Echipa de fotbal Ripensia Timișoara, după ce a susținut un joc amical, la Timișoara, în compania echipei de ligă a treia, Seria opt, C.S. Avântul Periam, a plecat în cantonament în stațiunea Buziaș. Pe gazonul din Baza Sportivă numărul 2 a Politehnicii, Ripensia Timișoara a susținut un nou joc amical în care scorul i-a fost favorabil, 8-1, după două reprize cu durata de 50 minute fiecare. Partenera de pregătire a echipei în galben-roșu a fost Avântul Periam, unicul ei gol fiind marcat de Flavius Tulcan. Cele opt goluri ale echipei timișorene au fost marcate de Ionuț Vasluian, Cristian Pădurariu, Mihai Ene (două goluri), Vlad Tudorache, Alexandru Popovici (două goluri) și Alexandru Neagu. Duminică, 24 ianuarie 2021, Ripensia Timișoara a plecat în cantonament centralizat în stațiunea Buziaș, rămânând aici până în 5 februarie.


Echipa timișoreană a deplasat în cantonament un lot compus din 24 fotbaliști:
Ștefan Dobre, Valentin Velcea, Robert Miklos (portari);
Andrei Macrițchii, Mirjan Marić, Darius Țieranu, Radu Rogac, Nenad Lalić, Mădălin Sturzu, Cosmin Gladun, Harald Fridrich, Adrian Bain (fundași);
Gabriel Stoi, Valeriu Macrițchii, Tudor Călin, Alexandru Neagu, Alexandru Popovici, Ion Vasluian, Mihai Ene, Vlad Tudorache, Alexandru Piftor (mijlocași);
Nemanja Soković, Denis Golda, Cristian Pădurariu (atacanți).


De-a lungul acestui cantonament, echipa antrenată de Cosmin Petruescu (principal), Iulian Muntean (secund), Călin Frunză (antrenor al portarilor), va susține câteva jocuri amicale în compania echipelor Șoimii Lipova (2 februarie), C.S.M. Reșița (4 februarie) și Pandurii Târgu Jiu (5 februarie).
Miercuri, 27 ianuarie, Ripensia a jucat primul „amical” din cadrul cantonamentului de la Buziaș în compania echipei C.S. Crișul Chișineu Criș, echipă ce evoluează în Liga 3, Seria 8, iar după prima parte a întrecerii se află pe primul loc al clasamentului. Jocul a avut loc pe terenul din satul Urseni, iar la final, Ripensia a obținut un scor favorabil, 4-3, prin goluruile marcate de, în ordine, Alexandru Neagu, Denis Golda, Ionuț Vasluian, Alexandru Popovici. După ce Ripensia a deschis scorul, chiar în primele minute de joc, Daniel Clej a restabilit egalitatea, 1-1, în minutul 21. Ripensia s-a desprins, 2-1 și 3-1, după care echipa Crișul a redus diferența, 3-2, prin golul marcat de Adrian Suslak. La pauză, scorul a fost 3-2.
Nicu Modan a egalat în repriza a doua, 3-3, dar în minutul 72, Ripensia și-a încheiat seria golurilor și a stabilit rezultatul final, Ripensia-Crișul 4-3.
Pentru „Ripi” urmează un nou joc amical, sâmbătă, 30 ianuarie 2021, partenera de pregătire a echipei în galben-roșu urmând să fie găsită.
Înainte de plecarea echipei în cantonamentul centralizat din stațiunea Buziaș, Ripensia Timișoara și Ivan Urvanțev, de comun acord, au reziliat contractul, fotbalistul ajuns la Ripensia în ianuarie 2020, nemairegăsindu-se în lotul galben-roșu în partea a doua a ligii secunde.

Cornel Seracin
Foto: Sebastian Tătaru