Echipa de baschet masculin a Timișoarei a disputat cel de-al unsprezecelea ei joc din actuala ediție a campionatului, împotriva echipei C.S. Dinamo București, în cel de-al cincilea ei turneu din Liga Națioanlă de Baschet Masculin. Turneul s-a desfășurat la Oradea, pe parchetul din Arena „Antonio Alexe”, iar în urma victoriei obținute în fața echipei bucureștene, „leii” din Banat au dobândit două prețioase puncte.
De remarcat voința de a produce spectacol sportiv din partea celor două echipe, componenții team-urilor de pe parchet depunând multă risipă de energie pe toată durata celor 40 de minute ale disputei, rezultând așadar un joc spectaculos, plin de antren.


Primul sfert a început într-o notă de echilibru, notă care s-a menținut pe toată durata primelor 10 minute ale disputei. Inițiativa deschiderii scorului a aparținut echipei bucureștene, Timothy Price reușind să transforme două „libere”, după care, la fel a procedat și Gerald Armwood. Astfel că, după mai bine de un minut și jumăate de la aruncarea de start, Dinamo conducea 4-0.
Primele puncte din acest meci pentru Timișoara au fost puse pe tabela de marcaj în urma reușitei lui Sherwood Brown, „trița” baschetbalistului timișorean strângând scorul, 3-4.
Avantajul lui Dinamo în acest sfert avea să se mențină timp de patru minute de la aruncarea de start, „leii” din Banat reușind să egaleze la opt și, prin Igor Mijajlović (o reușită de trei puncte), să preia pentru prima dată conducerea scorului în acest joc, 11-8.
Odată cu intrarea în cel de-al șaselea minute de joc, cele două combatante s-au succedat pe rând la conducerea scorului, iar la finalul „sfertului”, C.S. Dinamo București a încheiat în avantaj, 25-22.


Sfertul doi a fost unul debordant pentru „leii” din Banat. Timișoara a început cea de-a doua perioadă din acest joc cu „trița”, autor Miloš Komatina. Au urmat ale două puncte înscrise de Mirel Dragoste, după ce echipa bănățeană a inițiat un contraatac în urma unei recuperări de sub coș, recuperare reușită de Daniel Banciu, astfel că, după mai bine de un minut din acest „sfert”, Timișoara conducea 5-0, la fel și la scorul general, 27:25.
Dinamo avea să înscrie primul ei punct din acest sfert doi, prin Ferguson Masters, care a transformat una din cele două „libere” de care a beneficiat. Scorul în favoarea Timișoarei a continuat să crească în acest sfert doi, Miloš Komatina („trița”) și Sherwood Brown („trița”) aducând echipa bănățeană în avantaj, după cinci minute jucate din acest „sfert”, 13-3 (la scorul general, 35:28), 16-3 (la scorul general, 38:28). Alte șase puncte pentru „leii” din Banat aveau să pună pe tabelă, din nou, Miloš Komatina („trița”, 21-7) și Igor Mijajlović („trița”, 24-7), seria „trița” din acest sfert doi fiind încheiată de Daniel Banciu care stabilește scorul, în minutul opt al sfertului doi, 27-9, iar la „general”, 49:34, în favoarea Timișoarei.
Cele două echipe încheie prima parte, odată cu finalul sfertului doi, Timișoara adjudecându-și acest „sfert” cu un rezultat categoric, 31-14, scorul general fiind tot în avantajul Timișoarei, la pauză, 53:39.


Dinamo București a început bine repriza a doua, pe toată durata sfertului trei alergând să recupereze diferența scorului general. Echipa bucureșteană a condus, aproape pe toată durata celor 10 minute ale sfertului trei, în doar două rânduri Timișoara egalând, 2-2 și 4-4. Efortul echipei bucureștene nu a rămas nerăsplătit, la finalul sfertului trei, Dinamo s-a impus la scorul acestui sfert, 20-14, dar nu a reușit să egaleze și să depășească Timișoara la scorul general, acesta rămânând în continuare în avantajul „leilor” din Banat și la sfârșitul celei de-a treiaperioade de 10 minute, 67:59.


Ultimul sfert, cel de-al patrulea, se anunța unul decisiv pentru Dinamo în tentativa de a întoarce în favoarea ei rezultatul de pe tabela de marcaj. Scorul „sfertului” a fost deschis de Miloš Komatina, 2-0 (69:59, la scorul general), după care Timothy Price avea să egaleze, 2-2, iar peste puțin timp, din două aruncări libere, același baschetbalist să reușească să transforme una, Dinamo preluând conducerea în scorul „sfertului”, 2-3. „Leii” din Banat au revenit la conducerea scorului din „sfert”, 4-3, prin reușita lui Mirel Dragoste, după care, Sherwood Brown, în urma transformării a două „libere”, distanțează Timișoara în scorul sfertului patru, 6-3, în minutul șase al celei de-a patra perioade de 10 minute.
Până la finalul „sfertului”, Timișoara a continuat să se află la conducere, sfertul patru revenindu-i cu scorul de 12-6, iar la finalul celor 40 de minute ale confruntării sportive avea să obțină două puncte prețioase cu care acumulează un total 17 puncte, după unsprezece jocuri, cu șase victorii și cinci înfrângeri.


Marcatorii punctelor pentru C.S. S.C.M. Timișoara, în partida cu Dinamo, sunt: Miloš Komatina (17 puncte), Sherwood Brown (17 puncte), Igor Mijajlović (15 puncte), Nikola Gajić (9 puncte), Daniel Banciu (7 puncte), Mirel Dragoste (6 puncte), Adam Mirković (6 puncte), Alexandru Olah (două puncte). Pentru C.S. Dinamo, cele mai multe puncte în acest joc le-au marcat Gerald Armwood (21 puncte, 12 recuperări, „double-double”), Timothy Price (14 puncte), Ferguson Masters (11 puncte), Armin Cane (10 puncte).


Joi, 21 ianuarie, în turneele din Liga Națională de Baschet Masculin, până la această oră s-au mai jucat: C.S.M. V.S.K.C. Miercurea Ciuc-C.S. Municipal Targu Jiu (la Focșani) 69:62, C.S.A. Steaua București-F.C. Argeș Pitești (la Sibiu) 85:94, A.C.S. Universitatea-Banca Transilvania Cluj-Napoca-B.C. C.S. Universitatea Sibiu (la Sibiu) 90:83. Mierucuri, 20 ianuarie, în turnee s-au disputat meciurile: S.C.M. Universitatea Craiova-C.S. S.C.M. Timișoara (la Oradea) 72:54, C.S. Dinamo București-C.S.M. C.S. Universitatea Oradea (la Oradea) 75:97.


Pentru echipa timișoreană urmează un nou turneu în Liga Națională de Baschet, în zilele de 6 și 7 februarie 2021, la Cluj-Napoca, unde va evolua împotriva echipelor C.S.A. Steaua București și Universitatea-Banca Transilvania Cluj.

Cornel Seracin
Foto: www.facebook.com/baschetscmtimisoara