Între 24 și 28 februarie, a avut loc la Timișoara turneul grupei E a juniorilor II din campionatul național de handbal masculin. Practic, odată cu acest turneu a început campionatul național de handbal juniori II, ediția 2021, Grupa E, turnee având loc și în celelalte cinci grupe, echipele participante fiind împărțite în grupe (de la A la F), după criterii geografice.
Astfel, în Sala Polivalentă „Constantin Jude” și în Sala „Banu Sport” din Timișoara s-au desfășurat meciurile grupei E ce au contat pentru etapele 1-5. Cele șase echipe de juniori II din Grupa E, S.C.M. Politehnica Timișoara, C.S.Ș. Corabia, L.P.S. Tg. Jiu, C.S.Ș. Craiova și C.S.M. Reșița, L.P.S. Banatul Timișoara au disputat primele două etape în Sala „Banu Sport”, iar celelalte trei etape le-au jucat pe parchetul din Sala Polivalentă „Constantin Jude”.


În prima etapă, echipele juniorilor II din Timișoara, S.C.M. Politehnica și L.P.S. Banatul, antrenate de Alexandru Nae („Poli”), Maria Disici și Daniela Ionescu (L.P.S. Banatul) au repurtat victorii în confruntările lor cu echipele C.S.Ș. Corabia și L.P.S. Târgu Jiu. Astfel, S.C.M. Politehnica a învins C.S.Ș. Corabia cu scorul final 37-29, după ce s-a impus în ambele reprize, 18-12 (prima repriză), 19-17 (repriza a doua), iar L.P.S. Banatul a învins, 39-29, L.P.S. Târgu Jiu, ambele reprize câștigându-le, 17-13 (prima repriză), 22-16 (repriza a doua). C.S.Ș. Craiova și C.S.M. Reșița a fost cel de-al treilea meci al primei etape, iar la finalul lui echipa din Banatul Montan s-a impus cu scorul de 28-26.


Etapa a doua a adus noi succese pentru echipele timișorene. S.C.M. Timișoara a învins, 43-32, L.P.S. Târgu Jiu, iar L.P.S. Banatul s-a impus în fața echipei C.S.M. Reșița, 39-25. În meciul echipelor oltene din această a doua etape, C.S.Ș. Craiova a învins C.S.Ș. Corabia, 26-25.


Etapa a treia a adus confruntarea concitadinelor, L.P.S. Banatul și S.C.M. Politehnica. La finalul celor 60 de minute ale disputei, juniori II ai echipei lui „Poli” s-au impus cu scorul de 42-27, în fața omologilor juniori de la L.P.S. Banatul, ambele reprize fiindu-le favorabile, 19-13 și 23-14. În celelalte două jocuri ale etapei a treia, C.S.M. Reșița a învins C.S.Ș. Corabia, 33-27, iar C.S.Ș. Craiova s-a impus în fața echipei L.P.S. Târgu Jiu, 38-34.


În cea de-a patra etapă, team-urile timișorene au obținut noi succese. S.C.M. Politehnica a câștigat confruntarea cu C.S.M. Reșița, 38-23, iar L.P.S. Banatul a învins C.S.Ș. Craiova, 42-34. În confruntarea echipelor oltene din această etapă, C.S.Ș. Corabia a învins L.P.S. Târgu Jiu, 41-37.
În fine, în ultima etapă a turneului, cea de-a cincea, cele două echipe ale juniorilor II din Timișoara au încheiat turneul în triumf, reușind să se impună în jocurile susținute. S.C.M. Politehnica a învins C.S.Ș. Craiova, 39-25, la capătul unui meci foarte disputat în care tinerii handbaliști de pe parchetul de joc au evoluat cu mult aplomb și au oferit un spectacol sportiv agreabil în care contraatacurile și intervențiile spectaculoase ale portarilor au produs interes pentru viitorul timișorean al jocului cu mingea pe semicerc.
După prima repriză, S.C.M. Politehnica conducea, 17-12, dar începutul acestui joc a fost unul echilibrat. Echipa timișoreană a deschis scorul prin reușita lui David Gheorghiu, echipa olteană restabilind egalitatea, 1-1, prin reușita lui Ștefan Sandu, după care Albert Ciolacu a înscris, din nou, pentru C.S.Ș. Craiova care a preluat conducerea scorului. Prin David Gheorghiu, S.C.M. Politehnica a egalat, 2-2, dar echipa olteană a înscris de două ori, prin Albert Ciolacu și Robert Pîrlogea, astfel că, din minutul 6, C.S.Ș. Craiova conducea, 4-2. În două minute, juniorii II ai lui „Poli” au reușit să egaleze, prin reușitele lui David Delcea și Vlad Loghin, 4-4, iar până în minutul 12, „Poli” s-a desprins și conducea pe tabela de marcaj, 8-4.
În primele minute ale reprizei secunde, „Poli” Timișoara a luat un avantaj clar în fața echipei oltene, doljenii începând repriza în inferioritate numerică. În timp de 6 minute, S.C.M. Politehnica Timișoara a luat un consistent avans pe tabela de scor, 6-0, C.S.Ș. Craiova reușind primul ei gol, în această repriză secundă în minutul 6 prin Roman Șapcă. La finalul celor 30 de minute ale reprizei a doua, S.C.M. Timișoara avea să bifeze un avans de nouă goluri în afața echipei C.S.Ș. Craiova, 22-13, iar la scorul general a înregistrat cel de-al cincilea ei succes în acest turneu.
Marcatorii golurilor pentru S.C.M. Politehnica, în acest joc contra juniorilor II ai Craiovei, au fost: Alin Cosmaciuc (ultimul gol al primei reprize, din poartă în poartă), David Gheorghiu (14 goluri), Vlad Loghin (5 goluri), Mateo Roșca (4 goluri), Tudor Melintescu (4 goluri), Alexandru Marghidanu (două goluri), David Delcea (două goluri), Marcu Dutcă (două goluri), Ionuț Cocoșilă (un gol), Nicolae Ghiorghiev (un gol), Raul Bita (un gol), Danile Boboc (un gol), Marc Miskolczi (un gol). Antrenori, Alexandru Nae și Emil Stolojan.
Pentru C.S.Ș. Craiova, cele mai multe goluri în acest meci au fost marcate de Rareș Păun (6 goluri), Roman Șapcă (4 goluri) și Andrei Tudosie (4 goluri).


