După plecarea lui Lewis Stalworth de la C.S. S.C.M. Timișoara, baschetbalistul fiind nevoit să revină în țara sa natală pentru a se opera după o accidentare suferită în campionat, nu a durat mult și lotul echipei bănățene a cunoscut bucuria unei reveniri, baschetbalistul specializat pe aruncare, Nikola Pešaković, reîntorcându-se în rândul „leilor” din Banat.


„Sunt fericit că mă întorc la Timișoara! Am avut o perioadă dificilă, dar am depășit-o și merg mai departe. Îl cunosc pe antrenorul Dragan Petričević, îi cunosc și pe jucători și îmi va fi ușor să mă adaptez. Le mulțumesc celor din club și antrenorului Dragan Petričević că îmi oferă șansa să mă întorc la Timișoara, voi da totul pentru echipă până la sfârșitul sezonului”, a declarat baschetbalistul revenit, Nikola Pešaković
Sportivul a jucat pentru C.S. S.C.M. Timișoara în perioada 2018-2020, în prima parte a acestui an competițional Nikola Pešaković fiind component al echipei maghiare K.T.E.-Duna Aszfalt Kecskemet, în primul eșalon al Ungariei. Baschetbalistul, pe când evolua în echipa din Kecskemet, într-un joc de campionat, împotriva echipei din orașul Pécs, s-a accidentat grav la genunchi. În rândul formației maghiare, Nikola Pešaković a câștigat trei din cele opt partide în care a fost titular pe parcursul sezonului competițional 2020/2021.


„După plecarea lui Lewis Stalworth era foarte evident că dacă dorim să continuăm lupta pentru accederea în play-off trebuie să aducem un înlocuitor. O lună întreagă Igor Mijajlović și Mirel Dragoste au dus admirabil greul la poziția de conducător de joc, dar era prea dificil să ducem sezonul până la capăt fără încă o soluție pe acest post. Nu am fost nevoit să fac căutări pe piața de jucători fără contract, deoarece fostul nostru jucător din ultimele două sezoane, care între timp a plecat în campionatul maghiar, devenise liber de contract în urma unei accidentări minore. Exact când ar fi trebuit să începem cu căutările, Nikola a devenit apt și pregătit pentru a continua sezonul, iar de la propunerea nostră până la realizarea acestui transfer nu a fost decât un pas. Jucătorul nu a uitat cât de bine s-a simțit la Timișoara, iar noi nu am ezitat să-i facem oferta deoarece este un sportiv căruia îi cunoaștem calitățile de jucător și mai ales pe cele umane. Asta am căutat mereu, jucători care au simțul apartenenței față de Timișoara, cum au toți jucătorii din actualul lot, în frunte cu căpitanul Sherwood Brown și cu veșnicul tânăr veteran al echipei, Miloš Komatina. Continuăm sezonul cu un singur gând: Baschet S.C.M. Timișoara, o echipă model pentru un oraș model. Bine ai revenit acasă, Nikola!”, a declarat antrenorul-manager Dragan Petričević.


În vârstă de 29 ani, înalt de 1.92 metri, jucător de pozițiile 1-2, Pešaković a contribuit pentru echipa K.T.E.-Duna Aszfalt Kecskemet cu 5.7 puncte, 2.1 recuperări, 1.9 pase decisive și 0.6 intercepții pentru 6.6 la eficiență în 18 minute pe meci.
Așadar, cu un nou component în lot, C.S. S.C.M. Timișoara va continua întrecerile interne. Acum, campionatul este întrerupt pentru că echipa națională de baschet seniori a României va susține ultimele două jocuri din Grupa A a FIBA EuroBasket 2022 Qualifiers. În rândul „vulturilor” au fost convocați și trei baschetbaliști de la C.S. S.C.M. Timișoara, Mirel Dragoste, Alexandru Olah și László Lázár. România urmează să întâlnească, într-un turneu în Polonia, la Gliwice, selecționatele similare ale Israelului (19 februarie) și Poloniei (21 februarie).
Liga Națională de Baschet Masculin se va relua cu turneul 8, ce se va desfășura între 14/17 martie și 17/20 martie. Până atunci, între 6 și 9 martie, la Cluj-Napoca, se va desfășura „Final Eight”-ul Cupei României, la această competiție urmând să ia parte U.-Banca Transilvania Cluj-Napoca, F.C. Argeș Pitești, S.C.M. Craiova, C.S.M. C.S.U. Oradea, Steaua București, B.C. C.S.U. Sibiu, C.S.O. Voluntari și S.C.M. Timișoara.
În acest turneu, C.S. S.C.M. Timișoara va întâlni C.S.M. C.S. Universitatea Oradea, multipla campioană a României la baschet. Dacă se vor califica mai departe, „leii” din Banat urmează să evolueze împotriva învingătoarei din partida C.S. Universitatea Sibiu și Universitatea-Banca Transilvania Cluj-Napoca.


„Avem cel mai nefavorabil tablou posibil, meci cu campioana din Oradea și apoi un posibil duel cu una dintre primele două clasate din Liga Națională. Dar, cu siguranță, nu vom merge la Cluj-Napoca doar pentru a face act de prezență și pentru a vedea din nou frumoasa sală de acolo”, a declarat, cu referire la participarea echipei C.S. S.C.M. Timișoara în această fază a Cupei României, antrenorul-manager Dragan Petričević.


Celelalte partide din faza sferturilor de finală ale competiției sunt următoarele: C.S. Universitatea Sibiu - Universitatea-Banca Transilvania Cluj-Napoca, C.S.O. Voluntari - B.C.M. Universitatea F.C. Argeș Pitești și S.C.M. Universitatea Craiova - C.S.A. Steaua București.

Cornel Seracin
Foto: www.facebook.com/baschetscmtimisoara