avem un meci important contra Botoșaniului, săptămâna viitoare, în care nu există altă opțiune în afară de victorie. Sperăm să ne mai revină și câțiva colegi care au avut acest virus care ne dă peste cap și, sigur, va fi o victorie săptămâna viitoare”, a declarat, la finalul disputei, extrema dreapta a timișorenilor, Marius Sadoveac.

Pentru S.C.M. Politehnica Timișoara au marcat de-a lungul acestui joc: Liviu Caba (7 goluri), Sérgio Barros (6 goluri), Marius Sadoveac (4 goluri), Florin Baican (4 goluri), Cristian Fenici (două goluri), Ramon Șomlea (două goluri), Flavius Cîmpan (un gol). Pentru C.S.M. Bacău, cele mai multe goluri în acest joc au fost marcate de Nikola Crnoglavac (7 goluri), Gabriel Bujor (6 goluri), Ștefan Târzioru (6 goluri) și Stevan Sretenović (5 goluri).
În urma acestui rezultat, S.C.M. Politehnica Timișoara se află pe locul 7 în clasamentul de până acum al campionatului, cu un total de 25 puncte. Etapa viitoare, S.C.M. Politehnica Timișoara va evolua joi, 1 aprilie, pe parchetul din Sala „Katy Szabo” din Sfântu Gheorghe, împotriva echipei C.S. Magnum Botoșani.

Cornel Seracin