„Evoluția băieților a fost foarte bună, cu o mobilizare exemplară, ținând cont că au fost primele noastre meciuri ca și echipă, după o lungă perioada de așteptare, din cauza Covid-19. Doresc să-mi felicit jucătorii pentru spiritul de echipă și staff-ul care a fost alături de noi, Stolojan Emil (antrenor secund) și Apostol Elian (kinetoterapeut). Consider că mai avem de lucrat la sistemul defensiv și speram ca până la turneul următor să reușim să închegăm și mai bine echipa și să eliminăm din greșeli”, a declarat antrenorul principal al echipei S.C.M. Politehnica, Alexandru Nae, la finalul acestui turneu.


L.P.S. Banatul a încheiat cu un succes în fața echipei C.S.Ș. Corabia, 45-35, în primul meci din ultima zi a turneului de la Timișoara, juniorii II de la Liceul cu Program Sportiv Banatul învingând în ambele reprize, 22-14 și 23-21.


Ultimul meci al zilei de duminică, 28 februarie, a adus față în față echipele C.S.M. Reșița și L.P.S. Târgu Jiu, iar la finalul celor 60 de minute ale confruntării, juniorii II ai echipei reșițene s-au impus cu scorul de 36-30, în ambele reprize juniorii II reșițenii reușind să-și asigure victorii la scor, 17-12 și 19-18.
Până prin minutul 4 al acestei confruntări, jocul a fost echilibrat, cele două echipe succedându-se la conducerea scorului. Din minutul 5, până în minutul 13, C.S.M. Reșița avea să se desprindă și să-și asigure o diferență de patru goluri, 8-4, prin reușitele handbaliștilor Ianis Ciubotariu, Dragoș Dăneasa, Rareș Scurt și Vlad Mănescu.
Repriza secundă s-a menținut timp de 14 minute în aceeași notă echilibrată din prima parte, cele două combatante trecând pe rând la conducerea scorului. C.S.M. Reșița a deschis scorul, apoi L.P.S. Târgu Jiu a egalat prin Claudiu Guran, din nou C.S.M. a condus, 2-1, iar L.P.S. Târgu Jiu, prin Darius Țăpîrdea a restabilit egalitatea, 2-2, Reșița revenind la conducerea scorului, prin golul marcat de Denis Mitran, 3-2, după care L.P.S. a înscris prin Ianis Berculescu, apoi L.P.S. a preluat conducerea scorului pentru prima dată în repriza a doua, 4-3, prin reușita lui Răzvan Benegui.
În minutul 15, scorul era favorabil Reșiței, 11-10, iar timp de 4 minute nu se va marca vreun gol. Din minutul 19, C.S.M. Reșița preia conducerea scorului la trei goluri în fața echipei gorjene, prin Denis Mitran și Vlad Mănescu.
Diferența de trei puncte s-a menținut până în minutul 23, dar începând cu acest minut, L.P.S. Târgu Jiu revine și egalează, 16-16 (minutul 26), prin golurile marcate de Răzvan Benegui (de două ori) și Raul Cinciulescu.
Finalul jocului a fost unul plin de suspans, cele două echipe având pe rând ocazii de a se desprinde decisiv pe tabela de scor. În minutul 27, scorul era egal, 17-17, dar în cele trei minute rămase, C.S.M. Reșița a înscris de două ori, prin Dragoș Dăneasa și Rareș Scurt, 18-17 și 19-17. Ultimul gol al partidei a fost marcat de echipa gorjeană, Ianis Berculescu stabilind rezultatul final al reprizei și al jocului.
Pentru C.S.M. Reșița, în acest joc au marcat: Dragoș Dăneasa (11 goluri), Vlad Bistrian (7 goluri), Rareș Scurt (6 goluri), Denis Mitran (5 goluri), Ianis Ciubotariu (4 goluri), Vlad Mănescu (3 goluri). Pentru L.P.S. Târgu Jiu, cele mai multe goluri în acest joc au fost marcate de Răzvan Benegui (10 goluri) și Ianis Berculescu (5 goluri).
În urma acestui turneu, pe primul loc în clasamentul grupei E se află S.C.M. Politehnica Timișoara, juniori II, 20 puncte, pe locul 2, L.P.S. Banatul, juniori II, 16 puncte, locul 3, C.S.M. Reșița, juniori II, 11 puncte, locul 4, C.S.Ș. Craiova, juniori II, 7 puncte, locul 5, C.S.Ș. Corabia, juniori II, 4 puncte, iar pe ultimul loc se află L.P.S. Târgu Jiu, juniori II, două puncte.

Cornel Seracin