Marți, 16 martie, la Timișoara s-a încheiat un nou turneu disputat în această ediție a Ligii Naționale de Baschet, în care echipa de baschet a Timișoarei, C.S. S.C.M., a obținut succese în ambele jocuri disputate.
După ce duminică, 14 martie, „leii” din Banat au învins C.S. Municipal Galați, luni, 15 martie, team-ul timișorean a repurtat un nou succes, de această dată împotriva echipei C.S.M. Târgu Jiu.
Primul sfert a fost unul echilibrat, în care echipa gorjeană a opus o bună rezistență gazdelor, iar la finalul primei perioade de 10 minute avea să înregistreze un succes la limită, 19-18.
Oaspeții au avut câte un fragil avantaj pe tabela de marcaj în primul sfert, „leii” din Banat reușind să egaleze și să preia conducerea scorului. Finalul însă a fost unul mai bun pentru gorjeni, aceștia preluând conducerea prin „trița” lui Andrei Gheorghe, 17-16, apoi și-au mărit avantajul prin reușita de două puncte a lui Ioan Borșa, 19-16. Timișorenii au înscris ultimele puncte din sfertul întâi, prin reușita de două puncte a căpitanului Sherwood Brown.
Imediat ce a început sfertul doi, gazdele au egalat scorul general, au preluat conducerea, 22:19, dar oaspeții au revenit și s-au menținut în avantaj cu un punct la scorul general.
În mare parte, și în aceast al doilea sfert, evoluția scorului a fost una echilibrată, cele două combatante perindându-se pe rând în avantaj, dar, finalul primei părți i-a adus dezlănțuirea echipei din Banat, care, cu aproximativ un minut înainte de intrarea la vestiare avea să-și asigure un avantaj de 12 puncte în fața team-ului din Târgu Jiu, 44:32. Erorile din apărarea „leilor” din Banat din ultimele secunde ale sfertului doi, le-au adus gorjenilor șase puncte, astfel că, la pauză, C.S. S.C.M. Timișoara avea avantaj, 44:38, iar sfertul doi l-a câștigat, 26-19.
În primele trei minute ale sfertului trei, cele două echipe aveau să înscrie un total de nouă puncte, după care a urmat un timp de aproximativ altetrei minute fără puncte. Un joc echilibrat în acest sfert trei, dar, la finalul lui, C.S. S.C.M. Timișoara avea să încheie cu un nou succes, 18-10, scorul general fiindu-i favorabil, 62:48.
În sfertul patru, „leii” din Banat nu au mai avut nesiguranța câștigării celor două puncte, baschetbaliștii bănățeni reușind să-și apere avantajul scorului, să câștige și această ultimă perioadă de 10 minute a confruntării, 25-17, astfel că, după 40 de minute, C.S. S.C.M. Timișoara s-a văzut cu alte două puncte în clasamentul întrecerii.
În echipa bănățeană a evoluat, timp de mai bine de 7 minute, Nikola Pešaković, accidentat o perioadă lungă de timp.
Pentru C.S. S.C.M. Timișoara au marcat în acest joc: Nikola Gajić (22 puncte), Sherwood Brown (14 puncte), Alexandru Olah (12 puncte), Adam Mirković (11 puncte), Nikola Pešaković (6 puncte), Igor Mijajlović (5 puncte), Cristian Mocrițchi (5 puncte), Miloš Komatina (4 puncte), László Lázár (4 puncte), Daniel Banciu (două puncte), Robert Schipor (două goluri). Pentru echipa gorjeană, cele mai multe puncte în acest joc au fost marcate de Ioan Borșa (17 puncte) și Darien McClain (16 puncte).
În urma acestui turneu, C.S. S.C.M. Timișoara totalizează 23 puncte și se află pe locul 5 în clasamentul Ligii Naționale de Baschet Masculin.
Ultimul meci al turneului de la Timișoara a avut loc marți, 16 martie, față în față aflându-se pe parchetul din Sala Sporturilor „Constantin Jude”, C.S. Municipal Galați și C.S.M. Târgu Jiu. La capătul celor 40 de minute, după un joc foarte disputat, C.S. Municipal Galați s-a impus cu scorul de 81:76, baschetbaliștii gălățeni impunându-se în primele trei sferturi, 19:13, 22: 20 și 17:12, sfertul patru revenind echipei din Târgu Jiu, 31 : 23.

Cornel Seracin