A.S.U. Politehnica Timișoara a încheiat în această săptămână pregătirea pe plan local. De-a lungul perioadei de cantonament, „Băieții în Ghete” au susținut trei jocuri amicale (două pe teren propriu și unul în deplasare) și au reușit un transfer. În acea de-a doua partidă de verificare a lui 2021, echipa timișoreană s-a deplasat la colega din Banatul Montan, C.S.M. Reșița, unde a susținut un joc disputat în două reprize, fiecare repriză având 50 minute. La finalul acestui meci de pregătire susținut pe terenul sintetic al Arenei „Mircea Chivu”, formația în alb-violet a înregistrat un scor nefavorabil, 1-3, unicul gol al echipei timișorene fiind marcat de atacantul Stjepan Plazonja.
Mijlocaşul Ionuţ Cioinac este noua achiziție a clubului timișorean, fotbalistul semnând pentru Politehnica Timişoara un contract valabil până în vară, cu opţiune de prelungire a înţelegerii pentru încă un sezon. Ionuţ Cioinac s-a născut în anul 1991, la Craiova și a crescut la Şcoala de Fotbal „Gică Popescu”, de aici fiind transferat la Dunărea Galaţi. De-a lungul carierei a mai evoluat pentru Fortuna Poiana Câmpina, A.S.A. Tg. Mureş, Dinamo, Farul Constanţa, Unirea Tărlungeni, Univ. Craiova II, Pandurii Tg. Jiu, iar pentru Politehnica Iaşi a evoluat timp îndelungat în Liga I.


„Mă bucur că am ajuns la o echipă de tradiţie. Îmi doresc să pun umărul la readucerea Politehnicii în Liga I. Sincer să fiu, când am fost sunat nu m-am gândit decât la faptul că echipa vrea promovarea, este pe un loc bun în clasament şi avem şanse bune să ne îndeplinim obiectivul. Am avut şi alte oferte din eşalonul secund, dar am ales Politehnica pentru motivele pe care le-am precizat… Sper să realizez lucruri frumoase la Timişoara”, a declarat, potrivit site-ului oficial al echipei bănățene, www.sspolitehnica.ro, Ionuţ Cioinac.

Pentru A.S.U. Politehnica Timișoara, încheierea cantonamentului pe plan local s-a produs odată cu susținerea unui nou joc amical, pe gazonul Arenei „Știința”, în compania echipei Viitorul Pandurii Târgu Jiu, ocupanta locului secund din Liga 2. Echipa gorjeană a condus în două rânduri, 1-0 (gol, Vlad Șerbănescu) și 2-1 (gol, Paul Mitrică), dar la final, scorul a fost în favoarea echipei timișorene, 3-2, pentru A.S.U. Politehnica Timișoara marcând, Mircea Axente (din 11 metri), Ionuț Coadă (a provocat un autogol) și Alin Ignea. Următorul joc de pregătire al echipei A.S.U. Politehnica Timișoara va fi miercuri, 3 februarie, în compania echipei Pandurii Tg. Jiu.

În prima zi de după încheierea cantonamentului, clubul bănățean a dat publicității un nou sosit în rândul seniorilor lui „Poli”. Este vorba despre tânărul de 18 ani, Ilie Velcan, care a evoluat în trecutul an competițional pentru echipa Politehnica Timișoara U17 în Liga Elitelor dedicată acestei categorii de vârstă. Fundașul de bandă stângă a semnat primul lui contract de jucător profesionist cu echipa de seniori a lui „Poli”.
În prima parte a acestui an competițional Ilie Velcan a evoluat pentru Fortuna Becicherecu Mic, în Liga 3, iar până în vară va juca, tot sub formă de împrumut de la clubul timișorean, pentru C.S.C. Ghiroda şi Giarmata Vii, în Liga 3, Seria a 8-a.


„Este un contract foarte bine primit, am început anul foarte bine şi consider că trebuie să muncesc ca să ajung la un nivel cât mai înalt. Momentan vreau să mă concentrez pe evoluţiile mele din Liga 3, unde sunt împrumutat, şi pe viitor îmi doresc să fac pasul mai sus”, a spus, pentru site-ul www.sspolitehnica.ro tânărul fotbalist trecut în rândul seniorilor.


Recent, clubul A.S.U. Politehnica Timișoara a încheiat colaborarea cu tânărul atacant Demetris Cristodulo, component al Fortunei Becicherecu Mic pentru care a jucat, în prima parte a ligii a treia, opt meciuri. Fotbalistul s-a transferat la C.S.M. Reşiţa, Politehnica păstrând procente dintr-un viitor transfer al său.

„Băieții în Ghete” vor susține primul joc oficial din 2021 în optimile de finală ale Cupei României, joi, 11 februarie, pe gazonul Arenei „Dan Păltinișanu”, de la ora 17:45, împotriva echipei din Liga I, A.F.C. Astra.

Cornel Seracin
Foto: www.facebook.com/sspolitimisoara